The Winged Hussars - Forum
Mały kryzys - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Mały kryzys (/showthread.php?tid=3720)

Strony: 1 2 3 4

RE: Mały kryzys - Yautja - 05.11.2017

@PanTwardowski76 Ty im powiedz czym poleciałeś do Sagitariusa Tongue

RE: Mały kryzys - Randall_Flagg - 05.11.2017

Panowie, wróciłem. Po nie wiem ile miesiącach w otchłani, wreszcie powróciłem do cywilizacji. Nie dałem rady jednak wrócić o własnych siłach. Poleciałem do Colonii, tam kupiłem Sidewindera, którym malowniczo roztrzaskałem się o powierzchnię planety i odrodziłem się w Bańce. Praktycznie wszystko co zaroiłem muszę teraz wydać na sprowadzenie mojego ASPa, ale jestem przeszcześliwy... Teraz potrzebuję kilku dni wytchnienia i wracam do WasSmile

[Obrazek: jmYwDqX.jpg]

RE: Mały kryzys - PanTwardowski76 - 05.11.2017

Nie dolecialem jeszcze ale zostalo kolo 120 skokow. Lece sobie spokojnie Pytonem, w dodatku z uzbrojeniem pelnym, tarczami 6A prismatic, zestaw naprawczy, ladownia, Fuel Scoop 6A, i masa mniej i bardziej potrzebnego sprzetu, w Colonii kupilem troche zlotego towarku wiec skacze sobie po 17LY, bo zdjolem kadlub lustrzany i jest zwykly co wydluzylo skok o okolo 2LY, do kolonii bylo okolo 1400 skokow.
Eksploracja nie musi oznaczac sprintu kto szybciej, traktuje to jak spacer a przy okazji robie skany. To dobrze robi na nerwy i cierpliwosc. Sporo a wlasciwie bardzo duzo gralem w World of tanks, skonczylem grind wielu linni chyba minimum 15 a to jest wieksze wyzwanie gdy musisz grac pojazdem ktorego nienawidzisz a gra udowadnia ci ze generator liczb losowych ma gdzies co potrafisz. Nerwy zlozeczenia. A tutaj wycieczka, monotonna ale.
Kiedys bylem na ekspedycji archeologicznej, niby nudna robota, kopanie, waestwa po warstwie zdejmowanie statygrafii, ale gdzies w podswiadomosci bylo pragnienie znalezienia czegos.
Potraktuj to jako probe charakteru, nie cel ale droga jest wyzwaniem. Nudno i monotonnie, to zalezy od nastawienia. Zawsze mozna sobie odpalic audiobook i potraktowac to jako upieczenie dwu pieczeni, tylko sie nie pomyl i nie ustaw ksiazki telefonicznej Lublina jako audiobook bo obudzisz sie na wiosne gdy zakwitna jabłonie:-))
Luzik droga powrotna z SagA to grubo ponad 1.5k skokow ale ile danych nawigacyjnych.
Elite to gra ktora wymaga, jak chce sie poscigac odpalam Forza Motosport i wtedy sie spiesze.
Koniec fizjologowania bo o takich żeczach nie snilo sie fizjologom:-))

Ech po co bylo, pisac, sidewinder kamikadze i powrot w worku.

RE: Mały kryzys - PanTwardowski76 - 06.11.2017

No to juz bylem w SagA* teraz zawijam do banieczki

RE: Mały kryzys - Dr.Kobayashi - 06.11.2017

(06.11.2017, 19:16 UTC)PanTwardowski76 napisał(a): No to juz bylem w SagA* teraz zawijam do banieczki
....aaaa to juz wiem kto sie tak niedaleko mnie świeci na zielono Smile
Ja wlasnie dolatuje do SAG, a potem zobaczymy... być może kolonia, a jak nie to palcem po mapie lewo/prawo...
To moja pierwsza eksploracja ever, przynajmniej pierwsza tak powazna i długa.
Niestety czesto z ED jest tak, ze po chwili grania po prostu zaczyna sie nudzic. Ostatnio moja przerwa od gry trwala niemalze pol roku !
Wtedy tez zastanawialem sie jak nalezy grac, aby sie nie wypalic i przy okazji pobawic.

"moj sposob kiedy już ktoś spyta"... eksploracja w tygodniu, po neutronowkach glownie.. czasami z pretekstem wybieram traske wieksza niz pozwala na to skok.
Wtedy moge sobie poskanowac, zatankowac, wyladowac na planecie... cokolwiek tak aby nie zajelo mi to wiecej jak 1-1.5 godzinki max.

Poza tym nie gram w ED tylko inne gry jesli w ogole.
Poki co taki tryb  krotkiego grania z przerwami wychodzi mi najlepiej.

RE: Mały kryzys - Galactic Trader - 06.11.2017

Mnie również przyszło wypalenie, lecz teraz mam dodatkowy extra power, szczególnie na eksplorację.

W moim pulpicie(zdjęcie gdzieś w wątku o naszych stanowiskach) mam na ścianie biurka dwa tablety i teraz latam oglądając NETFLIXa, górny tablet jest idealnie na wyskości głowy i blisko.
Kiedyś przelecieć ASPem o skoku 30Ly 1000 lub 2000Ly to był hardkor i mordęga ,a teraz czuje się jakbym naprawdę leciał gdzieś daleko oglądając coś po drodze Smile

Na chwile obecną siedzę w marchii i jak brakuje czegoś to lecę po kartografie robiąc trójkąt 3x 1000Ly , w ten sposób przywożę ponad 100szt karto z przyjemnością i dziwie się czemu tak szybko zleciało, przecież ja mam co oglądać jeszcze Smile

Sam nie wiem czy oglądam przy okazji lotu, czy lecę tak sobie podczas sesji filmowej Smile