The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 06.12.2017

(06.12.2017, 16:47 UTC)Maroks napisał(a): Hej. To znowu ja. Miałem się nie odzywać wcześniej niż kiedy zdobędę Anacondę i będę bliski rangi Elite w eksploracji. Powiem tylko że dobrze mi idzie. Nabiłem dwie rangi w eksploracji (niby mało ale gram tylko w weekandy) i prawie mnie stać na cobrę mk 3. Pytanie. Na jakich stacjach mogę znaleźć lepsze skanery do haulera oraz wyjaśnicie mi o co chodzi w tych USS'ach? Nie mam dostępu do przewodnika po nich a moja angielszczyzna jest słaba więc średnio rozumiem te anglojęzycze fora. Raz natrafiłem na grupę statków. Ale czy jest w nich coś więcej oprócz pirackich statków? Odmeldowuję się. Postaram się wam więcej nie zawracać gitary. Do zobaczenia ze mną i moją przyszłą Anacondą.

Skanery znajdziesz na stacjach z ekonomią High Tech. Odfiltruj sobie mapę na typ ekonomii i szukaj systemów z dużą populacją.

USS - Unidentified Signal Sources, czyli Źródła Niezidentyfikowanych Sygnałów, to miejscówki, w których można znaleźć np. rozbite statki i towar do pozbierania (który czasem okazuje się podpuchą piratów), walczące ze sobą statki, pilota w potrzebie (np. brakuje mu paliwa), czasami znajdziesz tam też obcych.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Indygo - 06.12.2017

Maroks... brakowało nam Ciebie Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 06.12.2017

A może wziąć Maroksa do Akademii?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 06.12.2017

Dobra. Dzisiaj Mikołajki więc pozwolę sobie na jedno bonusowe pytanie. Co mi polecacie ulepszać Haulerowi? Jakie lasery. Ma tylko jedno miejsce więc tak pytam. Coś skutecznego w samoobronie. Oraz czy dobrze zrobłem sprzedając jeden Cargo Rack na kosz hangaru dla łazika? Odmeldowuję się. W tym roku się nie odezwę. Chyba że będzie to konieczne.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 06.12.2017

W samoobronie lepsze byłyby Grade 5 Thrustery i Grade 5 Faster boot Sequence FSD (czyli po polsku silniki pozwalające osiągnąć większą prędkość i napęd FSD o szybszym czasie ładowania). A najlepsza Cobra Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Indygo - 06.12.2017

Maroks... kurde blade... zostaw tego Haulera... idż w kierunku conajmniej Cobry MKIII... jest tania i łatwa do zdobycia...

a po cholerę Ci teraz ten łazik... chyba że lubisz se jeździć Wink

PS...

no jak to nie chcesz się odzywać w tym roku.... ???
to co my tu bedziem odpisywać ???

PS 2

ja w to "Gów..." gram ponad dwa LATA... taka choroba.. nic nie poradzę...
Cobra MKIII to chyba jeden z najlepszych tutaj statków do zabawy... eksploracji.. handlu... przemytu...

poza ostra walką... do wszystkliego ... i... chyba tylko z ciekawościa czekam na Kraita...

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 07.12.2017

Czyli nie ulepszać Haulera tylko zbierać na Cobrę?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - akerstache - 07.12.2017

(07.12.2017, 07:25 UTC)Maroks napisał(a): Czyli nie ulepszać Haulera tylko zbierać na Cobrę?

Jasne że tak! Zależy ile masz kasy? Jeśli musisz dozbierać, to rób Haulerem misje BOOM TIME DELIVERY i BOOM DATA DELIVERY. Po 2h gry będziesz miał na Cobrę... a potem lataj Cobrą i ją ulepszaj. Ja swoją Cobrą latam od jakichś 50 godzin, przez ten czas maksymalnie ją ulepszyłem i już mam ok. 14mil na ASP Explorera

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - gizmo12151978 - 07.12.2017

Pewnie ze zbieraj na cobre jest świetna szybka, zwrotna.. Ja ją szybko zmieniłem ( bo wiadomo swiezak szybko chce statki dla koksow Wink ale poczytałem forum i do niej wróciłem..Teraz mam fun tym statkiem.. Polecam w 100%

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 07.12.2017

Okej. A po kupieniu i poulepszaniu Cobry zbierać na Diamondback Explorera czy od razu po ulepszaniu Cobry na ASP'a? Oraz czy Cobra nadaje się do odławiania paru piratów z okolicy?