The Winged Hussars - Forum
Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73)
+--- Wątek: Spadki FPS w Elite, nawet na low. (/showthread.php?tid=3271)

Strony: 1 2

Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Xenderr - 27.06.2017

Od kilku miesięcy nie odpalałem Elite, jednak teraz ku mojemu zdziwieniu mam spadki FPS co kilka sekund do koło 40-45 klatek. Po chwili FPS wraca do 60, aby za kolejne kilka sekund znowu spaść do 45 i tak w kółko. Nawet zmiana ustawień na low niczego nie zmienia... Podczas spadku fps, nie tylko spada płynność, ale sama gra tak jakby przycina ;/

Procesor: i7 6700K 
ram: 16 GB DDR4
GPU: GTX 1060.

Co mi się z tym Elite porobiło? Sad

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Rommie_PL - 27.06.2017

A aktualizowałeś ostatnio sterowniki do grafiki ?
Jeśli nie to zrób to - pomaga.

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Mathias Shallowgrave - 27.06.2017

Jeśli grasz na Borderless, to przełącz się na full screen. U mnie pomogło, wygląda na bug.

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Kahea - 27.06.2017

ewidentnie wina sterowników

ja na moim laptopie (i7 6700HQ ram 16GB GTX960) z ustawieniami na HIGH mam FPS 78-85, a na planetach spada do 50

Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Shamoth - 27.06.2017

Przypomina też throttling, monitoruj obciążenie i temperatury CPU/GPU.

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Grzechu789 - 27.06.2017

Masz dokładnie taką samą specyfikację jak ja Smile

Ja nie mam żadnych problemów, czyli raczej to nie wina gry. Ewentualnie ustawień graficznych, sterowników, sprzętu, środowiska systemu operacyjnego etc.

Masz Win10? Aktywowałeś tryb gry w elicie? Spróbuj włączyć/wyłączyć. Zdarzają się sytuację, gdzie ma to znaczenie.

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Xenderr - 27.06.2017

(27.06.2017, 16:00 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+

Rzeczywiście gra w fullscreenie rozwiązuje problem, dzięki! Smile
Długo już istnieje ten problem? Zgłaszać go na forum Frontiera  czy już wiedzą o tym?

Mam tylko jeden monitor i jednak gra w oknie to bardzo istotny feature dla mnie Wink.

(27.06.2017, 17:38 UTC)Xeonary napisał(a):
(27.06.2017, 16:00 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+

Rzeczywiście gra w fullscreenie rozwiązuje problem, dzięki! Smile
Długo już istnieje ten problem? Zgłaszać go na forum Frontiera  czy już wiedzą o tym?

Mam tylko jeden monitor i jednak gra w oknie to bardzo istotny feature dla mnie Wink.

U mnie po nowym patchu się zaczęło. Rozmawiałem z FDEV i nikt tego jeszcze nie zgłaszał. Dzisiaj potestuję jeszcze i zgłoszę.

RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Myr0n - 27.06.2017

Xeonary, a nie masz problemów z 4c? Jak gram solo albo nawet multi gdzie jest niewielu graczy to gra śmiga z trackingiem płynnie
Jak tylko wlecę do instancji gdzie jest wielu graczy to mam pokaz slajdów - co jest o tyle dziwne że fps przy tym nie spada praktycznie wogóle...