The Winged Hussars - Forum
No Man's Sky - dyskusja ogólna - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Dział: No Man's Sky (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=66)
+---- Wątek: No Man's Sky - dyskusja ogólna (/showthread.php?tid=1122)

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Kyokushin - 21.08.2016

Chyba się trochę zapętliłem w grind Plutonu na statki. Zostało mi na planecie jeszcze jedno miejsce do odkrycia, chciałbym ruszyć dalej, ale głupio mi tak zostawić, i latam, i szukam. Ktoś coś?

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 21.08.2016

(21.08.2016, 17:08 UTC)Kyokushin napisał(a): Chyba się trochę zapętliłem w grind Plutonu na statki. Zostało mi na planecie jeszcze jedno miejsce do odkrycia, chciałbym ruszyć dalej, ale głupio mi tak zostawić, i latam, i szukam. Ktoś coś?

Pluton na statki? Znaczy zbierasz i sprzedajesz? Czy szukasz porzuconych? 

Tak czy inaczej - przy trylionach planet szkoda moim zdaniem grindzić cokowiek. Zmiana środowiska zdaje się być złotym środkiem na wszystko. Chociaż dzisiaj sam miałem dzień pt. "poszukiwanie irydu". Jakiegoś pecha miałem, nie chciało mi się na jednej planecie siedzieć i przeleciałem 2 tysiące lat świetlnych w kierunku centrum zanim trafiłem na ten iryd, po to tylko żeby sobie delikatnie wiertarkę poprawić Smile

Ale przecież o to chodzi - żeby lecieć Biggrin

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Kyokushin - 21.08.2016

Tak, zbieram i sprzedaję ten Pluton.

Takie fajne statki widzę co mają 27 gniazdek. Mój Jeż ma 22. 

Znalazłem drugi upgrade do Hipernapędu.

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 22.08.2016

Ty grindziażu! Smile

A widziałeś coś takiego?

Spoiler dotyczy przedmiotu, który można znaleźć na planetach:

Tak pomyślałem, pluton może jest opłacalny bo jest go dużo, ale czy nie lepiej złoto albo emeryl?
Szczególnie skupione w takich kryształach jak pluton - wtedy z jednego wypada sporo, kopanie ze skały jest żmudne.

Jak Ci się znudzi to proponuję napad na transport. Po odstrzeleniu wieżyczek i pozbyciu się ochrony już czasem udaje mi się uciec na stację z niemałym łupem Smile

Na samej stacji też można zarobić. Towary w "sklepie" opłacalne do sprzedaży oznaczone są gwiazdką. Mają zazwyczaj podwójną średnią cenę. Przylatujące statki mogą przywieźć taki towar na stację - kupujesz-sprzedajesz (sposób z filmu - nie próbowałem sam).

Składy towarów na planetach zawierają zwykle drogą platynę. Łatwy łup, a wydaje mi się, że częstotliwość ich występowania też zależy od planety. Jak przelatując nad powierzchnią natykasz się często na magazyny - też przyjemna, opłacalna rozwałka.

Albo połączyć wszystko razem żeby nie wpaść w pętlę grindu

[Obrazek: aid93154-728px-Grind-Step-4-Version-3.jpg]

...hmm ciekawe...

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Kyokushin - 22.08.2016

Wciągnęło mnie.

Dziś szedłem 40 minut z buta na stację po cynk, bo znalazłem nowy statek, zwałem go Igła, bo jakoś tak wygląda. Jeża niestety zostawiłem.

Nadal klepię biedę, ale dostałem przynajmniej pierwszego Atlas passa.

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Rommie_PL - 22.08.2016

Brawo !
ja aktualnie latam moją parówką po planetach i szukam nowego "lepszego" statku, ale trafiają mi się same mniejsze od mojego.

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Grzechu789 - 22.08.2016

(22.08.2016, 05:13 UTC)Robinus napisał(a): Ty grindziażu! Smile

A widziałeś coś takiego?

Spoiler dotyczy przedmiotu, który można znaleźć na planetach:

Tak pomyślałem, pluton może jest opłacalny bo jest go dużo, ale czy nie lepiej złoto albo emeryl?
Szczególnie skupione w takich kryształach jak pluton - wtedy z jednego wypada sporo, kopanie ze skały jest żmudne.

Jak Ci się znudzi to proponuję napad na transport. Po odstrzeleniu wieżyczek i pozbyciu się ochrony już czasem udaje mi się uciec na stację z niemałym łupem Smile

Na samej stacji też można zarobić. Towary w "sklepie" opłacalne do sprzedaży oznaczone są gwiazdką. Mają zazwyczaj podwójną średnią cenę. Przylatujące statki mogą przywieźć taki towar na stację - kupujesz-sprzedajesz (sposób z filmu - nie próbowałem sam).

Składy towarów na planetach zawierają zwykle drogą platynę. Łatwy łup, a wydaje mi się, że częstotliwość ich występowania też zależy od planety. Jak przelatując nad powierzchnią natykasz się często na magazyny - też przyjemna, opłacalna rozwałka.

Albo połączyć wszystko razem żeby nie wpaść w pętlę grindu

[Obrazek: aid93154-728px-Grind-Step-4-Version-3.jpg]

...hmm ciekawe...

Ja znalazłem planetę (zaraz za wylotem stacji) na której miałem podobnej wartości itemy - SAC VENOM
Profit to 400k (300 na screenie, potem zrobiłem miejsce na więcej Smile ) za uzbieranie wolnego miejsca w inwentarzu (statek mam zagracony.. Biggrin)
zebranie tylu sztuk zajmowało kilka minut - lecieć sprzedać - powtórzyć
screeny:

profit
[Obrazek: doMmMPG.png]
itemki
[Obrazek: FGfiedx.jpg]
występowanie na planecie
[Obrazek: q7CscUw.jpg]
Po "zabiciu" (tą "roślinę" trzeba zastrzelić) tego czegoś dostawało się 3 poziom poszukiwania i spawnił się sentinel ten na czterech łapach - mam wystarczającą broń, żeby go zmieść granatem ;p
[Obrazek: vJo9E2j.jpg]
$$$ Biggrin

P.S. Tak, jeszcze nie kupiłem. Nie dam za tą grę 60 euro.. co najwyżej 10 kiedyś na promocji. No może 15, jak wyjdą jakieś fajne DLC Smile

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 23.08.2016

(22.08.2016, 21:00 UTC)Grzechu789 napisał(a): Ja znalazłem planetę (zaraz za wylotem stacji) na której miałem podobnej wartości itemy - SAC VENOM
Profit to 400k (300 na screenie, potem zrobiłem miejsce na więcej Smile ) za uzbieranie wolnego miejsca w inwentarzu (statek mam zagracony.. Biggrin)
zebranie tylu sztuk zajmowało kilka minut - lecieć sprzedać - powtórzyć
screeny:

profit
[Obrazek: doMmMPG.png]
itemki
[Obrazek: FGfiedx.jpg]
występowanie na planecie
[Obrazek: q7CscUw.jpg]
Po "zabiciu" (tą "roślinę" trzeba zastrzelić) tego czegoś dostawało się 3 poziom poszukiwania i spawnił się sentinel ten na czterech łapach - mam wystarczającą broń, żeby go zmieść granatem ;p
[Obrazek: vJo9E2j.jpg]
$$$ Biggrin

P.S. Tak, jeszcze nie kupiłem. Nie dam za tą grę 60 euro.. co najwyżej 10 kiedyś na promocji. No może 15, jak wyjdą jakieś fajne DLC Smile

Nie wiem czy widziałem, ale na pewno - kurczak blady - nie wpadłem na to, żeby grzać do nich Smile
Jaki zysk! Trzeba się jednak rozglądać baczniej...

Ja na jednej planecie widziałem perły. Nie leżały jednak na ziemi, nie były w obudowach czy muszlach. Jak się podchodziło do takiego dzbanokształtnego kwiata to nagle z niego wyskakiwał w górę taki jęzor, na końcu którego była świecąca, piękna perła :Smile Szaleństwo.

Znalazłem fajny filmik o tworzeniu NMS. Najciekawsza chyba informacja jest taka, że czym bliżej centrum tym ciekawiej Smile

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Robinus - 23.08.2016

Trochę plotek, ale że ciekawe i pokrywają się z niektórymi moimi informacjami, przytoczę treść posta, który pojawił się pod filmem Rock'a na youtube.
Ktoś oglądał jakiegoś streama i zanotował kilka nadchodzących nowości:

W krotce będzie patch.
1. Dodane będzie 3 nowe technologie do multinarzędzia. Dodany zostanie laser bojowy. Oraz granaty kopiące.
2. Świat będzie powiększony aż 10 razy.
3. W schronie będzie punkt zapisu. I to, że nie Bedze tam spadał tlen, kiedy będziemy tam przebywać.
4. statki będą gromadzić więcej minerałów. I każdy statek będzie miał atrybuty specjalne. Statki mogą mieć więcej niż 48 slotów. Skafander będzie powiększony. Po zaliczeniu układu, gwiezdnego gracz morze wybrać sobie ulepszenie specjalne, do kombinezonu. Które nie zabiera slotu.
5. stwory mają kolorowe ramki. Będzie wtedy wiadomo jaki pierwiastek morze wypaść z tego stworka.
5. Dodadzą obsługę ustawień graficznych, średnich i wysokich.
6. Dodadzą skanowanie innych statków.
7. Nowe artefakty.
8. Zakończeń będzie kilka.

A w następnym pachu. Skupią się na budowie baz i budowie własnych statków. Wspomnieli też, że myślą nad tym, że będzie można zbudować. Całą własną flotę. Lecz jak będzie, to się przekonamy.

RE: No Man's Sky - dyskusja ogólna - Kyokushin - 23.08.2016

No w końcu naciupałem plecak na 48 slotów.

Niech zrobią obsługę joya i będzie git.