![]() |
|
Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor (/showthread.php?tid=5716) |
Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor - Mathias Shallowgrave - 30.10.2019 UWAGA! Poniższe informacje pochodzą z okresu, kiedy Thargoidzi dopiero pojawili się w ludzkiej przestrzeni i mogą nie być aktualne. Eksperymenty zostały przeprowadzone jedynie na thargoidzkich interceptorach typu Cyklop. Poszukujemy pilota, który ośmieli się zweryfikować poniższe dane. Wszelkie korekty oparte na własnych badaniach prosimy zamieszczać w wątku. Dyskusja mile widziana ![]() INFORMACJE OGÓLNE Thargoidzi skanują wszystkie statki i kontenery w danej lokacji. Interesują je następujące towary
INTERAKCJE Z INTERCEPTORAMI THARGOIDÓW Przy pierwszym spotkaniu, Thargoid podlatuje i skanuje nasz statek. Jego reakcja jest zależna od tego, co mamy w ładowni:
Jeżeli wyrzucimy towar, Thargoid go pozbiera i odleci.
Źródło: Cmdr Ozric - LINK
RE: Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor - Pitulek - 30.10.2019 Z moich obserwacji. Jeżeli w łaldowni są Meta-Alloys to po hiperdykcji wygląda to tak: 1. Impuls EMP 2. Skan 3. Thargoid chwilę się pokręci w oczekiwaniu na prezent. a) Jak nic nie dostanie to odlatuje. b) Jak mu wyrzucimy Meta-Alloya to go zbierze i też odleci. Jeżeli są dwa lub trzy kwiatki to ten który skanował nie zbiera, zbierają tylko pozostałe (wyrzucałem tylko 1 lub 2 sztuki). Nie są agresywne, atakują tylko wtedy gdy się z którymś zderzymy lub zaczepimy je w inny sposób. Gdy mamy w łaldowni Sensor, Probe lub Link - zdaje się że kwiatki atakują jak nie wyrzucimy towaru, ale będę to jeszcze testował. RE: Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor - OakWM - 30.10.2019 Z Sensorem i Probe w Cargo tylko raz mnie zaatakował chyba bardziej z mojej winy przy próbie skanowania (ciut nie wychamowałem : ).Ale po odzyskaniu zasilania zwykle uciekałem nie czekając na reakcję. Od poniedziałku mogę się pobawić. RE: Interakcje ze statkami Thargoid Interceptor - Hans 001 - 20.12.2020 Badania kontrolne ![]() Miejsce i czas: 19-20.XII.2020, Asterope, NSS-y "piątki" w promieniu ok 100Ls od Copernicus Observatory Metodyka: Wejście w lokacje NSS, wyciągnięcie broni, silniki na 0. Oczekiwanie na zainteresowanie naszą obecnością Cyklopa buszującego w śmietniku wrakowiska. W momencie rozpoczęcia skanu przez Targoida wyrzucenie przedmiotu (abandon) w ilości 1. (zawsze drugi item tego samego typu pozostawał w ładowni). Oczekiwanie na zakończenie skanu i reakcję Targoida. W przypadku braku reakcji / reakcji negatywnej - eliminacja kwiatka. Wyniki:
Advanced Medicines, Agri Medicines Basic Medicines Bioreducing Lichen Biowaste Explosives Hydrogen Fuel Liquor Performance Enhancers Pesticides Synthetic Meat Thermal Cooling Units
Synthetic Meat Thermal Cooling Units
Na tę chwilę się wyprztykałem z fantów. Jak mi się "od-nudzi" karmienie kwiatków gratami, pójdzie kolejny set itemów testowych (i chyba przylecę z fuel limpetami, ciekawe co zrobi kontroler z Targoidem wskazanym za cel). Pozdrawiam. |