The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Rov33rek - 14.03.2018

Secondary effecty kasuje po upgradzie z legacy na nowe. Nowe grady sa natomiast lepsze od starych. Po zjechaniu z G5 na G4 skonczylem z lepszym modulem niz mialem wczesniej (fakt, ze random roll na legacy byl sredni but still).

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Fenyl de Lechia - 14.03.2018

Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Calvarian - 14.03.2018

I są, przynajmniej z tych popularnych modów.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Gerciowski - 14.03.2018

(14.03.2018, 15:35 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.

Praktycznie chyba też. Przynajmniej te moduły które dotychczas przekonwertowałem wyszły lepiej od starych. Fakt, że farta specjalnie nie miałem do starych rolek.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Kuba Wolf - 14.03.2018

(14.03.2018, 15:35 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.

Generalnie jesli przyjac ze to co Coriolis i ED Shipyard podaja jako najlepsze role w starym systemie to potwierdzam ze wymaksowanie np fsd w obecnym systemie daje lepsze wyniki niz wyliczenia z portali dla takiego statku.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - lipjarpl - 14.03.2018

Wczoraj wziełem misje na dowóz złota handlowym t7 .Po czasie pojawiła sie wiadomosc ze za zniszczenie npca dostane 180k Cr. Oczywiscie handlowym go nie zniszcze, npc juz trzeci raz mnie wyciaga i niszczy .Najpierw pojawia sie wiadomosc potem wyciaga .Nawet nie wiem czym lata bo wyciąg jest błyskawiczny .Czy jest jakas opcja na unikniecie takiej sytuacji .

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - T'KHARO - 14.03.2018

(14.03.2018, 22:00 UTC)lipjarpl napisał(a): Wczoraj wziełem misje na dowóz złota handlowym t7 .Po czasie pojawiła sie wiadomosc ze za zniszczenie npca dostane 180k Cr. Oczywiscie handlowym go nie zniszcze, npc juz trzeci raz mnie wyciaga i niszczy .Najpierw pojawia sie wiadomosc potem wyciaga .Nawet nie wiem czym lata bo wyciąg jest błyskawiczny .Czy jest jakas opcja na unikniecie takiej sytuacji .

Ten materiał powinien Ci pomóc.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 16.03.2018

Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 16.03.2018

(16.03.2018, 10:18 UTC)Conrdd napisał(a): Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?

Przeważnie są, ale w momencie, w którym pasażer opuszcza statek jesteś bezpieczny.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - T'KHARO - 16.03.2018

(16.03.2018, 10:18 UTC)Conrdd napisał(a): Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?

Większość tego typu misji ma zastrzeżenie, że pasażer nie lubi skanowania, więc i tak powinieneś mieć jakiś Heat Sink do przerywania skanów. Podczas podejścia do stacji, jak pojawia Ci się komunikat o skanowaniu, wywalasz Heat Sink i jak najszybciej wlatujesz przez bramę, gdzie jesteś już bezpieczny (na outpostach i stacjach planetarnych trzeba się schować w hangarze).