![]() |
|
Zakup nowego PC - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Zakup nowego PC (/showthread.php?tid=2429) |
RE: Zakup nowego PC - [Cornholio] - 16.02.2017 Oblewałem podczas montażu ;> Oczywiście power switch podpiąłem nie tam - 15min stresu -> reset biosu - nie miałem zworki to reset switch naciśnięty użyłem -> hmm nadal nic -> szybki kurs do lodówki po browarka -> latarka + manual -> o ho! -> banan na twarzy -> żona "już 00:30... jak dziecko..." -> przytaknąłem ;P
RE: Zakup nowego PC - szarik - 16.02.2017 Gratki i oby Ci służył sprzęt jak najdłużej
RE: Zakup nowego PC - Nizm0 - 16.02.2017 Jak ja bym sobie nowego kompa złożył no może nie koniecznie sobie i nie że muszę po prostu to lubię
RE: Zakup nowego PC - Shamoth - 20.02.2017 Hype wokół Ryzen'ów rośnie coraz bardziej, pytanie na ile przecieki pokryją się z prawdą... może być ciekawie, tanio i wydajnie
RE: Zakup nowego PC - Shamoth - 23.02.2017 Jeszcze tylko trochę niezależnych testów ale wygląda na to że AMD zaorało. Może nie wydajnościowo bo przewaga niewielka ale sam skok wydajności jest spory w porównaniu z poprzednimi generacjami cpu. Także na polu cena/wydajność intel będzie musiał mocno przewartościować swoje produkty... RE: Zakup nowego PC - Pienias - 23.02.2017 Mam nadzieje. Przyznam, ze troche sie napalam na Ryzena. RE: Zakup nowego PC - Galactic Trader - 01.03.2017 Ja ciągle czekam na Ryzena, to będzie moim zdaniem skok technologiczny dla całej branży, jak wtedy gdy AMD wprowadziło Phenoma z 4 rdzeniami przenosząc architekture serwerową pod strzechy, Intel musiał nieźle się prężyć by nie odstawać, a po paru latach znów śladowe wzrosty wydajności CPU u obu firm aż do dziś, to znaczy do najbliższych dni...... RE: Zakup nowego PC - Myr0n - 01.03.2017 a jaki to ma mieć socket wogóle - są do tego jakieś mobo na rynku ? RE: Zakup nowego PC - Shamoth - 01.03.2017 AM4 i ma być na start około 80 płyt różnych firm także w tej kwestii AMD chyba zadbało żeby start nie był papierowy. Intel swoją drogą już zareagował i poobniżał seny cpu, podejrzewam że niedługo będzie kolejna obniżka... Teraz pozostaje jeszcze poczekać ok roku na 2nd gen ryzen'a i vegi i imho będzie sens składania kompa od zera
RE: Zakup nowego PC - Galactic Trader - 03.03.2017 O tak, dobrze piszesz Shamoth. Choć być może wcześniej spadną ceny, podobno Ryzen 7 w najlepszej wersji ma u nas kosztować 2500zł a porównywalne intele są dużo droższe, ponad 4000, w dodatku ma całkiem przyzwoite chłodzenie w wersji BOX, a intel daje złom na śmietnik a nie chłodzenie do swoich procków Z tego co czytam to w UHD w grach Ryzen idzie równo z i7 lub zamiata intele pod dywan, na razie na necie jest dużo testów wiernych fanów intela gdzie pokazuje się wyniki w których intel był lepszy ![]() Jesli Ryzen 5 okaże się lepszy/równy od i5 i będzie kosztować dobrze poniżej 1000zł za najlepszą wersje to tylko biec do sklepu. ![]() Choć ja sam osobiście najpierw chyba kupię Vege do mojego zabytku bo poprostu mój Phenom II ciągnie UHD i według Steam do VRu jest idealny
|