![]() |
|
[Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Archiwum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=40) +--- Dział: Archiwum Wątków (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=41) +---- Dział: Korytarze (Offtopic) (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=139) +----- Dział: O wszystkim i o niczym (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=140) +----- Wątek: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... (/showthread.php?tid=2742) Strony:
1
2
|
[Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Baton - 24.02.2017 Podpiąłem zapasowy wyciągnąwszy grafikę bo by nie zipnął, komp działa, ale co to za komp na którym się nie da grać.... I wiecie co, zamówiłem i będą tu do dwóch godzin z nowym zasilaczem - Amazon rules
RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Tesu - 24.02.2017 #problemypierwszegoswiata ![]() A tak na serio, to masz szczescie, ze do poniedzialku-wtorku czekac nie musisz. Weekend bez kompa - brrrr. RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Yata_PL - 24.02.2017 (24.02.2017, 19:15 UTC)Baton napisał(a): Podpiąłem zapasowy wyciągnąwszy grafikę bo by nie zipnął, komp działa, ale co to za komp na którym się nie da grać.... jak już pół Afryki będzie mialo Amazona to chyba będzie pora na polskie przedstawicielstwo... [emotikona zazdrosnego Yaty] RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Baton - 24.02.2017 no i dotarł, i mi się nie chce montować, plus niemożności grania jest taki, że się w końcu człowiek bierze za kończenie innych spraw ![]()
RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Rommie_PL - 24.02.2017 WOW ... montuj Panie ![]() Swoją droga dostarczają o 10PM ? RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Baton - 25.02.2017 była nawet opcja 10pm-12am, goście są niesamowici. Przesyłka niby darmowa, ale można zaznaczyć tipa kierowcy, dałem hojnego (jak na siebie) bo stwierdziłem, że jak mam w sobotę dymać do sklepu żeby kupić to mi więcej zejdzie ![]() Ale ja nie o tym, chciałem Wam opowiedzieć o prawie Murphego. Moja obecna płyta ma jakąś opcję, że zaciąga sobie update Biosa z netu automatycznie i go instaluje przy starcie kompa od czasu do czasu i nigdy mi się nie chciało szukać gdzie to jest, żeby w cholerę wyłączyć. I w piątek rano sobie odpalam kompa, dostaje komunikat że Bios robi update, po czym komp zgasł i już nie wstał, prawo Murphego w całej okazałości Jeszcze wtedy wszystko na płycie się świeciło jak trzeba, więc nie było jasne co padło.Nie chciało mi się rano w tym grzebać, w pracy podedukowałem, że zasilacz ma z 5 lat, więc to pewnie on (w każdym razie taką miałem nadzieję, reklamowanie nowej płyty czy proca to by było nie fair dopiero), i jak wróciłem do domu to faktycznie się okazało, że zasilacz, bo wszystko zgasło na amen kupiłem nowy, dostawa w dwie godziny - hula. Niestety trochę głośny, więc może będę oddawał, ale to już na spokojnie. I wiecie co, nadal nie znalazłem gdzie ten update Biosa zgasić, jestem leniwa fraca
RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Kofi Paridae - 25.02.2017 (25.02.2017, 07:17 UTC)Baton napisał(a): była nawet opcja 10pm-12am, goście są niesamowici. Przesyłka niby darmowa, ale można zaznaczyć tipa kierowcy, dałem hojnego (jak na siebie) bo stwierdziłem, że jak mam w sobotę dymać do sklepu żeby kupić to mi więcej zejdzie Jak byś podał model to na pewno się znajdzie ktoś kto Ci pomoże w tej kwestii : ![]() Ja mam auto aktualizację wyłączoną z jednej głównej przyczyny, każdy update niszczył mi RAIDy które mam zbudowane :/ Gdzie przy 6 dyskach (2x SSD i 4x HDD) robi się trochę zamieszania z odbudowywaniem macierzy. RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Baton - 25.02.2017 (25.02.2017, 10:14 UTC)Kofi Paridae napisał(a): Jak byś podał model to na pewno się znajdzie ktoś kto Ci pomoże w tej kwestii : Ale ja umiem znaleźć tylko mi się nie chce, jakby ktoś chciał za mnie robić rzeczy, to trzeba u mnie poodkurzać ![]() U mnie na szczęście raid się trzyma nawet pomimo resetu Bios, widocznie trochę przemyśleli. RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Galactic Trader - 25.02.2017 Yata_Pl od tego roku jest AMAZON w Polsce, co prawda strona tłumaczona z Niemieckiej nie zawsze wychodzi i są ceny w EURO, ale można zamawiać , dostawa szybko jak za Odrą, a może szybciej?? Wkońcu towar w polsce pakują ![]() Wpisz amazon.pl przekieruje cie na Niemiecką stronę lecz tłumaczoną i możesz zamawiać. Baton, zostaw zasilacz zapasowy ![]() Ostatnio też tak miałem, powód nieznany, w dodatku kilkadziesiąt serwisów, nie możliwe, sprzęt pali się lub sprawia takie wrażenie, dużo gorzej niż po burzy, to chyba niezapowiadane wyładowania na słoneczku. RE: [Amazon] Piątek wieczorem, padł mi zasilacz... - Berecik - 26.02.2017 Może się to zmieni i będzie można zamawiać z złociszach. Pod Szczecinem stawiają teraz ogromną halę, przesyłki będą docierać jeszcze szybciej
|