![]() |
|
[PORADNIK] Zostań Przemytnikiem - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: [PORADNIK] Zostań Przemytnikiem (/showthread.php?tid=354) |
RE: Chcę spróbować szmuglerki - Haji-me - 04.04.2016 (03.04.2016, 23:39 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Shadowban polega na tym, że jesteś wrzucony na specjalny serwer wraz z innymi cheaterami - nie ma tam nikogo innego, to raz. Dwa - Wasze akcje nie mają tam żadnego wpływu na galaktykę, BGS pozostaje niezmienny niezależnie od tego co robisz Nawet nie wiedziałem, że FD wprowadził coś takiego .
RE: Chcę spróbować szmuglerki - Acus Jemeson - 04.04.2016 Ja staram się zdropić do stacji od strony doku (od strony planety pod kątem 45st do płąszczyzny orbity stacji) po wejściu 1 boost prośba o dokowanie 4 km od stacji wyciągam podwozie. Profilaktycznie można wrzucić SR kilka KM od stacji. Jeszcze nie byłem zeskanowany, ale też nie miałem przypadku żeby policja wychodziła za mną z SC. RE: Chcę spróbować szmuglerki - Krutek - 06.04.2016 1. SR nie działa na skany policyjne - Kyoku testował. 2. Skaner policyjny ma zasięg 1,5 km 3. Dwa statki bardzo dobrze nadają się do szmuglu ASP i Cobra Mk III. 4. Chuff warto mieć, by rzucić konfetti jak nas wyciągnie pirat. Prawdziwym zagrożeniem dla ASPa jest Piracki Clipper, zakłada masslocka i ciężko mu się ucieka. 5. Heat sink warto mieć, gdy czasami wyrzuci nas przy planecie podczas tankowania lub gdy tankujemy i coś nas wyciągnie. 5. Latam w ustawieniu 4 pipsy w silniki i 2 pipsy w tarcze - bez broni, jestem szmuglerem, nie rzezimieszkiem. 6. Misji naziemnych nie biorę, szkoda czasu, za dużo zabawy. 7. Biorąc misje w Robigo, jak zapełni się wam ładownia, możecie sprzedać niewolników i dalej dobierać zadania. Po rozwiezieniu wszystkich niewolników, lecicie na stacje w okolicy i kupujcie następną partię, po czym dokańczacie rozwożenie. Obecny rekord na jednym kółku należy do Shinzo (200 milionów), mój rekord to 165 milionów - obydwoje mamy elity handlowe i wybieramy zadania przede wszystkim dla elity - średnia misja to: 10 slave, nagroda 5 milionów, czas ok. 12h. 8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji. 9. Jak już polecę, to średnio zabieram z Robigo 40-50 misji - są to przynajmniej 3 pełne ładownie. RE: Chcę spróbować szmuglerki - Haueck - 06.04.2016 Krutek, a czy jest jakiś inny schemat dostępności misji na stacji oprócz rotacji Open-Group-Solo? W ogóle co jaki czas stacja odświeża misje do wzięcia? RE: Chcę spróbować szmuglerki - Haji-me - 06.04.2016 (06.04.2016, 08:17 UTC)Krutek napisał(a): 8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji. O dobra rada - nie wiedziałem, że to może mieć wpływ na patrole. Ja używam podobnego buildu http://coriolis.io/outfit/asp/05A5A5A4D4A5D5C--1818--0002040405f502402t2f01.Iw18WQ==.EwBgjGwSO+ynrYQ=?bn=Ezz%20Smuggler Mogę nie pamiętać już dobrze bo ze 2 miesiące nie widziałem swojego Aspa ale chciałem wymaksować ładowność. Nie zatrzymuję się nigdzie aby tankować, jedynie przelotem jak się ustawiam tyłem do słońca oczekując cooldown FSD. Z tymi bakami paliwa i minimalnym dotankowaniem "przy okazji" bez problemu docierałem do pierwszej stacji. Jeśli sprzedamy niewolników i polecimy na pusto to można sobie darować Fuel Scoop i dać kolejny Cargo Rack aby wykupić większy ładunek i rzadziej wracać po niewolników. Kilka razy zdarzyło mi się, że śledząca mnie policja dosłownie mnie taranowała wyskakując za mną z supercruise. Do tego kilka razy boostując do wlotu stacji i próbując przerwać skanowanie, lądowałem na tylnej ścianie. Dobre shieldy i 4 pipsy w nich się przydają .
RE: Chcę spróbować szmuglerki - Krutek - 06.04.2016 (06.04.2016, 08:37 UTC)Haji-me napisał(a):(06.04.2016, 08:17 UTC)Krutek napisał(a): 8. Wylot i przeskok do najbliższego systemu z Robigo robimy w Solo/Grupie. Potem, przechodzimy na Open - jest znacznie mniej interdykcji ze strony Policji. Zapakowanie 5C Fuel Tank zabiera Ci 32 ładowni - to kupa kasy. lepiej co skok na bieżąco tankować i patrzeć, czy nie pojawia się czerwony napis o zbliżającej się kontroli interdykcji. Wtedy warto odlecieć do gwiazdy, dać się wyciągnąć i uciec na buście po czym skoczyć do kolejnego systemu. Jeżeli policja wyciąga nas z SC do skanu, nie ma żadnego zagrożenia, pod warunkiem żelaznej zasady, interdykcja poddana, 4 pipsy w silniki i uciekamy od razu na bust. Zagrożenie pojawia się w chwili, gdy wyciąga nas pirat po czym doskakuje policja zaczynając nas skanować. RE: Chcę spróbować szmuglerki - Haji-me - 06.04.2016 Mi się to sprawdzało. Im dłużej jest się w supercruise tym większe zagrożenie. Zawsze manewrowałem tak, żeby być tyłkiem do słońca i żeby NPC będący za mną w pościgu wypadali z SC z powodu wpadania w orbitę słońca. Im mniej interdykcji tym mniej czasu stracimy, a w tym przypadku wyjątkowo sprawdza się powiedzenie, że czas to piniądz . Będąc odwróconym od słońca Fuel Scoop ledwo co zbiera, więc szkoda mi czasu na tankownie. Każdy ma swój sposób - ważne żeby działał .
RE: Chcę spróbować szmuglerki - Fenyl de Lechia - 06.04.2016 Z zasad Krutka zrobiłbym dekalog i dopisał: 10. W prawym panelu wyłączamy "Raportowanie przestępstw przeciwko nam" - zapewnia nam to, że po wyciągnięciu przez pirata nie pojawi się na gridzie policja (: RE: Zostań Przemytnikiem - Mathias Shallowgrave - 06.04.2016 Dołączyłem wątek to poradnika o szmuglerce - wszystkie informacje będą w jednym miejscu
RE: Zostań Przemytnikiem - lipjarpl - 06.04.2016 Podobno jak się leci bokiem do słońca to NPC wpadają w słońce. https://youtu.be/y7P8p8YcxUY |