The Winged Hussars - Forum
Oculus Rift DK2 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Pchli targ (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=74)
+--- Wątek: Oculus Rift DK2 (/showthread.php?tid=3723)

Oculus Rift DK2 - Pueblo - 09.10.2017

Witam wszystkich, ktorzy dotarli do tych ciemnych zakamarkow tego forum.

Jak w temacie, mam na sprzedaz gogle VR Oculus Rift DK2. 

Gogle kupione w maju 2017, nowe. Uzywane przeze mnie 2 miesiace, bo po tym czasie tak zakochalem sie w VR, ze zdecydowalem sie na zakup CV1. Wszystko w idealnym stanie, szkla czyste, zadnej rysy.

Od momentu kiedy dostalem CV1, zupelnie zapomnialem o tym, ze mam jeszcze DK2. 

Jesli ktos chce za smieszne pieniadze sprobowac sobie VR, to chyba lepszej okazji nie bedzie. 
DK2 sprzedaje z calym okablowaniem, soczewki A+B, kamera, oryginalne pudlo i wszystko co tam z tym ustrojstwem przyszlo. 
Generalnie, plug and play bo wszystko jest w komplecie. 

Cena, jako ze i tak nie mam z nich uzytku teraz, wywolawcza 500PLN
Ja pokryje koszty przesylki z UK. 

Wszystkich zainteresowanych prosze o PW. 

Jesli nie odpisze natychmiast, dajcie mi ze dwa, trzy dni....

Zdravim
Pueblo

RE: Oculus Rift DK2 - Ulpian - 09.10.2017

Hmm, byłbym zainteresowany, ale mam dwa pytania.

1. Czy na gtx 1070 i i7 4790 (bez K) da radę wygodnie grać w Elite?
2. Do czego służy ta kamera, gdzie powinna być zamontowana i czy jest niezbędna do grania? Kiepsko u mnie z miejscem na moim stanowisku...

RE: Oculus Rift DK2 - Pueblo - 09.10.2017

Ze spokojem pociagniesz elite na Twoim sprzecie. Moze nie super ultra ustawienia, ale na wysokich powinno dac rade. Ja mam 3770k i 1080 i ustawialem na VR ultra, zmniejszalem tylko jakosc cieni i to wszystko (HMD SS na 1.5)

Kamera to tracking do headsetu. Ja mialem ja zamontowana na monitorze.

Jest mala, wiec duzo miejsca nie zajmie

[Obrazek: 1gMRuBRcMLtDqq1W.medium]

RE: Oculus Rift DK2 - Pueblo - 01.11.2017

ogloszenie nadal aktualne, jesli ktos zainteresowany tanim VR! Biggrin

RE: Oculus Rift DK2 - Xenderr - 01.11.2017

a nie chcesz jakieś zamianki z dopłatą za Tobii EyeX? Tongue

Swoją drogą jak bardzo DK2 odbiega pod względem jakości obrazu od wersji finalnej?

RE: Oculus Rift DK2 - Pueblo - 02.11.2017

Roznica miedzy nimi jest taka, ze SDE jest bardziej widoczny na DK2, rozdzielczosc CV1 ma nieco wieksza na papierze, ale w samym helmofonie juz nie widze takiej roznicy. To chyba dlatego, ze mozesz sobie zwiekszyc SS (czy tam PPD) i to pomaga.
To samo tyczy sie FOV (niektorzy mowia, ze CV1 ma minimalnie mniejszy FOV, ja tam tego nie widze).
Nie ukrywajmy, dzisiejsze helmofony to nie jest jakis szczyt technologiczny, do tego jeszcze troche brakuje ale mi to zupelnie nie przeszkadza.
Jesli wiesz do czego bedziesz uzywal i ze bedzie to u Ciebie w pelni wykorzystywane, jesli wiesz jakie sa minusy dzisiejszych headsetow i czego sie spodziewac - nie bedziesz rozczarowany.

Na duzy plus dla DK2 jest to, ze musisz utrzymac tylko 75FPS zeby bylo plynnie, a nie 90 jak to jest w CV1.