![]() |
|
1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: 1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja (/showthread.php?tid=2583) |
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 17.02.2017 Krutek, nikt do gardeł nie skacze. Dyskutujemy sobie nad tym co nam się podoba w 2.3 a co nie, co woleli byśmy inaczej. Natomiast jak padają argumenty ze czegoś się nie da bo coś, to wtedy można się podeprzeć istnieniem czegoś w RL. To nie chodzi o to co jest w RL a czego nie ma, tylko o spójność zasad w grze. Głupio jest jak ta sama rzecz w grze raz jest możliwa w takich samych warunkach, a innym razem nie. Dla jednych to tylko gra, dla innych coś więcej, miał być to space sim, więc ja doskonale rozumiem czemu niektórym ludziom nie pasują arcadowe rozwiązania. Nie wszystko wszystkim musi pasować, co więcej, nie wszystkim będzie, i tak samo jak wszyscy mogą się z czymś zgadzać, tak samo inni mogą się nie zgadzać
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Inus Antari - 17.02.2017 (17.02.2017, 09:51 UTC)Krutek napisał(a): Tak czytam i czytam i lecę po:Swoją drogą, co Wam przeszkadza na chwilę przesiąść się do kamery, skoro będzie z niej można statkiem sterować? RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Xenderr - 17.02.2017 Bo w kamerze nie ma interfejsu. Jak dodadzą UI pilota do vanity camera to będzie cacy - po prostu gra będzie bardziej arcadeowa i tyle
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 17.02.2017 (17.02.2017, 10:06 UTC)Xeonary napisał(a): po prostu gra będzie bardziej arcadeowa i tyle Elite: Arkanoid
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Krutek - 17.02.2017 (17.02.2017, 09:53 UTC)Kyokushin napisał(a): Głupio jest jak ta sama rzecz w grze raz jest możliwa w takich samych warunkach, a innym razem nie.Kyoku, ta gra się rozwija i to co jest w niej pewne to - ZMIANY. Dawno Ci mówiłem, że Devsi mają swoją wizję i 95% tego co krzyczy społeczność na forum, puszczają mimo uszu, jednak: "Show must go on" i "Psy szczekają, ale karawana jedzie dalej". DEVsie część pomysłów społeczności wykorzystają, zakładam, że zaimplementują ciekawe rozwiązania , ale jeśli to nie będzie po ich myśli, to pomysł trafi do "kosza-lina". W tak dużej społeczności zawsze będzie faktem, że jednym to się spodoba innym nie. Przykłady: RNG - dla mnie jest za mało hardcorowe, za dużo uproszczeń w zbieraniu materiałów, dla Ciebie wręcz odwrotnie. Skill - dla Ciebie powinna być goła gra, która wyciągnie i pokaże umiejętności gracza - jak w CS. Ja cieszę się mixem hardcorowo/arcadowym Inżynierowie i materiały - jedni psioczą, że trzeba zbierać inni mają z tego frajdę. Przykładów mógłbym mnożyć wiele - zawsze znajdzie się osoba której coś się będzie bardzo podobać, a inny to znienawidzi. Życie. Pytanie tylko jaki jest sens bicia piany, z której: 1. I tak nic realnie nie wyniknie w grze 2. Będziemy mieli więcej napinek, w której już nawet naszej "Światłości" puściły nerwy. - ciekaw jestem czy da sobie warna za ewidentne załamanie regulaminu na którego stoi straży. Rozumiem rozmowę w której chcemy podzielić się swoją opinią - to mi sie podoba, a tamto nie - jest w tym sens. Ale jaki jest sens przekonywania siebie na wzajem, skoro i tak ŻADNEGO efektu z tego nie będzie ? - Ot bicie piany, dla bicia piany. RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 17.02.2017 No właśnie to jest ta rozmowa. Nie podoba ona Ci się - nie uczestnicz w niej ![]() P.S. Nigdy nie twierdziłem że zbieranie materiałów ma być łatwe. Twierdziłem że nie powinno być nudne, to różnica. RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Drakkainen - 17.02.2017 Wątek zamykam do czasu ukazania się BETY 2.3. Wtedy na spokojnie zapraszam do dyskusji na temat zawartości ptacha po jego przetestowaniu. Aktualnie ostatnie naście stron to tylko dyskusja o tym co chcecie a czego nie w Elite, nie ma to nic wspólnego z tematem wątku. RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Drakkainen - 28.02.2017 Otwieram wątek jako, że ukazała się "z poślizgiem i bez MC" BETA patch'a 2.3. Proszę trzymać się tematu wątku! RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Xenderr - 28.02.2017 Wiedziałem że MC będzie tak słabe że je anulują, wiedziałem... ![]() Przy okazji, to brzmi ciekawie: 4 new Incursion scenarios Speed docking Driver challenge Ship launched fighter challenge RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Arnul - 28.02.2017 Fejne Inżyniery pod eksplorację się szykują: Cytat:Engineers I bazy w asteroidach
|