![]() |
|
Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci (/showthread.php?tid=2930) |
Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Baton - 16.04.2017 Przedwczoraj w trakcie moich podróży miał miejsce dramatyczny wypadek. Wylądowałem sobie na nowej bazie Sadr Logistics Depot w pasie asteroidów, skąd było tylko 400 ly do widowiskowego miejsca w The Veil Nebula gdzie znalazłem gejzery i postanowiłem tam podlecieć jeszcze raz i spróbować zrobić lepsze fotki. Sprzedałem wszystkie dane karto i ruszyłem w drogę. Po 10 skokach zlokalizowałem miejsce i będąc 3km nad celem zacząłem się szykować do lądowania. Wtem kątem oka zobaczyłem coś na kształt palca z mojej lewej strony. Był lekko na wpół przezroczysty, zielony, pokryty brodawkami. Palec palcem, ale jestem doświadczonym pilotem, niejedno już widziałem, więc kontynuuowałem podejście, zerkając od czasu do czasu w lewo. Nagle palec zrobił się całkiem materialny i jak byłem już tylko 800 metrów nad celem przeklęty paluch dźgnął w mój przycisk boost. Zdołałem tylko wrzucić 4 pipsy w tarczę i starałem się wykręcić statek, ale niestety nie pomogło. Czekał mnie szybki lot kapsułą ratunkową do Sadr Logistics i na ten dzień jednak postanowiłem pozostać w koji, jak to babunia mówiła: "jesteś chory i na dragach to nie wyłaź z łóżka" Przestroga dla nowych pilotów - jak zobaczycie coś na kształt zielonego palca, to lepiej się wylogowujcie, zwłaszcza jak nie macie za dużo kasy na wykup ![]() Zapis z monitoringu: RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Mathias Shallowgrave - 16.04.2017 To przebija nawet moje wybryki na eksploracji
RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Baton - 16.04.2017 No, musiałem nagrać, żeby stwierdzić co się stało bo w moim początkowym pojęciu planeta z 0.1g nagle się zrobiła 6g Rozważam też na przyszłość amputację lewego kciuka, żeby mi nie robił takich numerów ![]() Ale pipsy w tarczę wrzuciłem, tu jestem z siebie zadowolony
RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - visjerr - 16.04.2017 Będzie trzeba wysłać ekspedycję w celu poszukania czarnych skrzynek - zginęła ta z rozmowami pilotów, pewnie będzie nagrane tylko jedno słowo ale myślę, że warto tego posłuchać ;-) RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Kahea - 16.04.2017 Ja już spotkałem ten "palec śmierci" na swojej drodze - tylko, że u mnie podczas lądowania na planecie z dużym G dźgnął w przycisk Assist Off RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Ulpian - 16.04.2017 Tak to jest jak się lata Aspem. RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - SEBA312 - 16.04.2017 Tak się kończy latanie papierowymi statkami wyposażonymi w symboliczne tarcze 2D albo 3D . Pół biedy, jeśli starci się godzinę czy dwie z gry, ale kiedy przyjdzie się oswoić z myślą że przez głupi tik nerwowy cały dorobek z miesięcznej eksploracji rozwiewa się wraz z dymem płonących szczątków tekturowego ASP-a lub nie mniej tekturowej Anakondy, mogącej co prawda skoczyć ,że tak się wyrażę... 50+ lecz niezdolnej do przetrwania żadnej kolizji, robi sie naprawdę przykro i grać się odechciewa...
RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Crazied - 16.04.2017 W 28 sekundzie słychać strzały! RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - DYoda - 16.04.2017 Ja tam widzę mgłę. RE: Kosmos jest niebezpieczny czyli Palec Śmierci - Anukus - 16.04.2017 Macierewicz coś mówił, że to jakiś zamach, a Ty wyjaśniasz w prosty sposób, że to tylko palec! |