![]() |
|
No Man's Sky - dyskusja ogólna - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138) +---- Dział: No Man's Sky (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=66) +---- Wątek: No Man's Sky - dyskusja ogólna (/showthread.php?tid=1122) |
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Drakkainen - 24.08.2016 Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? Fajne uczucie... oooo nowe zwierzątko/kwiatek/skała... jestem tutaj pierwszy .... eeee nie Korvaxsi czy tam reszta była tu przede mną
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 24.08.2016 (24.08.2016, 08:52 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? Idź być racjonalny gdzie indziej.
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Kyokushin - 24.08.2016 W dodatku stylistycznie wszystkie rasy robią podobne budynki
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Mathias Shallowgrave - 24.08.2016 Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!! RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Drakkainen - 24.08.2016 (24.08.2016, 09:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!! I kamizelka na klatę w którą pomieścisz więcej niż na niektóre statki
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Pueblo - 24.08.2016 (24.08.2016, 09:35 UTC)Drakkainen napisał(a):(24.08.2016, 09:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!! A w ED stacje sa obslugiwane przez magiczne postacie, ktore nigdy sie nie ujawniaja a jedyne co widzimy to radio sterowane autka, ktore jezdza w kolko. ![]() (24.08.2016, 08:52 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? A w ED jak jest? Wbijasz do systemu, pierwszy odkrywca, ladujesz na planecie a tam outpost i kopalnia
RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - TheSyntox - 25.08.2016 Ja powiem tylko tyle, że wbrew pierwszym recenzjom, im więcej gram w NMS tym bardziej mnie wciąga.. Przynajmniej jak na razie... RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Zakrecony Termos - 25.08.2016 Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć? RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Pueblo - 25.08.2016 Thamium - pelno tego w przestrzeni, na planetach najczesciej Thamium mam z roslin (tych, z ktorych sie zbiera przez E) Plutonu pelno wszedzie jest, praktycznie na kazdej planecie. Tytan, mozesz znalezc w takiej samej postaci jak pluton na planetach. Czasami trafia sie w przestrzeni. Plus taki, ze jak trafisz na slaba planete, przeskakujesz do nastepnej, jak dalej nic nie ma, to wtedy nastepny system Zauwazylem, ze ksiezyce maja mnogosc wszystkiego. ![]() Nie wiem, czy jakies penalty za zestrzelenie sentinel jest, nie spotkalem sie narazie z takowym. Ja w statku mam zawsze 2-3 Thamium + 2 Plutonu + Atlas V1 + kilka cenniejszych rzeczy. Reszte w plecaku, zbieram zloto, emeril, aluminium, copper na sprzedaz. RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 25.08.2016 (25.08.2016, 08:07 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć? Nie - nie ma raczej żadnej kary za niszczenie strażników. A niejednokrotnie jest to niemal konieczne. Niektóre przedmioty do craftingu można zdobyć tylko z ich szczątków (no i chyba ze sklepu, ale trzeba na okazję trafić). Co do materiałów - to ja się przekonałem, że to typowa gra drogi. Gdziekolwiek będziesz, jak daleko polecisz - zawsze w jakiś sposób sobie poradzisz. Jak koniecznych materiałów nie będzie na którejś z planet, to znajdą się w asteroidach. Jak nie będzie ich w asteroidach - to na stacji do kupienia. A jak nie będzie nigdzie w systemie, to na pewno gra zadba o to, by można było zgromadzić materiały na skok do innego systemu. Taka ciekawostka - w stacji kosmicznej jest zwykle obcy, z którym można porozmawiać za węgiel. Jeśli nie macie węgla - nie trzeba śmigać po niego na planetę. W doniczkach rosną piękne roślinki.
|