The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Cicha - 26.02.2018

@Mayczi Do palących się stacji musisz mieć tarcze i heatsinki. Latałam tam już moją eksploracyjną anacondą i sprawdza się dobrze >>LINK<<. Po prostu zamień sobie dodatkowe moduły na kabiny pasażerskie i będziesz mieć.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 02.03.2018

Mam pytanie do limpetów bo:

1. Prospering Limpets - podają rodzaj meteorytu i zwiększają z niego urobek
2. Collectro Limpets - zbierają co wykopaliśmy lub znaleźliśmy

ale

3. Repair Limpets - ? (przecież do naprawy służy AFMU) - naprawia kadłub?
4. Recon Limpets - ?
5. Research Limpets - ?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 02.03.2018

(02.03.2018, 11:36 UTC)Conrdd napisał(a): Mam pytanie do limpetów bo:

1. Prospering Limpets - podają rodzaj meteorytu i zwiększają z niego urobek
2. Collectro Limpets - zbierają co wykopaliśmy lub znaleźliśmy

ale

3. Repair Limpets - ? (przecież do naprawy służy AFMU) - naprawia kadłub?
4. Recon Limpets - ?
5. Research Limpets - ?

3. Naprawiają hull Twojego (jeśli nie zaznaczysz celu) lub innego statku.
4. Służą do hackowania Mega Shipów bodajże (nowa rzecz w Beyond 3.0)
5. Służą do wyrywania tkanki ze statku Thargoidów, for science Biggrin

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LXir - 02.03.2018

Jaki jest maksymalny zakres w LY, w którym mozna wyznaczyc trase w galaxy map ? Bo chciałbym kiedyś sie do Colonii wybrać i nie moge tego zrobić w normalny sposób, tzn trasy nie moge wyznaczyć.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 02.03.2018

Plotter maksymalnie wytycza trasę do 20k Ly

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LeWaR - 02.03.2018

W trybie ekonomicznym do 1k Ly.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LXir - 02.03.2018

dzięki !

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Drakkainen - 02.03.2018

(02.03.2018, 21:45 UTC)LXir napisał(a): Jaki jest maksymalny zakres w LY, w którym mozna wyznaczyc trase w galaxy map ? Bo chciałbym kiedyś sie do Colonii wybrać i nie moge tego zrobić w normalny sposób, tzn trasy nie moge wyznaczyć.

Jeśli dobrze pamiętam to aktualnie jest to 20000LY.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 02.03.2018

(02.03.2018, 21:45 UTC)LXir napisał(a): Jaki jest maksymalny zakres w LY, w którym mozna wyznaczyc trase w galaxy map ? Bo chciałbym kiedyś sie do Colonii wybrać i nie moge tego zrobić w normalny sposób, tzn trasy nie moge wyznaczyć.

20000 LY

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LXir - 03.03.2018

To mam jeszcz jedno pytanie, czym właściwie jest Integrity? za co odpowiada? Bo skanowałem sobie systemy jedynie, żadnej walki tylko loty i tankowania; i po przylocie do stacji zostało mi 25% integrity. Co to jest ?