The Winged Hussars - Forum
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 18.01.2018

(18.01.2018, 22:23 UTC)polaczek0907 napisał(a): Jeśli będzie można odwiedzić nasz bar byłoby ekstra. Tym bardziej, że TWH bardzo mocna ingeruje w ED.

Nasz bar już można odwiedzić - lokacja  11 Parsecs w systemie HIP 110028. Tyle że nie za wiele można tam zrobić. 

To w sumie świetne miejsce do skanowania high wake'ów Smile

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - szkodi - 19.01.2018

Kolejny strim i powiem mniej więcej tyle - jaram się bardziej niż za pierwszym razem. Kupka wstydu będzie rosnąć jak to wyjdzie...

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - jezzman - 19.01.2018

Te dźwięki Chieftaina to miazga. Takie... takie trochę przerażające Biggrin Jakby Chieftain miał dźwiękami odstraszać thargoidy Biggrin

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Nizm0 - 19.01.2018

(18.01.2018, 22:22 UTC)Pajk napisał(a): Ha! - znalazłem coś, czego nie opisali - nowy kontroler limpetów REKON LIMPET (zamontowany w Chieftainie) i nowy materiał - pokazany przy tym magiku od ciekawych modułów - Rhenium. Jak nie powiększą ładowni na dane i materiały, to ich zamorduję.
Generalnie to cały czas jestem za tym, żeby była możliwość ustawiania wielkości modułów przez graczy - statek ma dostępne 128 modułów, największy moduł to 5, nie ma marnowania slotu 3 na skaner, bo się powinny zmieścić tam 3 skanery. Jak wstawiam tarczę 3 w moduł 5, to mam jeszcze 2 sloty do wykorzystania i tyle.

Genialny pomysł, nie słyszałem jeszcze takiej propozycji rozwiązania systemy modułów. Było coś w tym stylu zaproponowane na forum frontiera? Jak tak będę wdzięczny za linka.

Ja się jeszcze specjalnie nie nakręcam aby się nie zawieść jak wyjdzie. Ale w końcu dodają wiele rzeczy które powinny być już od dawna w grze. Zastanawiam się nawet czy tym razem sobie nie odpuścić bety aby sobie spoilerów nie robić Smile

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Xenderr - 19.01.2018

Interakcja z Megashipami to ciekawy pomysł, ale pewnie wykonanie będzie iście Frontierowskie. Czyli zarobkowo sensu nie będzie miało to żadnego, wyzwanie pewnie wielkie też nie będzie. Po prostu trzeba będzie sobie wmówić powody do dokonywania tych interakcji.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Gerciowski - 19.01.2018

Fajne byłe te wizualne efekty przy skanowaniu megashipa, mam cichą nadzieję że takie smaczki dodadzą np przy skanowaniu/wyszukiwaniu na powierzchni planet.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - QCIAK - 19.01.2018

Mi się najbardziej podoba to, że chyba Thargoidy i Guardiansi dostaną swoje systemyWink

[Obrazek: fs2eJcm.jpg]

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 19.01.2018

Pamiętajmy też, że to wszystko z hotbuilda, czyli wersji alpha. W czwartek dopiero rozpocznie się beta i niektóre rzeczy pewnie ulegną jeszcze zmianie.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - QCIAK - 19.01.2018

(19.01.2018, 09:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Pamiętajmy też, że to wszystko z hotbuilda, czyli wersji alpha. W czwartek dopiero rozpocznie się beta i niektóre rzeczy pewnie ulegną jeszcze zmianie.

A to, że czegoś nie będzie w Becie, to dla mnie rybka. I tak nie będę w nią grał.
Cieszy mnie za to, że coś się zaczęło dziać i może znów chętnie będę się logował do EDSmile

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 19.01.2018

Wyłuskałem trochę dodatkowego info z forum:

Nowy statek: Chieftain 

Posiadacze Elite Dangerous: Horizons będą mogli przetestować ten nowy statek Sojuszu. Został on zaprojektowany nie tylko do tego, aby siać zniszczenie, ale też aby go uniknąć. Producentem jest Lakon Spaceways. Chieftain jest bardziej zwrotny niż inne jednostki tych gabarytów i jest nastawiony na walkę. 
  • Nie można na nim zamontować hangaru dla SLF.

Poprawione dane handlowe

Piloci będą teraz mieli dostęp do danych handlowych z systemów, które wcześniej odwiedzili, co ułatwi podejmowanie decyzji związanych z handlem towarami.  
  • Dane będą retrospektywne, tzn. będziemy je od razu posiadać dla wszystkich systemów, które do tej pory już odwiedziliśmy odkąd zaczęśliśmy grę.

Interakcje z Mega-Shipami

Kolejną rzeczą, którą dostaniemy w sezonie Beyond będzie nowy rodzaj interakcji z mega shipami. Oprócz nowych data linków i scenariuszy z NPC-ami, możemy teraz skanować mega shipy (oraz inne duże obiekty w późniejszej części Sezonu Beyond).
  • W Chapter 1 (czyli pierwszym patchu Beyond) te interakcje będą dostępne tylko dla Mega Shipów, na których nie można zadokować
  • Przestępstwa popełnione jako aktywności związane z MS będą miały normalny wpływ na BGS danej frakcji