![]() |
|
Moduły Guardianów - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Moduły Guardianów (/showthread.php?tid=4528) Strony:
1
2
|
Moduły Guardianów - Kyokushin - 30.06.2018 No dobra, wygląda na to że potrzebuję trzy moduły od guardianów (póki co). Potrzebuję: Guardian powerplant Guardian Shield Booster Guardian FSD booster Jak je zdrobyć najszybciej? Gdzie muszę polecieć? Co muszę odklikać? Komu i gdzie zapłacić? Wygląda na początek dobrej zabawy
RE: Moduły Guardianów - Kuba Wolf - 30.06.2018 (30.06.2018, 12:37 UTC)Kyokushin napisał(a): No dobra, wygląda na to że potrzebuję trzy moduły od guardianów (póki co). Najbardziej upierdliwe to zdobycie Guardian Module Blueprint Segment i Guardian Weapon Blueprint Segment. Baton ma pewnie dluga liste lokacji gdzie to jest latwe proste i szybkie, ja posilkowalem sie podpowiedzia z YouTube. Po kilku kursach oprocz blueprintow zdobedziesz pewnie reszte potrzebnych guardian materialow i data. Wygodnie poleciec malym statkiem i wyladowac gdzies blisko. Jak na statek zalozysz Point Defence na gorne sloty to Guardian Sentinel beda tylko upierdliwymi dostarczycielami materialow. Na Inarze znajdziesz jakie jeszcze "zwykle" materialy i towary sa potrzebne do odblokowania technologii u tech brokera. Tego za to znajdziesz w Shinrarta Dezhra na Jameson Memorial. Jak juz mu oddasz komplet rzeczy na technologie to jest ona normalnie do kupienia w Outfiting. RE: Moduły Guardianów - Kyokushin - 30.06.2018 Już zrobiłem sobie explo kraita z 2x POD
RE: Moduły Guardianów - Kyokushin - 30.06.2018 No nic, lot kraitem, ruiny, zrobiłem 3 razy i generalnie co mogę powiedzie - miał obyć dobrze a jest jak zwykle - grind i tyle. Nawet jeden moduł odblokować to jakaś masakra. update: dobry tutorial: https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/8uxkma/simple_guardian_guide_weapons_and_blueprints/ RE: Moduły Guardianów - kofstein - 01.07.2018 No grind jest tam straszny. Jak się poleci w grupie, to chociaż można się do kogoś odezwać. RE: Moduły Guardianów - jezzman - 02.07.2018 (30.06.2018, 14:12 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Jak juz mu oddasz komplet rzeczy na technologie to jest ona normalnie do kupienia w Outfiting. Rozumiem, że dany moduł odblokowuje się raz u tech brokera za materiały strażników, a potem kupuje w outfittingu za kase? RE: Moduły Guardianów - Kyokushin - 02.07.2018 Tak. Odblokowanie modułów zajęło mi ok 6-7 godzin. Najpierw 8x zrobić całą bazę, a później miliard relogów na skanowanie obelisku. Dojazd, 4 pip w tarcze SRV, skan, 15 sekund exit to menu (sentinel w ciebie strzela i w zasadzie nic ci nie robi), i tak w kółko. Po drugim-trzecim razie już tej bazy nie chce się robić, bo znasz mapę na pamięć, wiesz co będzie, sentinele nawet bez POD, rozwala się 4vs1 bez spięcia. Raz czy drugi - FAJNIE się to robi. I na tym powinno się poprzestać i pokierować gracza na kolejny etap gameplayu - nie wiem, inna lokacja, inne moby, inne coś. Robienie tego samego po raz n-ty, zwyczajnie sprawia że czuję że marnuję swój czas, uczestnicząc jakimś durnym socjologicznym eksperymencie - kto bardziej cierpliwy - ten zdobędzie te moduły. Czemu cierpliwość i czas są w tej grze META. RE: Moduły Guardianów - Baton - 02.07.2018 Chciałem tylko podpowiedzieć, że tych baz jest sporo i każda w zasadzie inna, więc jak ktoś chce przeżyć coś interesującego, to po pierwsze może sobie sam jakąś znaleźć (co zrobiłem) i może też sobie zbierać po dwa schematy na przykład z jednej bazy i potem sobie lecieć co innej (co też zrobiłem), dzięki czemu nie było mi tak bardzo nudno i odwiedziłem wiele ciekawych miejsc. Ktoś dla kogo jedyną metodą na wszystko jest relog to się będzie bardzo nudził, bo relogi są, jakby to ująć... nudne?
RE: Moduły Guardianów - Kyokushin - 02.07.2018 I stracić na to tydzień, zamiast 6 godzin. Nie ma sensu odkrywać czegoś co już jest odkryte. Pewnie dlatego ludzie kupują gotowe samochody, nie zaczynają od wynajdywania do nich koła ![]() Odkrywanie jest fajne, tu się zgodzę. Natomiast, jak się jest odkrywcą, i się coś odkrywa. Jasne, można sobie wyobrażać że jest się tym pierwszym, ale to tak jak iść do burdelu, i sobie to samo wyobrażać, może to już tylko od wyobraźni zależy. Co za różnica, taką bazę czy inną? Gameplay jest ten sam. Lokacja nieco inna, nawet znacznie się nie różnią - to można sobie z ciekawości podlecieć i zobaczyć, ale frajdy nie daje przejechanie i nauczenie się każdej, bo poco?Wybór drogi naokoło, a nie optymalnej, to już jest indywidualny wybór. Równie dobrze mogę sobie włączać kompa z pełnym testowaniem 16 GB ramu. Żeby cieszyć się dłużej bootowaniem. Oczywiście, dzięki odkrywcom, tym którzy to wynajdują, później można coś zrobić, to się szanuje. RE: Moduły Guardianów - Baton - 02.07.2018 (02.07.2018, 17:09 UTC)Kyokushin napisał(a): I stracić na to tydzień, zamiast 6 godzin. Nie ma sensu odkrywać czegoś co już jest odkryte.Wiem, nie pisałem do Ciebie tylko do innych osób, żeby wiedzieli, że mają jakiś wybór. Dlatego też Ci nie odpisałem jak się na początku pytałeś jak się za to zabrać, bo wiedziałem jaka będzie Twoja opinia pod koniec dnia i mi było szkoda czasu. Baton out!
|