![]() |
|
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY (/showthread.php?tid=503) |
RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Ajro - 14.02.2016 Zakładam, że takimi zabawkami mogą się zainteresować tylko gracze początkujący, a jeszcze pamiętam, jak łatwo się bez tarcz "rozpyknąć" choćby przy wylatywaniu ze stacji (nie chcę potem płacić odszkodowania, jak zła porada spowoduje skasowanie czyjegoś dorobku do zera ;-p) - dlatego tarcze obowiązkowe, choć sporo miejsca to kosztuje... Już nie wspomnę o jakże częstym "błędzie zapominania" o ubezpieczeniu - i lataniu z zerem na koncie. To nawet praktykują nie tylko tacy całkiem początkujący - nie wytykając jednego naszego dzielnego husara... ;-D
RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Hoscik - 14.02.2016 Sam kopię na T6 i latanie bez tarcz jest zbyt ryzykowne. Zbyt łatwo rozbić się o samotną skałkę unoszącą się w przestrzeni, a totalny brak uzbrojenia nie polepsza tej sytuacji. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Myr0n - 14.02.2016 Zachęcony opowieściami poleciałem dziś na 1 w życiu kopanie przyznaję zabawa dość relaksująca, aczkolwiek kilka spraw mnie lekko zakręciłoMam przy okazji kilka pytań. 1. Ile powinno zabierać się collection limpetów (zabrałem pełne cargo i to chyba nie był dobry pomysł bo 3/4 musiałem wywalić ![]() 2. Przy okazji rafinowania świętej trójcy (PPP) zbiera się też całkiem sporo innych śmieci - w jaki sposób tym zarządzacie ? 3. czy da się zaprogramować limpety żęby zbierały tylko co nas interesuje? RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Gal Black - 14.02.2016 Ad. 1 ilu ludzi tyle opinii, ja zabieram 3/4 ładowani (w wingu mniej), nadmiar zawsze można wrzucić. Ad2 wywalam z ładowani Ad3 nie, ewentualnie można wysłać limpeta po zaznaczona skalę, ale wtedy po jej dostarczeniu znika więc ta opcja odpada przy kopaniu. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Reinrk van Dall - 14.02.2016 ad.1 10%-20% mniej, w wingu jeszcze mniej ale ile to nie wiem... ad. 2 wywalam z ładowni, wentuję z rafinerii, zamykam cargobay, boostuję z miejsca wywalenia tak żeby collectory nie leciały po "śmiecie". Jest też opcja "thrustowania" w dół żeby zniszczyć urobek ale tego nie praktykuję. ad. 3 nie ma jak "powiedzieć" limpetom żeby coś zbierały a czegoś nie, nie ma dla nich różnicy czy zrobimy jettisona czy abandon a szkoda bo to byłby chyba najłatwiejszy sposób. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - RADKO707 - 14.02.2016 Moim zdaniem najlepsza metoda na niechciany towar to ciągłe nadzorowanie rafinerii i wywalanie na bieżąco urobku. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Domi Nostrae - 14.02.2016 Jeśli chcecie wyrzucić niechciany ładunek a wokół latają collectory i złośliwie wrzucają go spowrotem do ładowni wystarczy z listy modułów wyłączyć "limpet controller" by dokonać ich masowej autodestrukcji (zakładając oczywiście że nie szkoda wam limpetek). RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Baton - 16.02.2016 1. Ile powinno zabierać się collection limpetów (zabrałem pełne cargo i to chyba nie był dobry pomysł bo 3/4 musiałem wywalić ![]() Na początku sugeruję 3/5 ładowni, po dojściu do wprawy 2/5 starczają idealnie 2. Przy okazji rafinowania świętej trójcy (PPP) zbiera się też całkiem sporo innych śmieci - w jaki sposób tym zarządzacie ? Ja kombinowałem z wyrzucaniem, ale zmieniłem ostatnio zdanie, w końcu nawet te poślednie metale są warte 2000 Cr za tonę, więc całkiem nieźle, co tam nie nazbieram to sprzedaję, po prostu nie kopię w skałach które mają duży procent tańszych metali. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Hoscik - 16.02.2016 @Baton ja wywalam te śmieci po 2k Cr i zbieram te warte 7k+ RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Baton - 16.02.2016 Oczywiscie kazdy gra jak lubi, ja kiedys wywalalem, a teraz próbuję jak to idzie bez wywalania, mam duży statek z pojemnością 512 ton, więc mi nie zalezy tak na miejscu, jak zbierałem ASPem, to pewnie że chciałem wszystko napchać PPP ![]() Sprawdzałem dziś ile nakopię dokładnie w godzinę licząc od wylotu ze stacji do powrotu i wyszło tak: Osm 7 Sil 56 plat 11 gold 51 painite 5 Bert 6 Gall 13 Pall 17 Wybierałem tylko skałki gdzie zawartość od srebra w górę była 40% lub lepiej Wyszło 1.5 miliona , w tym czasie na przyzwoitej trasie handlowej bym zrobił minimum 5-10, więc średnio się opłaca, ale dużo większy fun, więc od czasu do czasu będę na pewno kopał (Sorry za format, coś się chrzani ale nie moge z tym teraz powalczyć ) |