![]() |
[PORADNIK] Elite Dangerous: Poradnik Totalny (video) - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Maskelyne Vision - Elite Dangerous (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: [PORADNIK] Elite Dangerous: Poradnik Totalny (video) (/showthread.php?tid=1481) |
Elite Dangerous: Poradnik Totalny (video) - Mathias Shallowgrave - 05.08.2016 ELITE DANGEROUS
PORADNIK TOTALNY
Poradnik totalny do Elite Dangerous, który będzie szczegółowo omawiać wszystkie aspekty gry - od absolutnych podstaw, bo zaawansowane mechaniki.
Zapraszam do oglądania - jeśli macie jakieś uwagi lub pytania, proszę o komentarze bezpośrednio pod danym filmem na YouTube.
Poradnik na YouTube
RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Indygo - 06.08.2016 cyt. : "Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie Kary lub za " nowym graczom lepiej napisać : Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie niezapłaconej w terminie Kary lub za ps.. proszę potem skasować mój post RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Haji-me - 06.08.2016 Wow niezły poradnik! Gdybym tylko taki miał jak zaczynałem... RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Dakatsu - 06.08.2016 "Oprócz tego można również zapisać się do Marynarki Wojennej (Navy) Federacji oraz Imperium i zdobywać coraz to wyższe stopnie." Jako niedoświadczony gracz nie do końca to rozumiem. Wszędzie gdzie czytałem to po osiągnięciu 100% awansu trzeba czekać na jakąś misję aby go dostać, a z tego tekstu wynika że mam szukać jakiejś Navy i się do nich zapisać? RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - GieNkoV - 06.08.2016 Największe szanse na te misje masz w głównych systemach danych supermocarstw tj. blisko Sol (Federacja) oraz blisko Achenar (Imperium). Musisz też wiedzieć, że % progresu do następnej rangi nie jest idealny i zaokrągla dokładny wynik, czyli możesz mieć widoczne 100% i w pocie czoła szukać misji do awansu, a nie dostaniesz jej ponieważ tak naprawdę masz np. 99,5%. Dlatego też najlepiej jest misje wykonywać dalej pomimo tych 100%, z dwóch powodów: - po dobiciu 100% progres jest wliczany do następnej rangi - szybciej znajdziesz misję do awansu RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Mathias Shallowgrave - 06.08.2016 (06.08.2016, 07:31 UTC)Indygo napisał(a): cyt. : "Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie Kary lub za " Dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie może dobrze będzie wyjaśnić. (06.08.2016, 08:57 UTC)Dakatsu napisał(a): "Oprócz tego można również zapisać się do Marynarki Wojennej (Navy) Federacji oraz Imperium i zdobywać coraz to wyższe stopnie." Faktycznie, napisałem bardzo ogólnie. Z drugiej strony nie chciałem na tym etapie jeszcze podawać bardziej zaawansowanych pojęć. Pomyślę, jak to zmienić ![]() RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Tirith_PL - 06.08.2016 I sie okazało że jestem noob. Sporo nowych rzeczy sie dowiedziałem :p RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Brachu - 08.08.2016 (06.08.2016, 10:04 UTC)GieNkoV napisał(a): Największe szanse na te misje masz w głównych systemach danych supermocarstw tj. blisko Sol (Federacja) oraz blisko Achenar (Imperium). Musisz też wiedzieć, że % progresu do następnej rangi nie jest idealny i zaokrągla dokładny wynik, czyli możesz mieć widoczne 100% i w pocie czoła szukać misji do awansu, a nie dostaniesz jej ponieważ tak naprawdę masz np. 99,5%. Dlatego też najlepiej jest misje wykonywać dalej pomimo tych 100%, z dwóch powodów: Dodam jeszcze, że misja awansowa może się pojawić a jednocześnie nie być dostępna, ponieważ Komandor nie ma wystarczającej reputacji u tej frakcji, u której misja awansowa się pojawiła. RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Mathias Shallowgrave - 08.08.2016 08/08/2016 - v.1.1.0 * Drobne poprawki * Dodano działy: -- System polityczny (przeniesienie informacje o frakcjach, jurysdykcji itp.) -- Stacje i bazy -- Usługi na stacjach * Dodano wpisy: -- W dziale PODSTAWY ---- Synteza -- W dziale STACJE I BAZY ---- Stacje orbitalne ---- Outposty ---- Bazy planetarne -- W dziale GRAMY ---- Jak zacząć? ---- System domowy RE: Jak zacząć przygodę z Elite - poradnik totalny dla absolutnych nowicjuszy - Ajro - 08.08.2016 Poradnik jest WIELKI! Poprawił bym drugi w kolejności screen: ta sama kwota jest podana obok, po lewej stronie na dole - i jest widoczna cały czas, bez potrzeby przełączania pod-menu. |