The Winged Hussars - Forum
[PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Wątek: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! (/showthread.php?tid=4947)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - SP-GGX - 27.12.2018

Dzięki Arnul za bulida do ASP'a.
Obecnie moim zdaniem jest to najlepszy statek do wysadzania asteroid.
Jedyne co zmieniłem to zastąpiłem  Collector Limpet A5 na Cargo A5.
Tak aby zabrać jak najwięcej urobku.
Same A3 limpet daje radę, wystarczy odłupywać skałki systematycznie. Oczywiście trwa to trochę dłużej.
Obecnie zapełniam ładownie po wysadzeniu trzech asteroid ( 89-95 t  urobku ).

Urobek z jednego kursu.

[Obrazek: Screenshot_1069.bmp]

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - tomekrip - 27.12.2018

Nieźle ja na razie kopałem Low Temperature Diamonds i w 2h zarobiłem 67 milionów, muszę się wziąć za te Opale bo widzę, że zysk dużo większy.

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - [Cornholio] - 27.12.2018

[Obrazek: Ojuxquf.png]

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - Dako - 27.12.2018

Takie pytanie do Panów Górników
Tak czysto biznesowo jaki zysk na godzinę zabawy poświęconej kopaniu Wam wychodzi?

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - SP-GGX - 27.12.2018

(27.12.2018, 13:23 UTC)Dako napisał(a): Takie pytanie do Panów Górników
Tak czysto biznesowo jaki zysk na godzinę zabawy poświęconej kopaniu Wam wychodzi?

Wydobycie ASP - HR zamiana na transportowiec Anakonde - transport do stacji i sprzedaż
Zysk około 150 ML /H

Oczywiście zakładają, że hotspot nie jest już mocno wyeksploatowany Smile

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - Tirith_PL - 27.12.2018

Zarobki chyba już nie są takie łatwe. Ceny dość spadły przynajmniej w niektórych stacjach. I ilość zapotrzebowanych surowców czasem jest zero.

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - Kirakamido - 27.12.2018

Mała poprawka jeśli mogę Tongue
Anaconda spisuje się rewelacyjnie Biggrin

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - Scarlet Yuri - 27.12.2018

Uwaga podaję hasło:

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - SP-GGX - 28.12.2018

(27.12.2018, 19:58 UTC)Kirakamido napisał(a): Mała poprawka jeśli mogę Tongue
Anaconda spisuje się rewelacyjnie Biggrin

Sprawdzałem i jest to mnie ekonomiczne rozwiązanieSmile

W ASP tak jak pisał Arnul hardpointy są lepiej ułożone i jednym strzałem 5xAbrasone Blasterem można odłupać 5 skałek.

RE: [PORADNIK] Nowe górnictwo - polowanie na grubego zwierza! - ORP Valla - 29.12.2018

Potwierdzam patent Arnul'a. Nawet ja potrafię często za jednym strzałem odłupać 5 kawałków jednocześnie.