The Winged Hussars - Forum
Obcy - hiperdykcja - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Obcy - hiperdykcja (/showthread.php?tid=3031)

Obcy - hiperdykcja - Mathias Shallowgrave - 03.05.2017

Ktoś z Was doświadczył tego osobiście? Mnie w zeszłym tygodniu zdarzyło się... Przerażające, mimo tego, że widziałem to kilka razy na filmach Smile

Wycinek z mojego dziennika pokładowego:

(02.05.2017, 20:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (...)
Po pierwsze - i najważniejsze - miałem bliskie spotkanie z... czymś. Widziałem raporty o statkach przechwyconych przez niezidentyfikowane jednostki, statki-kwiaty, wydające się połączeniem maszyny i żywego organizmu. Nie spodziewałem się jednak, że przytrafi się to również mnie. A jednak...

Podczas eksploracji Plejad, w trakcie skoku nadprzestrzennego dostałem komunikat o dysfunkcji napędu FSD. 

[Obrazek: iXhRPoR.jpg]

Po chwili wyrzuciło mnie do RS*, komputer pokładowy zaliczył freeza (działanie celowe, jak podejrzewam). Po kilkunastu sekundach z mroku wyłoniło się coś...

[Obrazek: lIDJFQC.jpg]

...co, jak mniemam, przeskanowało Poharataną, po czym zniknęło w Witchspace. 

[Obrazek: aajkcl4.jpg]

Kiedy piszę "zniknęło w Witchspace", nie mam na myśli zwykłego skoku, jakich na co dzień doświadczamy dziesiątki, jeśli nie setki. Obcy przy pomocy sobie tylko znanej technologii sięgnął do RS i jakby otwarł w niej szczelinę do hiperprzestrzeni. 

Przerażające doświadczenie, nie powiem. Z tego co mi wiadomo, to wszystkie spotkania statków-kwiatów przebiegają dokładnie tak samo. Obcy przechwytują statek, skanują go (?), po czym znikają w nadprzestrzeni. Chociaż czytałem też niedawno raport o jawnym ataku na jakiś konwój, co trochę odbiega od jednolitego do tej pory scenariusza. 

Myśli natychmiast zaczynają galopować. Wszystkie legendy i mity o Thargoidach. Starożytne ruiny Strażników. Przekaz od pomylonej (czyżby?) Halsey, Skorupiaki w Plejadach, tajemnica Formidine Rift, Zurara, Operacja "Exodus", Sirius Corporation, opuszczone bazy naokoło Bańki i konspiracja, której korzenie sięgają głębiej niż Federacja i Imperium.... Śmierć Salomé. 

Coś zdecydowanie wisi w powietrzu.

A jeśli dołożyć do tego wszystkiego coraz bardziej otwarty konflikt Federaków i Imperialnych w Plejadach, to przyszłość rysuje się dosyć niepewnie.

RE: Obcy - hiperdykcja - [Cornholio] - 03.05.2017

Latam po plejadach, ale na razie nic. Miałeś tylko UA przy sobie? Niby nie trzeba nic mieć, różnie piszą...
Nie wiem, czy skoczyć gdzieś po UA i UP (gdzie najbliżej od plejad?), czy zająć się czymś innym?
Chciałem UA zwinąć z alien crash site w plejadach, ale tam pilnują i od razu zostałem zaatakowany, musiałem uciekać, 4% hula zostało ;>

RE: Obcy - hiperdykcja - Mathias Shallowgrave - 03.05.2017

Ja miałem na pokładzie Meta Alloys.

RE: Obcy - hiperdykcja - Baton - 03.05.2017

(03.05.2017, 11:08 UTC)[Cornholio] napisał(a): Latam po plejadach, ale na razie nic. Miałeś tylko UA przy sobie? Niby nie trzeba nic mieć, różnie piszą...

Na 100% nie trzeba mieć nic na pokładzie, hiperdykcja jest losowa.

Na razie poluje w Pleiades Sector KC-U b3 na UP, a wieczorkiem trochę poskacze.

RE: Obcy - hiperdykcja - Haji-me - 03.05.2017

Ja miałem i to przypadkiem. Nawet nie pamiętam w jakim systemie ale mogło to być w okolicach plejad jak leciałem na krótką eksplorację.

RE: Obcy - hiperdykcja - SkillsmodPL - 03.05.2017

Gdy spotykałem takie cuś i zaczyna czymś tam strzelać to tylo czułem tylko w słuchawkach mocny bass i dźwięki z teletubusiów.

Klimat jest, mogę spokojnie iść już spać...
[Obrazek: Z2qe4at.png]

o7

RE: Obcy - hiperdykcja - RANDARIO - 04.05.2017

Moje Bliskie Spotkanie było zaplanowane, szukałem, szukałem i gdy już zwątpiłem stało się....

[Obrazek: 7IsYqO2.jpg]