The Winged Hussars - Forum
Pytań kilka - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Pytań kilka (/showthread.php?tid=4500)

Strony: 1 2

Pytań kilka - Ambroz - 14.06.2018

Hejo.

Jak zawsze pytania jakieś cisną mi się w głowie, więc zapytam:

1. Da się jakoś przestawić godzinę w sekcji INFO po prawej stronie kokpitu? Pokazuje mi zawsze 2 godziny wcześniej niż jest normalny czas.
2. Czy da się ulepszyć myśliwce (te małe statki, które można zabrać ze sobą) w taki sposób by posiadały broń Gimbal a nie Static?
3. Mam 100% w Imperium i czy mógłby mi ktoś przypomnieć jak przejść do następnej rangi?
4. Jak się bawicie i czemu nikt nie rozmawia na Discordzie??

Pozdrawiam,
Ambroz.

RE: Pytań kilka - Marv88 - 14.06.2018

AD 1 : Nie da rady, jest to "godzina galaktyczna" że tak to nazwę, wspólna i taka sama dla wszystkich graczy;
AD 2 : Szczerze to nie wiem ale wydaje mi się że nie, tym bardziej, że jak dobrze poszukasz to kupisz myśliwce z bronią Gimbal, myśliwce występują w kilku różnych wersjach;
AD 3 : Musisz znaleźć misje dla Imperial Navy i ją wykonać wtedy zostaniesz nagrodzony kolejną rangą, teraz są to misje "chain" więc powinny być wyświetlane zawsze na górze listy;
AD 4 : Ja bawię się bardzo dobrze a co do rozmów to sam nie wiem, ostatnio trochę ciszej się zrobiło ale zakładam, że to przejściowe ;-)

RE: Pytań kilka - Pajk - 14.06.2018

Ad. 1: GMT - Anglicy mają angielskie poczucie humoru - godzina galaktyczna - w skrócie GMT - to jest przecież Greenwich Mean TIme - czyli czas Greenwich i taki czas (bez zmiany czasu na letni/zimowy) obowiązuje w grze.

Ad. 2: myśliwce mają różne uzbrojenie - w zależności od tego, jakie kupisz, takie masz - jest wersja z gimbalami:
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Ship-Launched_Fighters

Ad. 3: poszukaj misji dla frakcji imperialnej, w której masz Allied, coś, co robiłeś wcześniej na te 100%, nie lataj po całej galaktyce (tylko broń BOżę Makau Citizens of Tradition albo Blue State Industry)

Ad.4: Ja nie rozmawiam, bo nie mam pozwolenia na "darcie mordy" w godzinach wieczornych, ale koresponduję klepiąc teksty.

RE: Pytań kilka - USSER-PL - 14.06.2018

Ad.4 Jak powyżej @Pajk napisał. Dodam, że ja musiałem zmodyfikować klawisze w Joystickach, żeby nie klikały za głośno.

RE: Pytań kilka - MAGNUM354 - 15.06.2018

AD 4 . Pajk, ja mam to samo- dobrze że M jak Miłośc ma przerwę wakacyjną Smile

RE: Pytań kilka - Reinrk van Dall - 15.06.2018

(14.06.2018, 18:49 UTC)Ambroz napisał(a): Hejo.

1. Da się jakoś przestawić godzinę w sekcji INFO po prawej stronie kokpitu? Pokazuje mi zawsze 2 godziny wcześniej niż jest normalny czas.
2. Czy da się ulepszyć myśliwce (te małe statki, które można zabrać ze sobą) w taki sposób by posiadały broń Gimbal a nie Static?
3. Mam 100% w Imperium i czy mógłby mi ktoś przypomnieć jak przejść do następnej rangi?

Pozdrawiam,
Ambroz.

1. Nie da się, można tylko włączyć/ wyłączyć w prawym panelu.
2. Nie da się ulepszać, można kupić skórki itp.. Zależy w systemie jakiej potęgi jesteś (federacja/ imperium itd.) takie myśliwce oferują do zakupu. Jak już oferują, to można wybrać w co myśliwiec będzie wyposażony.
3. Najlepiej to szukać w systemie gdzie obecnych jest kilka frakcji które przynależą do Superpowera Imperium. Któraś powinna zaoferować misję w stylu Naval Contract czy coś takiego.
4. Bawię się doskonale, jak jestem trzeźwy to nic nie mówię (introwertyk) a jak jestem nietrzeźwy to gadam/ piszę głupoty więc staram się nie gadać/ pisać. (hmm czyli jestem nietrzeźwy.. nara) Smile

RE: Pytań kilka - Cicha - 16.06.2018

4. Podejrzewam że sezonowe "wypalenie", ale jak pojawi się nowy patch to pewnie discord znów odżyje. Ja sama czuję trochę wypalenie grą, bo niewiele jest w sumie do robienia dla eksplorerów. Frontier niestety koncentruje się głównie na walce, a coś większego pod eksploracje będzie dopiero z końcem roku.. :/ Latam sobie ostatnio trochę szukając jakiś fajnych miejscówek niezbyt daleko od "bańki".

RE: Pytań kilka - Cny20 - 17.06.2018

4. Ja jestem wieczorami ( w nocy ) i bawie sie tak dobrze jak tylko moge Smile

RE: Pytań kilka - RANDARIO - 17.06.2018

(15.06.2018, 18:28 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):
(14.06.2018, 18:49 UTC)Ambroz napisał(a): Hejo.

Pozdrawiam,
Ambroz.

1. Nie da się, można tylko włączyć/ wyłączyć w prawym panelu.
2. Nie da się ulepszać, można kupić skórki itp.. Zależy w systemie jakiej potęgi jesteś (federacja/ imperium itd.) takie myśliwce oferują do zakupu. Jak już oferują, to można wybrać w co myśliwiec będzie wyposażony.
3. Najlepiej to szukać w systemie gdzie obecnych jest kilka frakcji które przynależą do Superpowera Imperium. Któraś powinna zaoferować misję w stylu Naval Contract czy coś takiego.
4. Bawię się doskonale, jak jestem trzeźwy to nic nie mówię (introwertyk) a jak jestem nietrzeźwy to gadam/ piszę głupoty więc staram się nie gadać/ pisać. (hmm czyli jestem nietrzeźwy.. nara) Smile

3. Wiec, że chociaż wyświetla się 100% to licznik bije dalej. Gdy wykonasz kwalifikująca misję i przejdziesz do następnego poziomu procenty zostaną Ci doliczone.

RE: Pytań kilka - Ambroz - 18.06.2018

5. Gdzie mogę zakupić FSD 5A do Pytona?