![]() |
|
[PORADNIK] Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprint Segment - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: [PORADNIK] Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprint Segment (/showthread.php?tid=4700) Strony:
1
2
|
Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprint Segment - Scarlet Yuri - 18.09.2018 ![]() Jak zdobyć Guardian Starship Blueprint Segment Jak zdobyć Guardian Module Blueprint Segment Farmienie Pattern Alpha/Beta/Gamma/Delta/Epsilon Obelisk Data Witajcie Husarze, przedstawię krótko i łopatologicznie w jaki sposób zdobyć Schemat potrzebny do odblokowania Broni Strażników:
Gdzie zacząć? System, który nas interesuje to Synuefe EU-Q C21-10. Znajduje się 820 Ly od HR 8444. Po dotarciu do systemu, w lewym panelu w Nawigacji odszukujemy Poi Guardian Structure.
Jak aktywować Pylony? Nic trudnego, musimy wykorzystać jedyne dostępne źródło energii zdolne ją przekazać na odległość, czyli naszą wieżyczkę SRV. Wystarczy strzelać ciągłym ogniem w niebieską kulę w dolnej części struktury, dopóki nie otrzymamy komunikatu, że Pylon jest aktywny. Po aktywowaniu wszystkich Pylonów i wyeliminowaniu Strażników potrzebujemy jeszcze jednego elementu układanki. Jest nim Ancient Relic, którego lokalizacje zaznaczone są na zdjęciu nieco wcześniej. Relic można znaleźć na kolumnach wysuwających się z ziemi, kiedy znajdziemy się odpowiednio blisko. Aby go zdobyć, wystarczy strzelać w szczyt kolumny, gdzie znajduje się świecący obiekt. Po kilku trafieniach spadnie on na dół gdzie wystarczy go zebrać do ładowni SRV. Następnie wracamy do naszej aktywowanej Machiny i zrzucamy przed nią Relic, a ta po chwili odsłoni przed nami to po co przybyliśmy. Kulę, która się pojawi należy przeskanować Data Link Scannerem za co otrzymamy upragniony Schemat w ilości sztuk 1 (słownie: jeden) ![]() Aby zdobyć ich więcej należy całą procedurę powtarzać tyle razy ile Schematów potrzebujemy, czyli wracamy na statek, odlatujemy z planety do Super Cruise i wracamy ponownie do ruin. Resetujemy w ten sposób instancję i działamy od nowa. Ale hola, hola! To jeszcze nie koniec atrakcji! Możemy zdobyć tu także pozostałe materiały guardianów potrzebne do odblokowania broni.
Te zaś z kolei znajdziemy na terenie całych ruin, między innymi na poniższych wieżach Wież naliczyłem sztuk 3, a na każdej znajdują się 3 Panele. Panele można znaleźć także na głównej alei prowadzącej do Głównej Machiny Jest ich jeszcze kilka, wystarczy pokręcić się po okolicy. Tip na koniec: Ancient Relic można zdobyć w dowolnym momencie, nie trzeba tego robić dopiero po aktywacji Głównej Machiny RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Kuba Wolf - 18.09.2018 +Rep wreszcie wszystko w jednym miejscu
RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Pepemag - 19.09.2018 Brawo za dobry poradnik, takich więcej RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Pueblo - 19.09.2018 klasa, dzieki za poradnik +rep leci RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Muzzyx - 19.09.2018 Wystarczy wpisać Guardian Structure <lokacja> w google i mamy szereg mapek z instrukcjami. ![]() Niemniej jednak fajny poradnik, ale zrobiłbym z niego bardziej uniwersalny, bo jest użyteczny dla każdych ruin i po prostu dodać lokacje istniejących + zdjęcia. RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Tolla - 19.09.2018 To ja dodam jeszcze, że: - identyczna procedura dotyczy pozyskiwania Guardian Module Segment, potrzebnego do odblokowania np. Guardian Module Reinforcement Package - tutaj polecam system Synuefe GT-H B43-1. - podobna pozyskiwania Guardian Vessel Segment (potrzebny do odblokowania guardianowych myśliwców) system IC 2391 Sector FL-X B1-7 z tym, że do odblokowania "Głównej Machiny" potrzebny jest nie Relic tylko Key, który z kolei zdobywamy skanując Guardian Beacon, a ten jest w pobliżu - system IC 2391 Sector MX-T B3-6; w tej lokacji Strażników jest więcej, więc naprawdę polecam Point Defence na górnej części kadłuba i to więcej niż jedną - moje dwie broniły przed jednoczesnym ostrzelaniem rakietami przez dwóch strażników, trzeci już trafiał; - Strażnicy są głupawi i dobrze się do nich strzela z daleka i zza węgła przy użyciu wieżyczki. Jest margines, w którym dla wieżyczki są na widelcu a sami nas nie widzą, mimo że do nich strzelamy. RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - tomol - 01.10.2018 Byłem w dwóch lokacjach gdzie są GS, uruchomiłem wszystkie pylony i nic więcej nie mogę zrobić, ustrojstwo się nie uruchamia. Ktoś mi podpowie dlaczego? Czy to działa we wszystkich lokacjach czy tylko w wybranych? RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Scarlet Yuri - 01.10.2018 Ancient Relic dostarczyłeś do tego ustrojstwa? RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - tomol - 01.10.2018 Na 100 różnych sposobów... RE: Jak zdobyć Guardian Weapon Blueprints - Fenyl de Lechia - 01.10.2018 @tomol zdarza się, że miejsca się deaktywują i trzeba szukać gdzieś indziej. |