![]() |
|
Banner treningi - bugi - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: O forum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=96) +---- Dział: Forum - propozycje i błędy (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=20) +---- Wątek: Banner treningi - bugi (/showthread.php?tid=2628) Strony:
1
2
|
Banner treningi - bugi - Mathias Shallowgrave - 02.02.2017 ![]() To tak nie może być - da się zrobić. żeby się skalowało? RE: Banner treningi - bugi - szarik - 02.02.2017 Szablon jest zaktualizowany przy contencie o szerokości 1740px wszystkie elementy będą się mieścić na jednej wysokości, w przypadku mniejszej (np. Carbon narzuca 1500px szerokości) elementy będą umieszczane jeden pod drugim... co do wizualizacji to już nie powinno być problemu z pływającymi przyciskami... player Galnet zamienia div-a w iframe i nadaje stała wartość dla szerokości, to co można zrobić to dla kilku wybranych rozdzielczości przygotować osobne banery o rożnej szerokości i wyświetlać w zależności od rozdzielczości urządzenia - przy czym trzeba by to przemnożyć przez ilość templatek... ... skalowanie banerka odpada, bo zmieniała by się jednocześnie jego wysokość i nie wyglądało by to wizualnie ciekawie.... ... podsumowując: przy carbonie i mniejszych rozdzielczościach niż 1740px baner wyląduje pod playerem... dlatego jak już widzicie jak to się zachowuje wdrażam opcję drugą - wydaje mi się, że lepszą... RE: Banner treningi - bugi - Mathias Shallowgrave - 02.02.2017 Ja wiem czy lepsza...? ![]()
RE: Banner treningi - bugi - szarik - 02.02.2017 Dobra skończyłem... macie drugą wersję... przy okazji widzicie na przyszłość, że przy playerze radiowym będzie problematyczne umieszczanie dodatkowych banerów (w szczególności, że nie mamy tu wpływu na wypluwany kod)... EDIT: Hetmanie potrafisz mi humor poprawić ... wyrównany jest ten baner centralnie... zostawiłbym dla testów - wiem, że cześć osób przegląda na smartfonach i tabletach forum (w tym ja), zobaczymy czy zwrócą na ta zmianę uwagę, a jeżeli tak to jakie będą mieli uwagi/sugestie...
RE: Banner treningi - bugi - Haji-me - 02.02.2017 Teraz jak jest wyrównane to mi się podoba .
RE: Banner treningi - bugi - Mathias Shallowgrave - 02.02.2017 Teraz jest OK. A można tak zrobić, żeby to się tylko na głównej wyświetlało? Szczerze przyznam, że nie pasuje mi tam ten banner, szczególnie, że reklama treningów już jest na zielonym pasku - no ale OK, ktoś się postarał, to niech na razie zostanie. Nota bene, na przyszłość prosiłbym konsultować takie rzeczy przed realizacją. Głównie chodzi o to, że odciąga uwagę od kolorowych bannerów, na których jest o wiele więcej informacji (włącznie z informacją o treningach). RE: Banner treningi - bugi - Quarion - 02.02.2017 Teraz jest gicior
RE: Banner treningi - bugi - szarik - 02.02.2017 (02.02.2017, 21:22 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Teraz jest OK. A można tak zrobić, żeby to się tylko na głównej wyświetlało? Szczerze przyznam, że nie pasuje mi tam ten banner, szczególnie, że reklama treningów już jest na zielonym pasku - no ale OK, ktoś się postarał, to niech na razie zostanie. Szczerze to ktoś ostatnio pisał, że nawet tych linków nie zauważył... sam miałem kiedyś taki watek... zaproponuje rozwiązanie wizualne tych belek i ocenicie czy Wam spasuje - bo uważam, że można to czytelniej zrobić.
RE: Banner treningi - bugi - Mathias Shallowgrave - 02.02.2017 Jasne, jak najbardziej. Plugin z belkami to jedyny tego typu plugin, jeśli możesz zaproponować lepsze rozwiązanie, to jestem jak najbardziej za
RE: Banner treningi - bugi - Mathias Shallowgrave - 02.02.2017 Dodam jeszcze, żeby było jasne - ja nie mam nic przeciwko temu bannerowi, tylko w tym momencie po prostu nie pasuje do żadnej templatki, kompletnie odstaje od reszty stylistyki forum i pozostałych reklam. Ci, którzy współpracowali ze mną bliżej wiedzą, że lubię dopinać rzeczy na ostatni guzik i implementować dopracowane, pełne rozwiązania, zamiast półproduktów - nawet jeśli oznacza to opóźnienie projektów i inicjatyw. Jak coś robić, to porządnie ![]() Obecnie trwają prace nad nowymi skórkami do forum w przygotowaniu do większego projektu. Na szczęście nowy banner w miarę pasuje do prototypów, które widziałem. Gdybyście skonsultowali Wasz mini projekt ze mną, moglibyśmy w pełni dostosować Wasz banner do planowanej zmiany stylistyki i templatek. Dlatego też pisałem o konsultacji ze mną przed realizacją projektu - bo są rzeczy za kulisami, o których nie wiecie ![]() Tak że - banner jak najbardziej, ale nie w obecnym kształcie forum. (Z tym, że banner oczywiście zostanie, tak jak pisałem). |