The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Diox - 06.03.2018

(04.03.2018, 21:06 UTC)Pajk napisał(a): Dzisiaj 3 razy w RESach - widzę, że WANTED, skanuję go KWS i jednocześnie zaczynam tłuc - 3 razy dostaję WANTED i BOUNTY, małe, ale muszę lecieć do Jaarn zapłacić. Do tego zatłukłem gada i dostałem kasę za niego, bo już nie wytrzymałem za trzecim razem. Ewidentny bug, to samo u Ciebie.

@Pajk Tak, też mam, czasami nawet jak wyświetla się wanted to i tak dostaję bounty za zaatakowanie. Inna sprawa to odświeżanie po stronie serwera. Czasami mija ok 1 sekundy!! od zakończenia skanu do pojawienia się WANTED. Wczoraj z kolei złapałem się w pułapkę na RES , gdzie miałem tłuc wanted określonej grupy piratów. Po zeskanowaniu miałem oznaczony jako mission target, ale był clean Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Calvarian - 06.03.2018

(06.03.2018, 07:05 UTC)Conrdd napisał(a): Czy wejście w tryb silent oznacza iż dla gracza przeciwnika (PvP) znikamy ze skanera i nie można nas podświetlić w HUD?

Tylko jeśli dystans między wami jest większy niż kilkaset metrów. Konkretna wartość zależy od twojego wydzielania ciepła i rozmiarów statku, dla małych statków jest to jakieś 300-400 dla większych po 800+.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - GROCHU - 06.03.2018

Hej, po update nie mogę włączyć fps'ów i transferu na ekranie (ctrl+f i ctrl+b) - wyłączyli to czy coś się zmieniło i innymi klawiszami się to włącza?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 06.03.2018

(06.03.2018, 15:24 UTC)GROCHU napisał(a): Hej, po update nie mogę włączyć fps'ów i transferu na ekranie (ctrl+f i ctrl+b) - wyłączyli to czy coś się zmieniło i innymi klawiszami się to włącza?

Bug - https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/412286-CTRL-F-amp-CTRL-B-is-not-working-anymore

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 06.03.2018

U mnie działa normalnie

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Calvarian - 06.03.2018

Czy ktoś kto testował może mi powiedzieć - czy type 10 jest lepszy od condy w walce z obcymi, albo czy przynajmniej stoi na podobnym poziomie?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 06.03.2018

No właśnie, mam ten sam dylemat, niby "stworzony" do tego - odpowiednie hardpointy, hull na maksa, ale zwrotność kombajnu, niestety - co akurat do mojego stylu gry pasuje - wolę korwetę z SCB i 2x Huge MC, niż zwrotnego Chieftaina z large MC, w którym niestety dostaję po mordzie. W korwecie czuję się bezpieczny (chyba, że wpadnie @Seba312 we wrogim wingu z cutterem). Na papierze lepszy, ale chłopaki twierdzą, że raczej Anaconda się lepiej sprawuje. Latałem jednym i drugim w buildzie "robal kiler" i nie potrafię się zdecydować.
Ale, ale - podobno z T10 wychodzi super górnik - to może, jak nie robale, to skałki?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - SEBA312 - 06.03.2018

(06.03.2018, 18:27 UTC)Calvarian napisał(a): Czy ktoś kto testował może mi powiedzieć - czy type 10 jest lepszy od condy w walce z obcymi, albo czy przynajmniej stoi na podobnym poziomie?

Jak dla mnie, Type 10 nie ma startu do Anakondy, gdy idzie o walkę. Jest wolniejszy, dużo mniej zwrotny, ma sporo mniejszy max hull, gdy się założy wszystkie HRP i dodatkowo ma gorzej rozmieszczone bronie. Shield factor:- nawet z klasę niższa tarczą ( 7 vs 8) ogólna wartość osłon wypada na korzyść Anakondy. Power dystrybutor: 8 vs 6- na korzyść Anakondy. Pisać dalej? Ok Smile. Anakonda  mimo mniejszego FSD ma większy zasięg skoku.  1 na 1 vs Interceptor w Anakondzie zazwyczaj kończę z 50%-60% hulla, w T10 ledwie uchodzę z życiem. Jedyne co  T10 ma lepsze to wygląd (chociaż to oczywiście rzecz gustu) i to, że da się zamontować o jedną sztukę więcej Remote Release  Flak Launcher.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Bajco - 07.03.2018

Witam moi drodzy. Niedawno kupilem gierke i jeszcze jestem troche w niej zielony wiec prosze wybaczyc pytanie Biggrin Otoz dzis podczas walki rozwalili mi thrustery i chyba utkanalem w kosmosie Tongue nie moge sie ruszac ani nie mam nic do zdalnej naprawy. Co mam robić w takiej sytuacji? reset save i od nowa wszystko?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 07.03.2018

Prawy panel, skrajnie prawa zakładka Functions, na dole będzie reboot. Zabierze trochę integrity ze sprawnych systemów i naprawi te niesprawne.