The Winged Hussars - Forum
Crashsite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Crashsite (/showthread.php?tid=1524)

Strony: 1 2

Crashsite - GieNkoV - 12.08.2016

Drugi raz takowy wrak znajduję. W tym było sporo materiałów (Antimony, Tungsten, Ruthenium, Zirconium), a poprzedni miał na pokładzie Unknown Artifact Smile
[Obrazek: W9DSM6S.png]
[Obrazek: LTJbTHu.png]
[Obrazek: dQtL8C0.png]

A Wy znaleźliście jakieś?

RE: Crashsite - Assarin - 13.08.2016

Miałem jeden, z misją odzyskania danych z rdzenia. gdy je odzyskałem czytałem je jak scenariusz do kolejnej części obcego.
A potem opodal wraku znalazłem Unknown Artifact. Pierwszy raz w życiu ( w grze ).
Była 2 w nocy i byłem sam... całą grozę i mistycyzm sytuacji rozwiali chłopaki na TS - aaa to to... to weź to na orbitę i rozwal będziesz miał unknown materia.
I klimat szlak trafił. Biggrin

RE: Crashsite - Drakkainen - 13.08.2016

(13.08.2016, 09:19 UTC)Assarin napisał(a): Miałem jeden, z misją odzyskania danych z rdzenia. gdy je odzyskałem  czytałem je jak scenariusz do kolejnej części obcego.
A potem opodal wraku znalazłem  Unknown Artifact. Pierwszy raz w życiu ( w grze ).
Była 2 w nocy i byłem sam... całą grozę i mistycyzm sytuacji rozwiali chłopaki na TS - aaa to to... to weź to na orbitę i rozwal będziesz miał unknown materia.

Ciesz się, że nie zaproponowali Ci cobyś to woził ze sobą, aż statek Ci się rozleci Wink

P.S. Jeszcze nie miałem okazji trafić na wrak statku. Może kiedyś się uda.

RE: Crashsite - Mathias Shallowgrave - 13.08.2016

(13.08.2016, 09:19 UTC)Assarin napisał(a): Miałem jeden, z misją odzyskania danych z rdzenia. gdy je odzyskałem  czytałem je jak scenariusz do kolejnej części obcego.
A potem opodal wraku znalazłem  Unknown Artifact. Pierwszy raz w życiu ( w grze ).

Dlatego ja często jak robię misje to nie siedzę na TS Smile

RE: Crashsite - rebel9191 - 16.08.2016

ja swoj pierwszy wrak znalazlem w "dziewiczym systemie" jakies 8 tys ly od banki......zachodzilem w glowe skad sie tam wziol -skoro gwiazda i planety byly unknow-na wraku byly 4 kontenery z duperelami-i tak nie mialem ladowni wiec je zostawilem -ale klimacik fajny.......inni gracze zglaszaja wraki statkow nieznanego typu.......nie pasuja do zadnego znanego modelu.....

RE: Crashsite - [Cornholio] - 16.08.2016

Czy taki wrak można znaleźć przy okazji brykając srv po planecie w poszukiwaniu materiałów dla inż.? Czy tylko misje?

RE: Crashsite - Baton - 16.08.2016

O ile się nie zmieniło, wrak można znaleźć po prostu jeżdżąc SRV, mnie się trafiił, ale wtedy nie odkodujesz wiadomości, która tam jest, bo klucz do odszyfrowania dostajesz z misji.

RE: Crashsite - Pueblo - 16.08.2016

(16.08.2016, 07:21 UTC)rebel9191 napisał(a): ja swoj pierwszy wrak znalazlem w "dziewiczym systemie" jakies 8 tys ly od banki......zachodzilem w glowe skad sie tam wziol -skoro gwiazda i planety byly unknow-na wraku byly 4 kontenery z duperelami-i tak nie mialem ladowni wiec je zostawilem -ale klimacik fajny.......inni gracze zglaszaja wraki statkow nieznanego typu.......nie pasuja do zadnego znanego modelu.....

Wytlumaczenie jest proste:

Gwiazda i planety byly unknown, bo skoro statek rozwalil sie na jednej z nich to nie dolecial do stacji w 'bance' i nie sprzedal tych danych na stacji, to w sumie logiczne Smile

RE: Crashsite - Inus Antari - 24.08.2016

[Obrazek: 82674CF518AD30E64B54ABCDFEFB563160CE00CE]

[Obrazek: 22C6E423FE1E0CFFA06CF2D5D6A80FCC4A9C0F94]

Miałem kilka misji z kluczem do odszyfrowania wiadomości, podsyłam dwie najciekawsze:

[Obrazek: 10dXmxO.jpg]

[Obrazek: ZoCjCgE.jpg]
Gdy wrócę do domu, podrzucę jeszcze kilka swoich znalezisk.
Bardziej niż cargo, interesują mnie zapisy z komputerów, ale do tego potrzebna jest misja. Czy jest jakaś zasada/prawidłowość odnośnie pojawiania się misji "Tip off"? Nie widziałem nic podobnego na mission board, a pare razy znalazłem wrak statku w przestrzeni z zaszyfrowanym komputerem. Szkoda, żeby się taka okazja zmarnowała Biggrin (Trochę to zimne z mojej strony - co tam cargo, co tam możliwi rozbitkowie potrzebujący pomocy - dawać no mi wasze DANE!!!)

RE: Crashsite - Tom Pold77 - 24.08.2016

(24.08.2016, 08:11 UTC)Inus Antari napisał(a): Bardziej niż cargo, interesują mnie zapisy z komputerów, ale do tego potrzebna jest misja. Czy jest jakaś zasada/prawidłowość odnośnie pojawiania się misji "Tip off"? Nie widziałem nic podobnego na mission board, a pare razy znalazłem wrak statku w przestrzeni z zaszyfrowanym komputerem. Szkoda, żeby się taka okazja zmarnowała

Tip off pojawia się jako wiadomość na lewym górnym panelu, tego nie znajdziesz w misjach.