![]() |
|
Sprzęt komputerowy - promocje! - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Sprzęt komputerowy - promocje! (/showthread.php?tid=363) |
Sprzęt komputerowy - promocje! - Mathias Shallowgrave - 07.01.2016 Proponuję tutaj umieszczać informacje o różnych promocjach - może komuś się akurat przyda. Sound Blaster ma świetną promocję na słuchawki bezprzewodowe Sound Blaster Tactic3D Omega. Posiadam model o szczebelek niższy (3D Wrath) i jestem bardzo zadowolony! Niestety wczoraj miałem wypadek i złamałem słuchawki w takim miejscu, że nie da się ich skleić ![]() Słuchawki mają po jednym głośniku na puszkę, co sprawia, że jakość dźwięku jest naprawdę wysoka - a jednocześnie emulują cyfrowo dźwięk przestrzenny 7.1. Emulacja jest genialna, naprawdę jestem pod wrażeniem, jak można coś takiego osiągnąć tylko przy dwóch głośnikach. Model Omega zbiera świetne recenzje, tak że kupuję w ciemno. Cena detaliczna £179. Obecnie na stronie SB można je kupić w promocji za, uwaga, £59!!! Łyknąłem w ciemno ![]() Link: http://uk.creative.com/p/gaming-headsets/sound-blaster-tactic3d-omega-wireless RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Drakkainen - 07.01.2016 [quote pid='4059' dateline='1452158361'] Niestety wczoraj miałem wypadek i złamałem słuchawki w takim miejscu, że nie da się ich skleić ![]() [/quote] Nie złamały się przypadkiem zaraz nad kopułką słuchawki? Miałem 3D Tactic tylko na kablu, sprzęt faktycznie ładnie gra ale jest mało trwały Raz pękły mi z jednej strony zaraz nad słuchawką (skleiłem) no to drugi raz pękły z drugiej strony w tym samym miejscu mniej więcej (skleić już się nie dało).
RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Goliat - 07.01.2016 Akurat teraz musieli tę promocję zrobić, jak Batona nie ma w Anglii i nie mam gdzie tego wysłać?! (wysyłają tylko na terenie UK) Może coś wymyślę, dzięki za info Mathias, w sumie przydałyby mi się nowe słuchawki też, a że na Oculusa się na razie wypiąłem...
RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Mathias Shallowgrave - 07.01.2016 Dokładnie tak samo miałem. Tam są takie dwie śrubki, które trzymają plastikową obudowę, w którą wchodzi metalowy pałąk. Tam właśnie "się pękło". Jedną stronę skleiłem, po 2 tygodniach pękła druga - ale to moja wina, bo puszka była lekko przekrzywiona, a ja chciałem ją odwrócić. Był opór, ale ja - brawo! - się nie poddałem i nacisnąłem trochę bardziej... No i poszło. Chciałem skleić, ale tym razem tak pękło, że nie da rady niestety. Dokładnie z tego względu wahałem się przed tą Omegą, ale postanowiłem im zaufać, bo to w sumie pierwszy raz, kiedy miałem problemy ze sprzętem od Creative. Używam ich produktów od lat i zawsze byłem bardzo zadowolony, zarówno z jakości wykonania, jak i funkcjonalności. Mam cichą nadzieję, że te Omegi są lepiej wykonane lub że po prostu trafiłem na jakiś felerny model 3D Wrath. (07.01.2016, 10:22 UTC)Goliat napisał(a): Akurat teraz musieli tę promocję zrobić, jak Batona nie ma w Anglii i nie mam gdzie tego wysłać?! Jak chcesz podam Ci mój adres, ja przecież też mieszkam w UK
RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - kaju - 07.01.2016 Również miałem Sound Blaster Tactic3D Alpha Fajnie grały ale tandetnie wykonane z gównianego plastiku. W zestawie była też karta dźwiękowa na USB, która szału nie robiła a padła szybciej niż słuchawki. Nie polecam. RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Mathias Shallowgrave - 07.01.2016 No właśnie obejrzałem kilka recenzji i faktycznie wiele osób ostrzega przed marną jakością wykonania. Chyba odwołam to zamówienie. Biję się z myślami, bo jakoś dźwięku jest naprawdę fenomenalna na 3D Wrath, a te Omegi mają takie same głośniki z tego co pamiętam, a jeśli nie, to lepsze. RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Shamoth - 11.01.2016 Nadal nie rozumiem fenomenu słuchawek z mic... głupio na miasto zabrać i w ogóle mało użyteczne a zazwyczaj za gajming dopłaca się sporo. Nie lepiej Creative Aurvana Live 2, Roccat Kave XTD, nawet jakieś Superlux'y otwarte/półotwarte/zamknięte i osobny mic? http://twojepc.pl/html/Test-Recenzja-Creative-Aurvana-Live!2/ranking.png http://twojepc.pl/html/Test-sluchawek-Roccat-Kave-XTD/ranking.png Koleś sporo się osłuchał i z mojego doświadczenia wynika że wie co mówi/słyszy
RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Mathias Shallowgrave - 11.01.2016 Na miasto mam takie i bardzo sobie chwalę ![]() A co do mikrofonu - dysponuję albo badziewnym majkiem wbudowanym w kamerkę, który oprócz mojego głosu zbiera też hałas z głośników i są przebicia lub scenicznym mikrofonem na stojaku, którego nie będę przecież rozkładał za każdym razem, jak gram w ED
RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - DamianRoman - 12.01.2016 @Shamoth, dzięki za info o AURVANACH 2. Nie wiedziałem, że wyszła nowa wersja - TAK DOBRA. Posiadam obecnie stare AURVANY 1, które wyglądają jakby je wyciągnął z pralki po wirowaniu, ale wiecie co? Działają. Tworzywo i warstwa wierzchnia się starły 4 razy, ale nic nawet nie pękło, a nie zliczę już ile spotkań z kafelkami przeżyły. Wg mnie sprzęt rewelacyjny. Widzę, że 2 wersja jest dwukrotnie droższa, jednak to jest mój kolejny zakup, jeśli doskładam kasę, albo wpadnie jakieś promo. RE: Sprzęt komputerowy - promocje! - Pueblo - 19.01.2016 Roccat Kave mam, polecam kazdemu. Jakosc dzwieku bardzo dobra (niskie mogly by byc nieco lepsze, ale to mozna podbic w windzie). 5.1 z uzyciem 3 glosnikow w jednej sluchawce daje piekny efekt przestrzennego dzwieku. Dobrej jakosci, odczepiany mic tez jest na plus. Sa potezne, dobrze siedza na glowie I ladnie lykaja cale ucho do sluchawki (dla mnie to wazne, nie moge zdzierzyc jak sluchawka zgniata mi malzowine )Maly panelik kontrolny daje nam szybki dostep do regulacji wysokich, srednich I niskich I jeszcze paru bajerow. Jedyne co mi przeszkadza, to waga tych sluchawek. Maja taki maly minus, ze na palaku w miejscu gdzie siedza na naszej glowie, zamiast jednolitej gabki/poduszki maja trzy 'kwadraty' obite skaja. Przy sesjach 6h+ ze wzgledu na swoja wage, zaczynaja wbijac sie w glowe I powoduja dyskomfort. Ale to tylko jeden maly minus. Polecam kazdemu Kave'y. (ja zreszta maniak Roccata jestem )Zdravim |