![]() |
|
Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Spadki FPS w Elite, nawet na low. (/showthread.php?tid=3271) Strony:
1
2
|
Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Xenderr - 27.06.2017 Od kilku miesięcy nie odpalałem Elite, jednak teraz ku mojemu zdziwieniu mam spadki FPS co kilka sekund do koło 40-45 klatek. Po chwili FPS wraca do 60, aby za kolejne kilka sekund znowu spaść do 45 i tak w kółko. Nawet zmiana ustawień na low niczego nie zmienia... Podczas spadku fps, nie tylko spada płynność, ale sama gra tak jakby przycina ;/ Procesor: i7 6700K ram: 16 GB DDR4 GPU: GTX 1060. Co mi się z tym Elite porobiło?
RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Rommie_PL - 27.06.2017 A aktualizowałeś ostatnio sterowniki do grafiki ? Jeśli nie to zrób to - pomaga. RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Mathias Shallowgrave - 27.06.2017 Jeśli grasz na Borderless, to przełącz się na full screen. U mnie pomogło, wygląda na bug. RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Kahea - 27.06.2017 ewidentnie wina sterowników ja na moim laptopie (i7 6700HQ ram 16GB GTX960) z ustawieniami na HIGH mam FPS 78-85, a na planetach spada do 50 RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Mathias Shallowgrave - 27.06.2017 Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+ RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Shamoth - 27.06.2017 Przypomina też throttling, monitoruj obciążenie i temperatury CPU/GPU. RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Grzechu789 - 27.06.2017 Masz dokładnie taką samą specyfikację jak ja ![]() Ja nie mam żadnych problemów, czyli raczej to nie wina gry. Ewentualnie ustawień graficznych, sterowników, sprzętu, środowiska systemu operacyjnego etc. Masz Win10? Aktywowałeś tryb gry w elicie? Spróbuj włączyć/wyłączyć. Zdarzają się sytuację, gdzie ma to znaczenie. RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Xenderr - 27.06.2017 (27.06.2017, 16:00 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+ Rzeczywiście gra w fullscreenie rozwiązuje problem, dzięki! ![]() Długo już istnieje ten problem? Zgłaszać go na forum Frontiera czy już wiedzą o tym? Mam tylko jeden monitor i jednak gra w oknie to bardzo istotny feature dla mnie .
RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Mathias Shallowgrave - 27.06.2017 (27.06.2017, 17:38 UTC)Xeonary napisał(a):(27.06.2017, 16:00 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja na borderless mam <60 FPS. Po przełączeniu na Full Screen od razu wzrasta do 200+ U mnie po nowym patchu się zaczęło. Rozmawiałem z FDEV i nikt tego jeszcze nie zgłaszał. Dzisiaj potestuję jeszcze i zgłoszę. RE: Spadki FPS w Elite, nawet na low. - Myr0n - 27.06.2017 Xeonary, a nie masz problemów z 4c? Jak gram solo albo nawet multi gdzie jest niewielu graczy to gra śmiga z trackingiem płynnie Jak tylko wlecę do instancji gdzie jest wielu graczy to mam pokaz slajdów - co jest o tyle dziwne że fps przy tym nie spada praktycznie wogóle... |