![]() |
|
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040) |
RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - szkodi - 16.01.2018 Zgadzam sie bardzo z przedmowca. Streama sluchalem piąte przez dziesiąte w pracy i troche narobiłem sobie smaka na te skrzydłowe misje, ale jak zobaczyłem o co kaman to troche zrzedła mi mina. Na co mi dzielić transport 500 ton surowca ze skrzydłem? Takie ilości to pękały na community goalu w solo
RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Baton - 17.01.2018 Beyond to ma być poprawienie tego co jest, świetnym przykładem są te misje dla skrzydeł, bo to po prostu poprawia mechanikę tego co istnieje zamiast dawać coś całkiem nowego. (Dostaliśmy nowe multicrew i bardzo sporadycznie ktoś gra więc niekoniecznie nowe=lepsze ). Mnie się wydają interesujące. Po pierwsze można będzie sobie jakoś sensowniej pograć z kolegą, a po drugie można te misje brać samemu i mieć swój własny mały CG z paskiem postępu itd. Mnie się takie usprawnienie systemu misji podoba, ale zobaczymy jak to będzie w moim przypadku bo na razie od miesięcy żadnej misji nie zrobiłem
RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - DYoda - 17.01.2018 Bo ty Baton to odludek jesteś, ciekaw czy wyrosły ci już czułki? A co do update, pożyjemy zobaczymy RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - jezzman - 17.01.2018 (16.01.2018, 23:30 UTC)szkodi napisał(a): Na co mi dzielić transport 500 ton surowca ze skrzydłem? Takie ilości to pękały na community goalu w solo Wyraźnie na streamie zaznaczali (nawet kilka razy), że wszystkie wartości zarówno celów misji jak i nagród to placeholdery. Jak powiedzieli wszystkie te cyferki będą balansować pod koniec bety w oparciu o dane z testów. Mnie to ciekawi co to ten Remote Workshop, co się w tle przewijał w Starport Services ![]() @edit: jak się komuś nie chce oglądać zapisu streama, to tutaj w formie tekstowej krótkie wzmianki o czym była mowa: LINK RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Yata_PL - 17.01.2018 graczom chodzi o poglebienie istniejacych mechanik , celem zmniejszenia grindu, a to oznacza zroznicowanie. Bazowanie na puli tych samych misji to ciagle grind tyle ze z kolega. Wystarczy pogooglac jak to wyglada w innych grach tego samego gatunku. Osobiscie chcialbym aby „mission board” wzbogacili o jakies kampanie solo i dla skrzydel.. To co jest , jest zwyczajnie za proste i powtarzalne do bolu.. (17.01.2018, 07:08 UTC)Baton napisał(a): Dostaliśmy nowe multicrew i bardzo sporadycznie ktoś gra więc niekoniecznie nowe=lepsze Bylo nie wkladac opon z fiata 126 do mercedesa - arkadowy celowniczek z widokiem TPP to nie jest MC. Niewdzięczni gracze, nie dali sie nabrac.. RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Xenderr - 17.01.2018 Czy bounty i inne opłaty za przestępstwa wciąż będą lokalne, czy "hot ships" będą hot w każdym systemie? RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Baton - 17.01.2018 (17.01.2018, 07:13 UTC)jezzman napisał(a): Mnie to ciekawi co to ten Remote Workshop, co się w tle przewijał w Starport Services W którymś z poprzednich streamów Sandy mówił o czymś w rodzaju ewolucji przypinanych obecnie schematów, które sobie można oglądać, może teraz będzie można coś zrobić z tym konkretnym modułem bez wracania co chwila do inżyniera, ale to tak sobie gdybam ![]() A jak ma być teraz z inżynierami bo nie śledziłem, każdy moduł trzeba będzie poprawiać po kolei przez wszystkie stopnie a nie od razu Grade 5 tak jak można teraz? RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Mathias Shallowgrave - 17.01.2018 Z tego co pamiętam, to teraz będzie można przypiąć 1 schemat od każdego inżyniera. I ulepszenia z tych schematów będzie można aplikować na moduły na dowolnej stacji. Ograniczeniem jest to, że nie będzie można nakładać na nie efektów specjalnych (które teraz będą dostępne dla każdego modułu, nie tylko dla broni) - po nie (oraz po ulepszenia z nieprzypiętych schemató) trzeba będzie udać się bezpośrdenio do inżyniera. RE: Beyond - Chapter One - Zapowiedź beta - Baton - 17.01.2018 (17.01.2018, 07:43 UTC)Xeonary napisał(a): Czy bounty i inne opłaty za przestępstwa wciąż będą lokalne, czy "hot ships" będą hot w każdym systemie? Chyba będzie dwojako, raz że masz bounty u lokalnej frakcji, ale jeśli ona należy do imperium na przykład, to imperium nałoży na Ciebie osobne bounty ścigane w całym imperium RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 17.01.2018 Podsumowanie streamu z 16.01: System kar i przestęstw Całkowicie przeriobiony i znacznie różniący się od tego, co mamy teraz (obecny system jest opisany w TYM PORADNIKU): "Gorące" statki ('Hot' Ships) Przestępstwa będą teraz "nakładane" na statek, w którym zostały popełnione (a nie na samego Commandera). Statek, w którym zostało popełnione przestępstwo stanie się "gorący". "Gorące" statki mogą się połączyć z usługami stacji jedynie anonimowo, co ograniczy dostęp do niektórych usług. Kary (fines) mogą zostać zapłacone w Contacts > Security, ale bounty musi zostać zapłacone przez Interstellar Factors (dostępne jedynie w systemach z niskim poziomem bezpieczeństwa - Low Security) Bounty i "zła sława" (Notoriety) Kary (fines) nie zamieniają się już w bounty. Bounty nie może stać się uśpione (dormant) Bounty za morderstwo będą teraz zawierać: - pewien % wykupu statku atakującego - pewien % wykupu statku ofiary Komandorzy będą mieli nowy wskaźnik "złej sławy" (Notoriety): - wzrasta on z każdym morderstwem - podnosi on % wykupu statków zarówno atakującego jak i ofiary do bounty - koszt wykupu statku ofiary jest zmniejszany o tę wartość - wkaźniek Notoriety maleje, jeśli przestępcy zostanie wymierzona sprawiedliwość Nowy typ bounty: "Power bounties", który ma zastosowanie tylko do przestępstw dotyczących Powersów - Power bounty zastępuje standardowe przestępstwa za aktywności związane z Powerplay - Power bounties widzą (i mogą zainkasować za nie kasę) tylko piloci zapisani do odpowiedniego Powersa - Standardowy system kar i przestępstw nie ma zastosowania do Power bounties. Bounty międzygwiezdne (Interstellar Bounty) - Supermocarstwa (Fed, Imp, Alliance) może wystawić nagrodę za głowę Commanderów, którzy notorycznie łamią prawo w jurysdyskcji frakcji należących do danego supermocarstwa - Takie bounty jest nakładane w momencie, kiedy sumaryczna wartość wszystkich powiązanych bounties przekroczy pewien poziom - IB obowiązują w jurysdykcji każdej frakcji związanej z danym supermocarstwem ATR (Advanced Tactical Response) Jeśli przestępca notorycznie łamie prawo, w końcy ściągnie na siebie uwagę specjalnego rodzaju statków policji: Advanced Tactical Response. Statki te są BARDZO potężne, aczkolwiek nie bedą w stanie od razu nas zniszczyć. Więzienia i Respawn W momencie, kiedy statek przestępcy jest zniszczony, ich kapsuła automatycznie udaje się (respawn) do najbliższego więzienia (Detention Centre). Tam dany Komandor musi zapłacić za wszystkie przestępstwa popełnione w jurysdykcji, w której został zniszczony. Po opuszczeniu więzienia pilot jest bezpieczny (od ataków innych Komandorów) do momentu włączenia FSD. Piloci z Interstellar Bounty trafiają do specjalnych więzień federalnych/imperialnych/sojuszu. Zniszczone statki niezwiązane z przestęstwem zrespią się w najbliższym bezpiecznym porcie orbitalnym w danym systemie. Jeśli nie będzie to możliwe, zrespią się w ostatnio zadokowanej stacji. Inne drobne zmiany Kill Warrant Scanner ujawni teraz jedną, największą nagrodę za dany statek Misje dla Wingów Teraz Skrzydłowi będą dzielić zarówno nagrody, jak i wysiłki związane z wykonywaniem misji.
|