![]() |
|
Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! (/showthread.php?tid=3137) |
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Cicha - 26.02.2018 @Scaurus Powodzenia : Byłam tam niedawno przy okazji ekspedycji.@cyberain W razie czego daj znać na discordzie. Na bak paliwa i uszkodzony hull statku da się poradzić, ale lepiej unikać takich sytuacji. RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Scaurus -=PL=- - 26.02.2018 Dzięki. Moja podróż lub jak kto woli pielgrzymkę, będę relacjonował w moim Dzienniku pokladowym RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - cyberain - 27.02.2018 @Cicha, thx, ja już od 2 tyg w HR 6444 i na discord 2,3 razy w tygodniu
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - LXir - 19.03.2018 Będe w Koperniku za 80 skoków
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Mathias Shallowgrave - 19.03.2018 (19.03.2018, 22:08 UTC)LXir napisał(a): Będe w Koperniku za 80 skoków Rzut beretem
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Pitulek - 11.07.2018 (23.05.2017, 21:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ... Jeżeli jest powyżej 65% to logiczne jest żeby się wstrzymać z działalnością żeby spadało. Ale gdy jest poniżej 55% to na chłopski rozum trzeba działać żeby urosło ![]() Oczywiście staram się przestrzegać powyższych wytycznych, ale nie rozumiem dlaczego nie można działać gdy wpływy za bardzo spadną. Czy ktoś mógłby mi to łopatologicznie wyjaśnić? RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Mathias Shallowgrave - 11.07.2018 (11.07.2018, 13:08 UTC)Pitulek napisał(a):(23.05.2017, 21:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ... Bo mamy cały sztab ludzi, który pracuje nad tym, aby utrzymać porządek i wszelkie przypadkowe działania mogą zniweczyć ich wysiłki, które czasami idą w dziesiątki godzin
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Pitulek - 11.07.2018 Tyle to już wiem z wcześniejszych postów. Już napisałem że przestrzegam tych wytycznych aby nie zniweczyć wysiłków całego sztabu ludzi... itd. Po prostu łatwiej się przestrzega przepisów które się rozumie, więc chciałbym zrozumieć o co chodzi z tymi wpływami. Jeżeli jest to zbyt skomplikowane na mój mały rozumek to trudno, będę przestrzegał bez zrozumienia ![]() Dla przykładu - niedawno na swoją bazę wybrałem Whitcomb Port w HR8671. Wpływy TWH są tam na poziomie 53,5%. Z tego powodu w tym układzie powinienem: 1. Nie robić absolutnie nic, polecieć do innego systemu i tam działać. 2. Nie robić nic związanego z TWH, ale misje dla innych są dopuszczalne 3. Żadnych misji, ale dopuszczalny jakiś handelek itp. 4. Inne opcje - jakie? Będę wdzięczny za wyjaśnienie RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Mathias Shallowgrave - 11.07.2018 BGS (Background Simulation, czyli symulacja "życia" w galaktyce - od polityki po ekonomię) to skomplikowana bestia. Poziom wpływów frakcji w systemie to tylko jeden czynnik, a zależy od bardzo wielu rzeczy. W tym konkretnym przykładzie najlepiej sprawdzi się 1 ![]() 2. Nie wchodzi w grę. Robiąc misje dla innych - podbijasz ich wpływy (ergo: zmniejszasz wpływy TWH) 3. Tak, ale tylko na stacji kontrolowanej przez TWH, inaczej - podbijasz ich wpływy (ergo: zmniejszasz wpływy TWH). 4. Robić misje dla TWH, z tym że jak się przesadzi, to można nas popchnąć powyżej 75% wpływów, co poskutkuje niechcianą ekspansją z tego systemu, co z kolei może np. zniweczyć tydzień pracy innych osób nad ekspansją, która miała wyjść dzień później z innego systemu ![]() Oprócz wpływów, są jeszcze "stany", w jakich może znaleźć się frakcja - i one też zależą od działań graczy. Może to być wojna domowa, zamieszki, ekspansja do innego systemu, boom gospodarczy i wiele innych. Jedne stany "kasują" inne, niektóre da się odkręcić, inne trzeba przeczekać etc. Wszystkie działania graczy (i tylko graczy) mają wpływ na BGS (potocznie zwany u nas "Bigosem" ) i wszystkie jego aspekty, a ogarnięcie i kontrola tego wszystkiego to niemały wysiłek, szczególnie jak kontroluje się 40 systemów i jest się obecnym w 10 kolejnych
RE: Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów! - Pitulek - 11.07.2018 Dzięki, już mi się troszkę rozjaśniło. W takim razie zbieram zabawki i lecę się bawić do innego systemu. Tylko że pytanie które mnie nurtowało nadal pozostało niewyjaśnione - dlaczego nie wolno nic robić gdy wpływy są poniżej 55%? Skoro optymalne wpływy zawierają się w przedziale od 55% do 65%, to (na mój chłopski rozum ) gdy spadnie poniżej 55% można trochę (ale z umiarem) podziałać żeby się podniosło. Tak też rozumiem to co napisałeś w punkcie 4. Tymczasem w pierwszym poście jest napisane żeby w takim wypadku wstrzymać się od jakiejkolwiek działalności.To co? Wpływy same urosną do tego optymalnego przedziału 55-65%? |