![]() |
|
Husarskie biuro inżynieryjne - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Galeria (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Husarskie biuro inżynieryjne (/showthread.php?tid=6198) |
Husarskie biuro inżynieryjne - Aran V. - 26.10.2020 Dzisiaj, rutynowo przeglądając sufit w pracy popadłem w husarskie fantazje. Zacząłem się zastanawiać, skoro TWH jest już kolosalną siła w galaktyce, napewno stać by ją bylo na stocznię, i własną markę statków kosmicznych. Jaką nazwę by ta marka miała? Jakie cechy charakterystyczne by te statki miały? Jak by wyglądały? A może pomysł na całą instalację kosmiczną albo nowy typ stacji? Podzielcie się swoimi wizjami, pomysłami, fantazjami wpisującymi się w realia Elite. A skąd pomysł na taki wątek? Ano szukam motywacji by wrócić do grafiki 3d. Nic tak nie motywuje jak ludzie głodni rezultatów, a wasze pomysły pomogą mi z syndromem pustej strony. Być może, dzięki wam uda mi się doprowadzić jakiś projekt do końca ☺️ RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Mathias Shallowgrave - 26.10.2020 Marka statków oczywiście Hetman. - Czym latasz? - Hetmanem ![]() albo - Masz jakiś dobry build na Hetmana do kopania?
RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Aran V. - 26.10.2020 Hmm, "Hetman Excavator" albo "Hetman Rockmaster" - Rzeczywiście, brzmi dobrze jak na statek do prac górniczych ? RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Hans 001 - 26.10.2020 Heja, Jakbyś się zabrał za projektowanie czegoś ruchomego, rób tak by miało szanse wejść w atmosferę z gracją wyraźnie większą od cegły Pozdrawiam. RE: Husarskie biuro inżynieryjne - pavioniusz - 26.10.2020 Nazwa stoczni to piwnna być: hetman's stud Lub coś w ten deseń RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Aran V. - 26.10.2020 "In the hetman's studs, steel stallions, ready to charge" Nawet slogan reklamowy mamy xD RE: Husarskie biuro inżynieryjne - pavioniusz - 26.10.2020 Jak byś vipera z battlestar gallactica na medium przerobił to bym chyba z 10 kupił RE: Husarskie biuro inżynieryjne - MAGNUM354 - 26.10.2020 na statkach oczywiście malowanie z wyraźnie widocznymi skrzydłami po pokach - niezależnie od modelu. Budynki planetarne też by mogły mieć takie wielkie husarskie skrzydła... Ps - czemu slogan musi być po angielsku? jestesmy polską Husarią - mieszkańcy innych państw też mają tłumacza w GOOGLE... co za mania dziwna.. RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Wojciech Dannyboy - 26.10.2020 Ja bym chciał statek wielkości mamby na wzór karoserii z syreny. Federal Corvette bym poszerzył i zrobił na kształt poloneza RE: Husarskie biuro inżynieryjne - Aran V. - 27.10.2020 @Wojciech Dannyboy Hmm, zaprojektowanie statku wzorowanego na samochodzie, to brzmi jak wyzwanie. Zwłaszcza syrena, ma organiczne i obłe kształty, przez co łatwo będzie zgubić proporcję i charakter. Ale mam pewien pomysł... @MAGNUM354 Taki monumentalny wieżowiec wyróżniający się w krajobrazie, jak w filmach sci fi mają siedziby główne korporacji. Husarskie skrzydła z tyłu. Budynek na planie trapezu (patrząc od góry), gdzie skrzydła wieńczą narożniki z dłuższej podstawy. Sam budynek że stalowych płyt prefabrykowanych w ciemnym, grafitowym kolorze. Pióra w kolorze czerwonej miedzi, dobrze by wyglądały przy zachodzie słońca. Dodatkowo odpowie dnio podświetlony reflektorami od spodu nada mu mocarności nocą. |