The Winged Hussars - Forum
Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) (/showthread.php?tid=4891)

Strony: 1 2

Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Mathias Shallowgrave - 29.11.2018

Temat: Słyszalne asteroidy. Eksploracja sygnatur dźwiękowych asteroid z Senior Audio Designerem, Rossem Stackiem.
Data: 29 listopada 2018
Godzina: 19:00 GMT (20:00 PL)
Gdzie: KLIK

Zapis live:

Part 1 - przerwana alarmem przeciwpożarowym Smile

Part 2

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - kofstein - 29.11.2018

(29.11.2018, 12:41 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Słyszalne asteroidy.

W próżni?????

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Mathias Shallowgrave - 29.11.2018

(29.11.2018, 17:01 UTC)kofstein napisał(a):
(29.11.2018, 12:41 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Słyszalne asteroidy.

W próżni?????

Znowu to? Biggrin

Komputer pokładowy symuluje dźwięki dla lepszej orientacji i komfortu pilota.

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Palmer Eldritch - 29.11.2018

dzięki za info, niestety spóźniłem się - liczę na re-upload Smile

edit: już jest

edit2: cóż... fire alarm przeszkodził w najciekawszym momencie, mam nadzieję że się nie spalili i 3.3 dadzą live Tongue

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Mathias Shallowgrave - 29.11.2018

@Palmer Eldritch - była część druga po kilku minutach, może być jako osobny film.

@Seba312 - obejrzyj, myślę że Cię zainteresuje.

Jak dla mnie to był najlepszy stream ever jak do tej pory. Słuchać Rossa było czystą przyjemnością, pasja i zajawka tematem aż wylewały się z ekranu. Opowiadać o tworzeniu 1 efektu dźwiękowego przez ponad godzinę i z takim entuzjazmem potrafi tylko maniak Biggrin

No i naprawdę dobrze jest wiedzieć, ile pracy FDEV wkłada w design efektów dźwiękowych. Coś pięknego!

Wrzuciłem obydwie części do OP

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Doom_days - 30.11.2018

A wczoraj sobie akurat jak z Yarlamem rozmawiałem to stwierdziłem że chciałbym poznać gościa odpowiedzialnego za tworzenie dźwięków bo musi być ciekawym człowiekiem a tu proszę jaka niespodzianka Biggrin

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - SEBA312 - 30.11.2018

(29.11.2018, 22:03 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ...

...
 Oglądałem, a jakże Smile. Z tym, że ja nie używam Reapera, tylko FL studio i w moich wypocinach jest znacznie mniej layeringu a więcej zabawy z LFO.  BTW, faktycznie gość się wczuł i tłumaczył jak kumplowi przy browarze, a Ed siedział, jak na tureckim kazaniu i robił mądrą minę Biggrin

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - Mathias Shallowgrave - 30.11.2018

(30.11.2018, 15:47 UTC)SEBA312 napisał(a):
(29.11.2018, 22:03 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ...

...
 Oglądałem, a jakże Smile. Z tym, że ja nie używam Reapera, tylko FL studio i w moich wypocinach jest znacznie mniej layeringu a więcej zabawy z LFO.  BTW, faktycznie gość się wczuł i tłumaczył jak kumplowi przy browarze, a Ed siedział, jak na tureckim kazaniu i robił mądrą minę Biggrin

Haha! E no, Ed akurat jest muzykiem, więc myślę że tą pierwszą część zrozumiał Wink

RE: Live Stream - Discovery Scanner 3 (oficjalny FDEV) - SEBA312 - 30.11.2018

(30.11.2018, 16:01 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Haha! E no, Ed akurat jest muzykiem, więc myślę że tą pierwszą część zrozumiał Wink

Jeśli tak, to doskonale się maskował Smile