![]() |
|
Przedwczesny nowy przez X52 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Przedwczesny nowy przez X52 (/showthread.php?tid=6264) |
Przedwczesny nowy przez X52 - kujawa - 19.12.2020 Witam was wszystkich, Pan kolega z YT-a zachęcił mnie do Elita i do zakupu x52 pro. Mówię trochę się poduczę i wbije na discorda do was aby spróbować dołączyć do Husarii, ale mały psikus mnie dzisiaj spotkał... po wyjściu z hyper i odbiciu od gwiazdy naprowadziłem sobie kolejny skos i mój joystick przestał reagować a przepustnica okej, światełka wszystkie się palą ale w początkowej konfiguracji i niestety w opcjach panelu nie reaguje żaden ruch joysticka dodam że podłączyłem pod lapka na którym wcześniej nie wpinałem saiteka i jest to samo. Prawdę mówiąc pisze to z rozpaczy ponieważ nawet nie wiem gdzie się odezwać ani do kogo mógłbym go wysłać aby mi go naprawił. Husario ratujcie.
RE: Przedwczesny nowy przez X52 - MAGNUM354 - 19.12.2020 Za mało informacji podałeś. Sprżet nowy ze sklepu, zamówiony w necie ( czyli ze sklepu ) używany ? serwis ? sklep w którym kupiłes? z tego co się orientuje powinieneś mieć sprzęt wymieniony na inny egzemplarz A przy okazji - kupiłeś joya ot tak, bez poczytania o jego historii, wersjach, pertubacjach ze zmianą właściciela marki i zwiazanej z tym jakością produkcji itd ? Ja nawet przed kupnem lodówki przekopuję internet, nie wspominajac o samochodzie czy sprzęcie komputerowym, wszędzie i przy wszystkim sa serie dobre i te całkowicie nieudane. Zasuwaj do sklepu i rób awanture. A nawet jeśli kupiłeś sprzęt używany ( masakra szczewgólnie przy joyach ) masz dwa tygodnie na zwrot, Tym bardziej ze była wada ukryta . ( przy nowym też mozesz zwrócić ale to na gwarancji ) Gośc może nie przyjąć sprzetu twierdząc ze go zepsułeś ale podejrzewam że w sądzie wygrasz. Ja sprzedawałem samóchód - pierwsz osoba która go kupiła po dwóch dniach zwróciła - i co miałem zrobić ? miał do tego prawo konsumenta czy coś. Na forum powinieneś znaleźć tamaty dotyczące tych joyów, a żeby się uczyć to się kupuje yoja za 200 zł i sprawdza czy to cię wciagnie a nie sprzet za 1500zł. Troche się pośpieszyłeś. RE: Przedwczesny nowy przez X52 - kujawa - 19.12.2020 Jakoś miesiąc temu kupiłem używany x52 pro, myślałem o Thrustmaster T-Flight X ale czytałem że ma problemy z deadzonami i znalazłem x52 który jest tylko stówę droższy (oczywiście liczyłem się że thrust jest nowy a x52 używka) Cały miesiąc wszystko było okej, elita z dnia na dzień coraz bardziej rozumiałem przy okazji potestowałem go na Star Wars: Squadrons i nagle na prostej drodze zmienił kolory na zielone i odmówił mi posłuszeństwa. Sprzęt świetny i oddaje niesamowite emocje więc nie chciałbym go wymieniać, jako używka to wiadomo że gwarancji nie posiadam i zostaje mi jedynie naprawa w jakimś serwisie albo osobiście. Przed zakupem czytałem jakie występują u nich wady i liczyłem się z tym że u mnie może być podobnie, ale żeby było miło nikt nie opisał takiej wady jaka wystąpiła u mnie dużo osób miało podobnie tyle że u nich joy całkiem gasł i paliła się tylko dioda od "power'a" u mnie jednak dostaje prąd na wszystkie diody i obawiam się aby go samemu rozbierać.Co do kwestii sprzętu za 200zł to się z tobą zgodzę, niestety na końcówkę 2020 roku te sprzęty są bardzo deficytowe w naszym kraju przy okazji wyjaśnił mi to "rootsrat" na yt. Przez flight microsoft i koronę cena podskoczyła i za bardzo nie było w czym wybierać. A odpalając pierwszy raz Elite uznałem że tylko sobie krzywdę zrobię najpierw ucząc się na klawiaturze i myszce a następnie przerzucając się na hotasa więc chciałem jak najszybciej sobie go sprawić. Dziękuję za odpisanie, będę dalej szukał informacji Pozdrawiam. ps. Temat można zamknąć, rozebrałem przepustnice i okazało się że kable od zasilania są zalaminowane klejem który haczy o przepustnice. Oderwał się różowy kabelek, zaraz postaram się przylutować i wracam zwiedzać galaktyki ![]() ps2. Przylutowane i wszystko działa. Do usłyszenia niedługo na discordzie
RE: Przedwczesny nowy przez X52 - MAGNUM354 - 20.12.2020 super! dobrze ze nie wyrzuciłeś kasy w błoto , do zobaczenia w przestrzeni RE: Przedwczesny nowy przez X52 - Leonard616 - 20.12.2020 Oddaj na gwarancji RE: Przedwczesny nowy przez X52 - MAGNUM354 - 20.12.2020 przecierz napisał ze używany , i że naprawił... |