The Winged Hussars - Forum
Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Archiwum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Archiwum Wątków (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=41)
+---- Dział: Korytarze (Offtopic) (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=139)
+----- Dział: O wszystkim i o niczym (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=140)
+----- Wątek: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC (/showthread.php?tid=1532)

Strony: 1 2 3

Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Anukus - 13.08.2016

Hejka Panowie (choć chciałbym rzec Panie i Panowie, ale Pań u nas niet, a szkoda).
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem tendencję producentów gier to stosowania polityki "Najpierw na konsole, a później na PC".

Mnie osobiście to strasznie wkurza i myślę, że nie bezpodstawnie. Cały czas wszem i wobec promowane jest bycie multi-kulti i wszechobecne równouprawnienie. Wszelkie przejawy inności są tolerowane i akceptowane przez większość krajów EU i dodatkowo są promowane, a wręcz nakazywane poprzez wszelkie dyrektywy unijne, które notabene są wprowadzane częściej niż ustawy w naszym kraju. Starają się nie promować żadnej z ras, kultur, religii, czy innych odmienności, a jednocześnie mamy do czynienia z takim rasizmem pomiędzy konsolami, a różnymi systemami dla PC na które wychodzą gry.
Nie jestem przeciwny temu, by wydawca produkował grę tylko na jedną platformę, ale jeżeli promuje jakąkolwiek platformę poprzez publikowanie swojego produktu wcześniej, niż na inne platformy, to jest to już przegięcie, a moim zdaniem złamaniem zasad i prawa wobec mniejszości! To powinno być uregulowane i tyle.

Jestem bardzo ciekawy jakie jest Wasze zdanie...

P.S. Piszę co mi na sercu leży, ponieważ hamulce mi puściły po wciągnięciu kilku głębszych Smile

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Kyokushin - 16.08.2016

Bo konsolole to byznes a multi kulti i ta cała poprawność to droga ku rządzeniu pozbawionymi i tożsamości umysłami.

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Conrdd - 04.10.2016

A to dyskusja o multikulti czy konsole przed PC? Bo jeśli to drugie to jako konsolowiec nie mam nic przeciwko. PC to maszyna co prawda uniwersalna i ma jakieś zalety jednak sprawdza się w robocie, a do rozrywki średnio się nadaje. Pewnie że można poświęcić dwa tygodnie na konfigurację, specyfikację, ustawianie i podłączanie by w efekcie otrzymać takiego lepszego Xboxa ale ja za każdym razem przechorowuję te zabawy gdy chcę na lapku zainstalować nową grę. A - i jeszcze do tego niby nowa gra pudełkowa, a z miejsca wymaga podłączenia do Steama i ściągania x GB łatek. Tfu. Blaszak.

Plus milion programików i sterowników by Joy lub pad dział tak jak powinien. To ja już wolę prostą konsolę. Z kompem użeram się w pracy, a w domu chcę wypocząć.

A co do pierwszego: zarówno zwolennicy multikulti (których niemal nie ma bo tak jak z mityczną "poprawnością polityczną" większość opinii opiera się na mitach) jak i przeciwnicy są manipulowani przez polityków idących po władzę lub jej broniących. A opinie które wypowiadają najczęściej nie mają nic wspólnego z rzeczywistością za to źle świadczą o inteligencji osób je wypowiadających. Niestety z historii można stwierdzić iż nigdy znalezienie kozła ofiarnego (muzułmanie, żydzi, prawosławni, protestanci, katolicy itp) nie pomagało w rozwiązaniu problemów bo to zasłona dymna by ukryc niemoc. Wywalmy z kraju obcych to z pewnością będzie lepiej. No nie będzie.

A mity o tym jak Szwecja głaszcze brodatych, Holandia tuli gejów itp mają tyle samo prawdy co prostowanie bananów i zaliczanie ślimaków jako ryby przez UE. Czyli coś ktoś kiedyś ale zupełnie nie tak.
(Bo: ślimaki jako ryby wywalczyła Francja w celu korzystania z funduszy europejskich. Bo tylko w tym kraju stanowią konkretny przysmak. czysta biurokracja - łatwiej bowiem przesunąć je do odpowiedniej rubryczki niż tworzyć całą kategorię skoro reszta krajów winniczki wyrzuca z ogródka a nie je karmi. No ale łatwiej krzyczeć: "UE zalicza ślimaki do ryb! rewolucja w biologii!)

Oczywiście można opierać swój światopogląd o Wykop i JoeMonstera ale to trochę płytkie. Ja trochę lat przeżyłem i doszedłem do wniosku, że jak dla mnie każdy może żyć jak chce - także jako sąsiad - byle innym ani nie przeszkadzał ani krzywdy nie robił.

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Kyokushin - 04.10.2016

No akurat z tym tuleniem gejów i głaskaniu brodatych, jak i rybnymi ślimakami w UE, to akurat są fakty, nie mity, dlatego wszyscy się tu z tego śmieją, bo dla normalnego człowieka to jest śmieszne. Podobnie rzecz ma się z poprawnością polityczną.

Każdy może żyć jak chce, o ile nie wciska komuś na siłę swojej ideologii. UE to robi.

I rzecz w tym, żeby nie przesuwać rzeczy do innej rubryczki, tylko żeby w ogóle tych rubryczek nie było, a jak już są konieczne, to robić to tak żeby było zrobione porządnie, bo inaczej małpę przesuniemy do grupy niedźwiedzi, bo będziemy mieć na myśli coś co ma futerko i akurat tam małpa będzie w tym wąskim kontekście pasować. Nie, tak się nie robi, po to żeby małpa nie była niedźwiedziem, i żeby ślimak nie był rybą.

W przeciwieństwie do wykladu Shumana, coś mniej merytorycznego, a mimo to trafnego:
http://www.chamsko.net.pl/2009/lewackie_myslenie.html
Prorok? (popatrzcie na daty, tak w nawiązaniu do poprawności)

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - TheSyntox - 04.10.2016

A ja się zgadzam z Anukusem. Chociaż czasem takie opóźnianie gry na PC wychodzi na dobre. Zresztą, czasem jak pooglądam grę z konsoli, a dwa czy trzy dni później odpalę u siebie w ustawieniach ultra to uśmiecham się do siebie i już jest wszystko dobrze.. Biggrin

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Mathias Shallowgrave - 04.10.2016

Zdecydujcie sie o czym to ma być temat Tongue

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Brachu - 04.10.2016

Nie od dziś wiadomo, że bóbr to ryba Biggrin

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Kyokushin - 04.10.2016

A z ryb podobno najlepsze jest rypanie Biggrin

Wracając do tematu - wydawca może sobie grę wydawać na co chce i kiedy chce, i nie musi się nikogo o nic pytać, ani prosić.
To on wydaje swój produkt i to rynek zadecyduje czy jest on dobry, albo się ewentualnie obrazi że dostał grę później a nie wcześniej i jej nie kupi, wtedy może na drugi raz wydawca zrobi premierę PC/Xboner/PS razem Smile

Jak nam coś w produkcie nie odpowiada, to najlepiej go nie kupować.
Jak wydawca wydaje grę na Waszą platformę później, to albo jej nie kupujcie, albo też ją kupcie później, na wyprzedaży, płacąc za nią mniej, jeżeli koniecznie chcecie ją mieć.

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - Conrdd - 04.10.2016

@Kyokushin

Sam widzisz, że jesteś najlepszym przykładem osoby której światopogląd zbudowany jest na mitach. Choćby te nieszczęsne ślimaki: nie odróżniasz różnicy pomiędzy naukową (biologiczną) klasyfikacją, a biurokratyczną pozycją w ramach wspólnej polityki rolnej. Dla ciebie to jedno i to samo. Może tak uproszczę najbardziej jak to możliwe: załóżmy iż w twoim budżecie domowym jest 200zl na rozrywki kulturalne (kino, teatr, koncert). Jednakże wpadacie z żoną na pomysł by kupić multicooker do kuchni jednak nie macie na niego wolnej gotówki. Więc przesuwacie go do pozycji - rozrywki kulturalne - i nagle 200zł jest do wydania. I czy to oznacza iż multicooker stał się rozrywką kulturalną? Nie.

Ale za to sąsiad jak to usłyszy ogłosi na cały świat, iż Kyokushin to głupek bo radia słucha w multicookerze. No więc ty jesteś właśnie odbiorcą przekazu od takiego sąsiada.

Bo lepsza klikalność jest tytułu newsa "Maszyna kuchenna lepsza od teatru" niż "aby kupić sobie mixer zrezygnował z kina"

RE: Nierówność - Najpierw na konsole, a później na PC - TheSyntox - 04.10.2016

(04.10.2016, 12:50 UTC)Brachu napisał(a): Nie od dziś wiadomo, że bóbr to ryba Biggrin

Biggrin dobre Biggrin