The Winged Hussars - Forum
Saitek X52 Pro - naprawa - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73)
+--- Wątek: Saitek X52 Pro - naprawa (/showthread.php?tid=2086)

Strony: 1 2

Saitek X52 Pro - naprawa - Mathias Shallowgrave - 08.11.2016

Czołem! Wiem, że niektórzy pisali do Saiteka w celu wymiany joya na nowy po awarii - ktoś może udzielić mi informacji, jak to zrobić, tak aby otrzymać nowy joystick? Padła mi przepustnica... Sad

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Rommie_PL - 08.11.2016

Kyoku pisał.
Ale już nie wymieniają .... bo ja do nich już pisałem - wiesz kiedy Wink
A co się stało ?
Ja swój naprawiłem mimo iż zadymił Wink

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Kyokushin - 09.11.2016

(08.11.2016, 22:42 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Czołem! Wiem, że niektórzy pisali do Saiteka w celu wymiany joya na nowy po awarii - ktoś może udzielić mi informacji, jak to zrobić, tak aby otrzymać nowy joystick? Padła mi przepustnica... Sad

Pół roku temu wystarczyło napisać ticket, wkleić dowód zakupu, opisać i nagrać uszkodzenie i wysyłali nowy...
... teraz przejął logitech, który całowicie, póki co, olewa tickety związane z saitekiem.

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Xenderr - 09.11.2016

To oddaj do sklepu w którym kupiłeś.

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Haji-me - 09.11.2016

(09.11.2016, 12:04 UTC)Xeonary napisał(a): To oddaj do sklepu w którym kupiłeś.

Tak chyba najłatwiej ale logitech, o ile mi wiadomo, ma sporo swoich własnych baz serwisowych i zazwyczaj sam się zajmuje serwisem. Z drugiej strony jak wymieniałem joya od Thrustmastera to mi kazali do sklepu odesłać.

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Baton - 09.11.2016

Hetman jest w UK, gwarancja roczna zapewne już minęła, ma 6 lat rękojmi, ale tu to działa tak, że po 6 miesiącach, żeby uznać wadę wrodzoną to Hetman musi udowodnić, że to taka wada, więc jest w kropce jeśli serwis Saiteka nie odpisuje. Swoją drogą jak kogoś stać na 1080 i Vive, to na pewno też stać na nowy joystick, ewentualnie Husaria może spróbować zrobić jakieś igrzyska w celu zasponsorowania Smile

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Mathias Shallowgrave - 09.11.2016

Aktualnie czekam na odpowiedź z Amazona, rok jeszcze nie minął. Jak ich znam, to oddadzą kasę, albo nowego joya Smile

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Tesu - 09.11.2016

Skoro kupowales przez Amazona, to problemu z wymiana/zwrotem kasy byc nie powinno. Reklamowalem u nich pierdyliard rzeczy, czasem nawet z niewielka nadzieja na uznanie mojej reklamacji, a i tak za kazdym razem byli pomocni i problemow nie robili.

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Qasz - 09.11.2016

(09.11.2016, 16:24 UTC)Baton napisał(a): Hetman jest w UK, gwarancja roczna zapewne już minęła, ma 6 lat rękojmi, ale tu to działa tak, że po 6 miesiącach, żeby uznać wadę wrodzoną to Hetman musi udowodnić, że to taka wada, więc jest w kropce jeśli serwis Saiteka nie odpisuje. Swoją drogą jak kogoś stać na 1080 i Vive, to na pewno też stać na nowy joystick, ewentualnie Husaria może spróbować zrobić jakieś igrzyska w celu zasponsorowania Smile

Przypominam, ze jestesmy jeszcze w EU i gwarancja 2 letnia unijna obowiazuje.

RE: Saitek X52 Pro - naprawa - Rommie_PL - 09.11.2016

(09.11.2016, 16:51 UTC)Qasz napisał(a):
(09.11.2016, 16:24 UTC)Baton napisał(a): Hetman jest w UK, gwarancja roczna zapewne już minęła, ma 6 lat rękojmi, ale tu to działa tak, że po 6 miesiącach, żeby uznać wadę wrodzoną to Hetman musi udowodnić, że to taka wada, więc jest w kropce jeśli serwis Saiteka nie odpisuje. Swoją drogą jak kogoś stać na 1080 i Vive, to na pewno też stać na nowy joystick, ewentualnie Husaria może spróbować zrobić jakieś igrzyska w celu zasponsorowania Smile

Przypominam, ze jestesmy jeszcze w EU i gwarancja 2 letnia unijna obowiazuje.

Chyba że towar wzięty jest na fakturę to gwarancja jest tylko na rok.