The Winged Hussars - Forum
Sprzedam kompa - PC - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Pchli targ (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=74)
+--- Wątek: Sprzedam kompa - PC (/showthread.php?tid=3513)

Sprzedam kompa - PC - Dr.Kobayashi - 22.08.2017

Hejo,

Jakoś tak sie stało szczęśliwie, że stałem sie posiadaczem zbędnego komputera.
Chętnie oddam w dobre ręce za drobną opłatą 5K zł. Wolę to zrobić wśród Husarii, niż na Alledrogo. ( nie wykluczam zrobienia aukcji na alledrogo dla Husarza, bo jakieś gwarancje sprzedaży, działania itp obowiązują honorowo )

Co sprzedaję:

Intel I7-3770K LGA 1151
RAM: 16GB  Adata 2000MHz CL 16 (mają zamontowane długie wydajne radiator)
Płyta główna: Asus P8Z77 - Premium LGA 1151
Dysk SSD : 256GB Samsung 850 (dysk ma rok, zgubiłem paragon, ale kupiłem go w komputroniku w promocji w ubiegłe lato)
Dysk HDD: 430GB Samsung 7200obr/min.
Grafika : MSI Nvidia GTX 1080 Eagle Hawk EK ( chłodzona cieczą z blokiem wodnym EK ) ..karta prawie nowa (7 m-cy, kupiona na Amazon  w końcu Grudnia 2016)
Obudowa Thermaltake View 27 (nowa)
Zasilacz 600Watt OCZ Mod Pro ( modularny ) 80+ Gold

w komplecie jest cały set do chłodzenia wodnego

- blok wodny CPU marki EK ( nowy kupiony i zamontowany )
- radiator Phobya 3x120mm ( na 3 wentylatory 120 ...są w komplecie )
- Pompa wody wraz ze zintegrowanym rezerwuarem ( marki nie pamiętam, ale jakościowo super sprzęt )
- 8 złączek do przewodów ( na miękkie przewody, czyli silikonowe węże )
- Wentylatory Thermaltake 3x LED niebieskie + 1 normalny  - 120mm

Co by Wam tu powiedzieć więcej...

Windows 10 ładuje się jakieś 10-15 sekund
Elite Dengerous ( poza VR wszystkie detale ULTRA) :
(VR ma swoje ustawienia, gdzie ultra sie nie stosuje bo i tak nie widać różnicy)
1 monitor = 300+ FPS ( tak szczerze to nie pamietam jaka srednia FPSow, ale max to 354 w stabilnym kosmosie ) .... s
3 monitory = 180 FPS
VR VIVE = 85-90 FPS

Battlefield 1 = 200 FPS (ultra detale)
League of Legends (FPS 300+)
The Division = 90 FPS przy ultra, 120 FPS przy Ultra/HIgh

Ze względu na chłodzenie wodne komputer jest naprawde super cichy.
Temperatury : Idle 32C ( przy tem pokojowej 26 latem) |  temeratury przy obciążeniu 58-63C przy Elite na Ultra, wiec chyba znośnie.
Sprzęt jest "doinwestowany" gdyz uważam, ze na tym nie ma co oszczedzać. Warto zainwestować w cos co ma działać bez problemu przez długie lata.
Jest naprawde do dobrym stanie i wolałbym go sprzedać komuś kto sie nim zaopiekuje, zamiast oddać go w zimne ręce jakiegoś allegro-zboka.

Czy coś nalezy zmienić w kompie ?

- tak i nie.
Tak...można wymienić zasilacz na mocniejszy ..ok 850Watt
Nie... nie trzeba zmieniać zasilacza o ile podkręcasz jedynie procesor, i nie podkręcasz karty graficznej. Wtedy istnieje ryzyko za duzego poboru prundu i możesz skończyć z bluescreenem.
Generalnie GTX 1080 nie trzeba podkręcać, bo w 95% gier które są dostępne jest on przerostem mocy obliczeniowej.

Jeśli ktoś chce wyslę mu zdjęcia, ale to dopiero możliwe w przyszlym tygodniu, bo obecnie siedzę sobie w SzwecjiSmile
Chętnych zapraszam do pogadania w w/w temacie.

RE: Sprzedam kompa - PC - Franz BlackHoleFury - 22.08.2017

Te FPSy... To na monitorze 800x600 mierzone były?

RE: Sprzedam kompa - PC - Dr.Kobayashi - 22.08.2017

(22.08.2017, 18:00 UTC)Grabazlock napisał(a): Te FPSy... To na monitorze 800x600  mierzone były?

haha,
Nie, a powinny ?

domyslny monitor mam 21:9 czyli 2560x1080 i to na nim najczesciej mierze fpsy.
No chyba, ze mowimy o 3 monitorach, bo wtedy to juz 5760x1080.
W sumie jak chcesz to zmierzę Ci ile wychodzi na 800x600 Tongue

Po prostu 1080 to dobra grafka i ma duzą moc obliczeniową, podczas gdy CPU najczesciej uzywane jest w 80% maks.

Rzeczywiscie przy 1 monitorze moze gdzies tam trochę ściemniłem z tym FPSem ale tylko dlatego, ze nie pamietam dokladnie jaka jest średnia. Podczas gdy max w ED to 354FPSy.

mozesz mi wierzyc na slowo... powyzej 90fpsow nie zobaczysz roznicy, chocbys nie wiem jak mocno sie postarał

RE: Sprzedam kompa - PC - Grzechu789 - 22.08.2017

(22.08.2017, 19:18 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a): mozesz mi wierzyc na slowo... powyzej 90fpsow nie zobaczysz roznicy, chocbys nie wiem jak mocno sie postarał

Chyba, że jesteś Koreańczykiem, masz średnią 8 kliknięć na sekundę i jesteś TOP5 w światowej lidze StarCrafta Biggrin

Spoko sprzęcior jak za tę kasę. Ja robiłem niedawno upgrade i wyszło mi około 6-6,5k (dokładnie już nie pamiętam Biggrin ). Mam GTX1060; I7 6770k i 16GB RAM. SSD+HDD i inne pierdoły, nie chce mi się wypisywać, nie w tym sens.

Gdybym tego posta przeczytał w czerwcu, to bym brał od ręki Biggrin

Jak nie masz nic przeciwko, to zapytam czy ktoś z moich znajomych nie będzie chciał Wink

P.S. Sprawdź czy aby na pewno tyle chcesz, bo karty graficzne to teraz schodzą jak ciepłe bułki Biggrin

RE: Sprzedam kompa - PC - Dr.Kobayashi - 22.08.2017

Spoko, mozesz zapytac znajomych.

Na alledrogo mysle, ze spokojnie moglbym brac 6-7K zł i w tyle celowałem.
Husaria jednak to bracia, nie wypada zarabiać na braciach, wiec sprzedaje po kosztach.
Dla obcych spoza Husarii cena minimum to 5K i muszą sobie przyjechac po kompa do Wroclawia. ( nie wyobrazam sobie, ze moglbym wyslac kompa DHLem czy jak kolweik inaczej )
Jedyną opcją jest odbiór osobisty.

drugi komputer jest mi zbedny, wiec nie ma sensu go trzymac.
Za tę kasę planuje zainwestowac w Nvidia Titan XP... dobra, droga i nie schodzi przez to jak ciepłe bułeczki. ( na mining i kopanie bitcoinow jest nieoplacalna )

RE: Sprzedam kompa - PC - Franz BlackHoleFury - 22.08.2017

A wiesz jakoś nadal bym drążył temat tych Twoich FPSow... Też gram na 32' w 2560x1440 I wyobraź sobie że też mam 1080 I to szybszą od Twojej bo Gigabyte Xtreme Premier Pack Edition i jakoś tak.... No morda mi się śmieje jak widzę co piszesz...

RE: Sprzedam kompa - PC - Dr.Kobayashi - 23.08.2017

(22.08.2017, 23:29 UTC)Grabazlock napisał(a): A wiesz jakoś nadal bym drążył temat tych Twoich FPSow... Też gram na 32' w 2560x1440 I wyobraź sobie że też mam 1080 I to szybszą od Twojej bo Gigabyte Xtreme Premier Pack Edition i jakoś tak.... No morda mi się śmieje jak widzę co piszesz...

@# Offtopic allert

Dobrze, ze się cieszysz !

Nie wiem do czego ta dyskusja ma prowadzić, ale skoro już zacząłeś to proponuję Ci poszukać starych postów.
W jednym z nich dzieliliśmy się uwagami apropos wydajności i poprawy FPSow, i tam pamiętam że wrzucaliśmy swoje screeny z tego co udało się "wykręcić"
Moje też tam znajdziesz.

O ile nie masz zamiaru wnieść nic więcej do tej dyskusji to daj odpuść w tym wątku lub załóż osobny.

Dzieki.

RE: Sprzedam kompa - PC - SkillsmodPL - 23.08.2017

Zazdroszczę sprzętu. Sam bym taki chciał mieć ale mam inne wydatki