![]() |
|
Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138) +---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas (/showthread.php?tid=5650) |
Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - Dr.Kobayashi - 18.09.2019 Hej ! Jakos tak wyszło, ze od niedawna mam serwer który stoi bezczynnie, a z braku laku postawiłem na nim platformę do gier. Poki co gier jest zaledwie kilka, ale w sumie w miarę apetytu możemy zwiększyć bibliotekę pod warunkiem, ze znajdzie się grupa chętnych do grania w dany tytuł. Jest to server dedykowany, działa 24/7 i póki co takie jest jego główne zadanie, wiec nie ma obaw ze wasz progres zniknie z dnia na dzień. Obecnie na serwerze działają UPDATE 1 - dodaliśmy serwer Space Engineers o dźwięcznej nazwie "TWH Space Hussars" - tam rządzi Fikus ! - Cluster 7 serwerów/instancji ARK: Survival Evolved (PVP+PVE) - Server ARMA 3 (o nim dokładniej poniżej) - Assetto Corsa - Space Engineers Właściwie to o ile znajda się chętni, to jestem w stanie uruchomić (chyba) każdy tytuł z biblioteki STEAM, o ile jest an liście STEAM->Tools, czyli liście serwerów dedykowanych. Serwer dopiero zapełniony w połowie, wiec miejsca jeszcze powinno wystarczyć. # ADRES IP serwera: 193.239.59.172 na wypadek połączenia bezpośredniego. ARMA 3 - mody, misje i dodatki... @UPDATE ARMA - doszedł scenariusz DOMINATION dla każdej z map. Dodatkowo postawiłem prosta bazę danych i SQL na serwerze specjalnie dla Dominiona... teraz grając stan gry zapisuje się bezpośrednio na serwerze. Nawet gdy ostatnia osoba opuści grę, to stan ( w postaci progresu misji, stopni dowodzenia, ekwipunku i zdobytych pojazdów) pozostaje. Używamy jedynie podstawowych modów jak CBA, JSRS, i Shactac, kto grał ten wie. Jest także kilka misji z których wybieramy sobie lub głosujemy na to co tygrysy lubią najbardziej i jedziemy z koksem. To co na dziś dzień działa na serwerze ARMY ![]() Wszystkie inne propozycje co do tego jaki tytuł moglibyśmy uruchomić proszę wysyłać do mnie na PW ( PW sprawdzam najczęściej) To samo dotyczy ewentualnych modów do ARMy, ale od razu mowie, ze czym mniej tym lepiej. Do zobaczenia w przerwie od Elitki ! RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - MAGNUM354 - 18.09.2019 jak ogarnę mody to bede testować - już zresztą rozmawialiśmy o tym
RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - Scarlet Yuri - 18.09.2019 Ogarnąłem dla leniwych mody i wrzuciłem do kolekcji https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1866649072 Wchodzicie w link i odszukujecie przycisk Zasubskrybuj wszystkie RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - Dr.Kobayashi - 19.09.2019 (18.09.2019, 19:52 UTC)MAGNUM354 napisał(a): jak ogarnę mody to bede testować - już zresztą rozmawialiśmy o tym To wlasnie specjalnie i z myslą o Tobie server nie sprawdza podpisów(signature key) modow ![]() Oznacza to mniej wiecej tyle, ze sam serwer ma wszystkie mody uruchomione, ale TY jako klient mozesz odpalic sobie tylko te ktore chcesz. Wczoraj testowalismy z TRAWA na przykladzie ACE.. i działa ! Pewnie bedziesz mial jakies ograniczone funkcje przy niektorych misjach, ale to sie w razie czego ustawi juz pozniej. Planujemy w najblizszy Piatek jakas mala rozgrywke, wiec jakby co, to zapraszam, bo bedzie to okazja do potestowania. RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - TRAWA - 19.09.2019 Kobe nie można robić opcjonalnie ACE bo ACE totalnie zmienia rozgrywkę, bawienie się w ten sposób może crashowac server/misje - to nie jest mod opcjonalny(!) Modem opcjonalnym może być tylko coś co zmienia tekstury lub dźwięki jak JSRS. Nie wszyscy ogarniają ACE więc bez ACE i Overa spokojnie możemy się obejść ![]() Więc do subskrypcji przy łączeniu się na serwer odpalać to: ![]() + misje (chodź one powinny się same ściągnąć podczas ładowania) RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - ShiMan - 19.09.2019 Są jakieś wymagania z DLC? Bo wystarczy że sama gra na pewnej kluczykowni stoi za ponad stówę... RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - TRAWA - 19.09.2019 (19.09.2019, 09:47 UTC)ShiMan napisał(a): Są jakieś wymagania z DLC? DLC APEX jest zalecany ze względu na kontent i nową wyspę (dżungla) ale nie obowiązkowy, chociaż nie ukrywam że chcemy tam pograć. RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - MAGNUM354 - 19.09.2019 Apex fajny jest RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - MAGNUM354 - 19.09.2019 jeden z JSRS wymaga wszystkich czterech RHS : usa, ruskich, brytyjczyków i coś tam jeszcze to jest ponad 10 GB danych ściagać to? Prszydałaby si emisja w którą się nie kończy po jednerj czy dwóch akcjach - moje ulubione Insuregency jest idealne - nawet jak załadujemy inną misję i potem ponownie insurgency - postępy zostają A zawsze w czasie wolnym można wejść we dwóch trzech albowięcej i popykać.
RE: Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas - Dr.Kobayashi - 19.09.2019 (19.09.2019, 19:07 UTC)MAGNUM354 napisał(a): jeden z JSRS wymaga wszystkich czterech RHS : usa, ruskich, brytyjczyków i coś tam jeszcze to jest ponad 10 GB danych ściagać to? Nie nie sciagaj ! Moda wylaczylem bo poki co nie uzywamy RHSa w ogóle |