The Winged Hussars - Forum
Google, Youtube, blokada konta - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Archiwum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Archiwum Wątków (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=41)
+---- Dział: Korytarze (Offtopic) (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=139)
+----- Dział: O wszystkim i o niczym (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=140)
+----- Wątek: Google, Youtube, blokada konta (/showthread.php?tid=2834)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Google, Youtube, blokada konta - visjerr - 20.03.2017

Jak to czytam to włos na głowie się jeży. Najgorsze chyba jest to, że poświęciłeś tyle czasu i pracy a taka korporacja traktuje Cię jako kolejny numer do wykreślenia. Uderzaj do UE. UOKiK raczej nic nie zrobi -oleją ich jak policję. A najlepiej pozew o qpe kasy to zawsze działa ale musiałbyś wykazać straty.

RE: Google, Youtube, blokada konta - Qasz - 20.03.2017

(20.03.2017, 16:51 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie można napisać kolejnej. Po pierwszej odrzuconej z automatu odrzuca.
Pisałem też do supportu programu partnerskiego, tam odsyłają do formularza, pisałem im jak sprawa się ma, to tylko się dowiedziałem o który punkt regulaminu rzekomo chodzi... i tyle. Piszą że nie jest zawieszone, nie można się odwołać i
tyle.

Jakis numer telefonu cokolwiek? Napisanie ze to byla prowokacja?! Pieprzona megakorporacja

RE: Google, Youtube, blokada konta - Kyokushin - 20.03.2017

Opisałem wszystko, dawałem skany zgłoszenia na Policję, prosiłem o kontakt do kierownika działu zawieszeń etc, kontaktu nie otrzymałem, kilkukrotnie prosiłem - brak odpowiedzi.

RE: Google, Youtube, blokada konta - Dr.Kobayashi - 21.03.2017

(20.03.2017, 20:24 UTC)Kyokushin napisał(a): Opisałem wszystko, dawałem skany zgłoszenia na Policję, prosiłem o kontakt do kierownika działu zawieszeń etc, kontaktu nie otrzymałem, kilkukrotnie prosiłem - brak odpowiedzi.

Sam nic nie zrobisz i nie masz nawet co marnować na to czasu.
Google Polska, podobnie jak FB Polska vs FB US powinno przejąć sprawę, gdyż są oni przedstawicielem firmy w danym kraju. Tłumaczenie się, że to nie oni, tylko ich firma jest bez zasadne.
Sprawę skierowałbym do Urzędu praw konsumentów choć wątpię, że to coś pomoże.
Spróbuj poszukać pomocy w GIODO, choć tak naprawdę jedyne co tak naprawdę możesz zrobić to wynająć prawnika który założy im sprawę i zacząć działać...
Ale nie licz na to, ze wygrasz... jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz, to google pójdzie z Tobą na ugodę, bo dla nich to łątwiejsze rozwiązanie niż czarny PR.

Przykro sie czyta takie listy... ehh...
Youtube sux, dlatego zamieszczaj filmy na Vimeo.

RE: Google, Youtube, blokada konta - Galactic Trader - 21.03.2017

UNIA i UOKIK itd. nic nie dają z prostego powodu : UMOWA

Zakładając konto i używając go zgadzasz się na pewne zasady, zmieniające się zresztą.

Zazwyczaj to jest tak, że ty publikujesz, oni są właścicielami tego wszystkiego, oni opłacają serwery, łącza...

Sam nigdy nie założyłem konta na FEJSBUKU, bo nie godzę się na bezczelną politykę tej korporacji, na YOUTUBE konto skasowałem lata temu....

MASZ SZANSĘ wygrać odszkodowanie w USA (w polsce też można próbować,świat się zmienia, lecz mało prawdopodobne) za poniesione szkody moralne i finansowe będące rekompensatą za stracony czas.

100 haseł w pamięci , 20 mejli to podstawa, używanie wszędzie innych haseł i znanie ich nie jest takie trudne

Opisuj sprawę, największa kara dla plugawych korporacji to utrata użytkowników.

RE: Google, Youtube, blokada konta - CYJAN3K - 21.03.2017

[*] Cyanogenmod pamiętamy
To była świetna alternatywa, szczególnie na samsungach które kiedyś były najbardziej zawalone bezużytecznymi aplikacjami i nakładką

RE: Google, Youtube, blokada konta - siwuch - 22.03.2017

Może głupie ale ...
Czy to były np. filmy z ED ???
Jeśli się liczą tylko z korporacjami to może Frontier by pomógł. W końcu jesteś ich użytkownikiem a filmy zawierały autorską wiedzę o tej grze.
Czy YT jest zarejestrowana w USA ??? może do FBI - zaniechanie [ ostatnio bardzo popularne w Polsce] lub nawet sprzyjanie cyber przestępstwom , chyba oni tego nie lubią .

RE: Google, Youtube, blokada konta - Crazied - 22.03.2017

(22.03.2017, 07:42 UTC)siwuch napisał(a): Może głupie ale ...
Czy to były np. filmy z ED ???
Jeśli się liczą tylko z korporacjami to może Frontier by pomógł. W końcu jesteś ich użytkownikiem a filmy zawierały autorską wiedzę o tej grze.
Czy YT jest zarejestrowana w USA ???  może do FBI - zaniechanie [ ostatnio bardzo popularne w Polsce] lub nawet sprzyjanie cyber przestępstwom , chyba oni tego nie lubią .

Ich ulubione hasło to cyber-terroryzm.

RE: Google, Youtube, blokada konta - Rysiek - 22.03.2017

Nie chciałbym być tutaj pesymistycznym głosem, ale w tej sprawie niestety jak dla mnie to taka walka z nimi to strata czasu. Owszem, jeśli chcesz to możesz próbować, ale IMO tylko stracisz czas i energię (co innego jakby była to jakaś większa zorganizowana akcja, ale na to się nie zanosi, dodatkowo i w takim przypadku moglibyście uzyskać, obietnice, że google przyjrzy się w przyszłości swoim procedurom). Nie takie rzeczy olewali nie przejmując się żadnym czarnym PR'em, nawet jesli było to opisane przez prasę.

Tak żeby przywołać skalę: pamiętacie dyskusje z Frontierem nt. blokowania userów z udokumentowanym combat logiem? Czy udało się cokolwiek zmienić? a są to sytuacje nieporównywalne, zarówno co do meritum, skali zjawiska jak i wielkość korporacji.

Co do UOKIK czy innych tego typu organizacji to należy zadać pytanie gdzie znajdują się serwery. jeśli u USA to nic nie mogą zrobić, tylko ładnie prosić (google polska pewnie jest osobną firmą hint: inna osobowość prawna, i ma się nijak do pozyskiwania logów)

RE: Google, Youtube, blokada konta - Kyokushin - 22.03.2017

Dokładnie tak jest co do logów jak Rysiek napisał. Inna osobowość prawna.