![]() |
|
Tryb Iron Man - Nowa gra - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Tryb Iron Man - Nowa gra (/showthread.php?tid=4509) |
Tryb Iron Man - Nowa gra - Drakkainen - 21.06.2018 W oczekiwaniu na 3.1 i Q4 patch znalazłem na FF wątek który poruszał podobny temat, więc pomyślałem, że i u nas poruszę ten temat. Dotyczyć on będzie pewnie posiadaczy więcej niż jednego konta w ED no chyba, że znajdą się na tyle odważni, co zrobią Clear Save na głównym ![]() Normalna (aktualna wersja) Elite nie dostarcza już mi niestety tyle radości z gry co 3+ lat temu, dlatego postanowiłem postawić sobie nowe wyzwanie z nadzieją, że część z tej frajdy z gry powróci. Poniższe zasady mają w jak największym stopniu ograniczyć progress gracza i bezmyślny grind kasy a wyglądały by jak poniżej. OGÓLNE:
MISJE:
WALKA:
STATKI: Statki odblokowujemy (możemy zakupić) na konkretnych, poniższych poziomach Ranga “combat”
Nie możemy posiadać więcej niż dwóch statków w danym momencie. Danego statku możemy używać w danej profesji tylko jeśli go odblokowaliśmy przez daną range np. Nie mogę używać Cobry do BH zanim nie osiągnę rangi Competent nawet jeśli odblokowałem statek przez osiągnięcie rangi merchant w handlu. Wszystkie powyższe zasady mają nam w jak największym stopniu ograniczyć szybki przypływ gotówki i utrzymać nas w mniejszych statkach jak najdłużej się da. Na większe trzeba sobie zasłużyć. Co myślicie o takim sposobie na grę i czy ewentualnie macie jakieś dodatkowe propozycje, uwagi do tego co napisałem. No i co najważniejsze, czy byłby ktoś chętny do takiej wspólnej zabawy (nie koniecznie na terenach TWH) na nowo w Elite? Ja sam mam drugie konto na którym chyba zacznę przygodę jeszcze raz! (w oczekiwaniu na zmiany na lepsze w grze) ![]() EDIT: No i zapomniałem napisać najważniejszej rzeczy. Gdy zginiemy kończymy grę daną postacią!
RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Mathias Shallowgrave - 21.06.2018 Jak dla mnie trochę restrykcyjne te zasady. Nie podobają mi się też sztucznie narzucane ograniczenia, np. blokowanie statków w zależności od rangi czy zakaz ich używania w jakiejś roli, bo nie mamy rangi czy niekorzystanie np. z HiRES itp. Ogólnie to brzmi podobnie do grania w duchu role play - coś co robię od samego początku, tyle że na mniej restrykcyjnych zasadach - ale takich, które pasują mi do mojej postaci. Generalnie staram się logicznie podchodzić do gry i tego, co moja postać zrobiłaby w danej sytuacji oraz nie wykorzystuję cheatów, exploitów czy szybkich sposobów na kasę (chyba że sam je odkryję i są one zgodne z lore mojej postacji oraz nie są exploitem). To, co zaprezentowałeś brzmi trochę jak celowe utrudnianie sobie życia dla samego utrudniania Aczkolwiek sam pomysł trybu IM bardzo mi się podoba i od jakiegoś już czasu przymierzam się do rozpoczęcia rozgrywki w trybie IM, również na drugim koncie, ale jakoś nie mogę się zebrać. RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Drakkainen - 21.06.2018 No ze statkami to imo logiczne jak z prawem jazdy są różne kategorie, na różne pojazdy, tutaj zastępują je rangi w trzech dziedzinach.Dodałem też najważniejszą rzecz do pierwszego posta
RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Fenyl de Lechia - 21.06.2018 Część zasad jest ciekawa, ale części absolutnie nie rozumiem: nie używamy inżynierów, nie używamy KWS, nie wykonujemy misji przed Allied? RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Baton - 21.06.2018 Mnie się to podoba i akurat rozumiem w zasadzie każde z tych ograniczeń. Zawsze mówiłem, że największą frajdę miałem w Eagle'u, jak nie miałem kasy, żeby go rozbudować jeszcze, tylko ta kasa przyszła po pierwszym zestrzeleniu jakiegoś tłustego celu, czyli po 3 godzinach gry ![]() Te zasady tu mają na celu przedłużyć maksymalnie ten pierwszy okres. Czy mi się chce tak teraz grać? Chyba nie, ale ja już po prostu za długo gram i wybieram tylko interesujące mnie wisienki. Największe wątpliwości budzi we mnie tryb Open szczerze mówiąc, bardziej bym to wolał robić w Solo, żeby nie musieć uważać na pajaców, bo jeden taki może Ci zrujnować miesiące ostrożnej gry. Powodzenia Pilocie
RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Crazied - 21.06.2018 Jakby dodali drugi save na podstawowym koncie to jeszcze. Albo jakaś mega promocja w stylu -80%
RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - RANDARIO - 21.06.2018 Wszystko od nowa... o Jezu RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - QCIAK - 22.06.2018 Podejście raczej nie dla mnie. Mnie też już Elite w dużym stopniu znudziło, dlatego gram w niego mniej, a zaoszczędzony czas mogę poświęcić np. na ogrywanie pozycjii z mojej kupki wstydu
RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - SEBA312 - 22.06.2018 Jeśli ktoś ma drugie konto to można się pobawić, jednak niektóre ograniczenia są według mnie bez sensu. Np wpis o inżynierach, broniach "fixed" czy dostępie do statków w zależności od rangi. Nie podoba mi się również smycz eksploracyjna na niższych poziomach. Reszta założeń jak najbardziej sensowna. RE: Tryb Iron Man - Nowa gra - Pienias - 22.06.2018 Możesz jeszcze dodać to: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=107694 |