![]() |
|
1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: 1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja (/showthread.php?tid=2583) |
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Mathias Shallowgrave - 16.02.2017 (16.02.2017, 21:24 UTC)Yata_PL napisał(a): Wielu z nas grało w BF3 lub BF4 , taka implementacja roli gunner mi przypomina pewne sytuacje w BF, mianowicie nikt nie chciał wsiąść do czołgu na trzeciego bo do obsługi miał jedynie naprowadzanie wiązką laserowa obiektów wroga. Tutaj gunner w zasadzie tylko zaznacza cele - sprawę załatwiaj samonaprowadzające sie rakiety lub turrety... nuda What? Przecież Gunner strzela sam, a nie automatycznie. Obejrzyj stream jeszcze raz
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 16.02.2017 No właśnie celuje się samo, gunner tylko wciska guzik fire i trzyma wieżyczkę w kierunku celu. RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Ulpian - 16.02.2017 Nie oglądałem końcówki streama, coś ciekawego jeszcze powiedzieli/pokazali? RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - DRACOOLLA - 16.02.2017 Największe MECH to Za to pilotowanie myśliwców, jak najbardziej ok...(faktycznie...aż się prosi o dodanie łazików) Działka ( koncepcja wieżyczek) itwórców tak w ogóle w tej grze niestety całkowicie przerosły...( pierwszy z brzegu przykład...ASp i wszystkie działka skierowane do przodu). Stąd niestety takie kalectwo w postaci widoku zza statku. Przypominają mi się tłumaczenia Egosoftu przy okazji likwidacji kokpitów w serii X...Mathias, do oceny nie potrzeba w takim przypadku grać...wystarczy zobaczyć. No , chyba ,że kładziemy "lachę" na sensowność, a nacisk kładziemy na , jakby to nazwać grywalność...Tylko jak w takim razie będzie mi się z takim statkiem walczyło?...Gunner ma widok bez mała 3D, z pełnym obrazowaniem pola walki i orientacji w przestrzeni, kiedy ja , było, nie było jednak jestem ograniczony kabiną? RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Yata_PL - 16.02.2017 (16.02.2017, 21:33 UTC)Kyokushin napisał(a): No właśnie celuje się samo, gunner tylko wciska guzik fire i trzyma wieżyczkę w kierunku celu. dokładnie RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 16.02.2017 (16.02.2017, 21:36 UTC)DRACOOLLA napisał(a): .Gunner ma widok bez mała 3D, z pełnym obrazowaniem pola walki i orientacji w przestrzeni, kiedy ja , było, nie było jednak jestem ograniczony kabiną? haha, dokładnie. Generalnie dla każdego pilota widok TPP byłby ultra ważny, bo widzi co jest za nim, po bokach etc, i z tej przyczyny własnie ludzie tak walczyli żeby TPP nie było, bo noobowaty gameplay wtedy się robi. Typowy arcade. I nagle okazuje się, że ultra wazna z punktu widzenia pilota hipotetyczna technologia, dla niego jest niedostępna, a ma ją... w tym samym statku gunner
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Mathias Shallowgrave - 16.02.2017 (16.02.2017, 21:33 UTC)Kyokushin napisał(a): No właśnie celuje się samo, gunner tylko wciska guzik fire i trzyma wieżyczkę w kierunku celu. (16.02.2017, 21:37 UTC)Yata_PL napisał(a):(16.02.2017, 21:33 UTC)Kyokushin napisał(a): No właśnie celuje się samo, gunner tylko wciska guzik fire i trzyma wieżyczkę w kierunku celu. Zaraz, no a statkiem jak walczysz? Co innego robisz oprócz wciskania guzika i naprowadzania statku na cel. Ja pierdziele, poważnie jak macie takie bzdurne narzekanie uskuteczniać to naprawdę idźcie sobie na forum Frontiera, bo zaraz zacznę banować za pierdzielenie głupot. Wszystko źle! ![]() Nie żartuję, mam PO DZIURKI W NOSIE NARZEKANIA ![]() MOD: Post edytowany. Pkt. 8 regulaminu. RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Kyokushin - 16.02.2017 Wiesz, jest różnica w celowaniu z fixów na railu, czy lasera, nie wspominając już o broniach projectile takich jak multi/cannony, małym punktem w mały punkt, gdzie statek ma inercję, ograniczony obrót, opóźnienie w reakcji, naboje lecą do celu ileś czasu i potrzeba celować z wyprzedzeniem, a najeżdżaniu dużym kółkiem w stronę celu i naciskaniu guzika. To wyglądało na jeszcze łatwiejsze niż celowanie z gimbala, bo nawet na gimbalach na dużym statku, trzeba wodzić dość dokładnie za celem jak się ma umieszczone bronie na dolnych/górnych hardpointach. Do tego dochodzi inercja - najlepiej to widac na conda/vette/cutterze. Spodziewałem się czegoś takiego że to będzie po prostu fixed i trzeba będzie w ten cel jakośtam przycelować i trafić. No nic. Zobaczymy jak będzie beta. Natomiast, ogólnie podoba mi się ten multicrew, będzie zabawa. Najbardziej się ucieszyłem z portretów NPC w commpanelu. TO jest coś co kilka razy zgłaszałem żeby zrobili
RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Yata_PL - 16.02.2017 (16.02.2017, 21:43 UTC)Kyokushin napisał(a):(16.02.2017, 21:36 UTC)DRACOOLLA napisał(a): .Gunner ma widok bez mała 3D, z pełnym obrazowaniem pola walki i orientacji w przestrzeni, kiedy ja , było, nie było jednak jestem ograniczony kabiną? no i ta nie konsekwencja Frotniera czyli w SRV jest zwyczajny widok FPS z poziomu wieżyczki (turret mode) która jest na gimbalach, łatwo nie ma bo ciężko sterować SRV i jednocześnie obracać wieżyczka i własnie dla takiej mechniki MC jest potrzebny a nie przerabiania modelu walki na RTSa RE: 2.3 The Commanders - BETA - 26.02 - Baton - 16.02.2017 Dla mnie będzie kolejną częścią przygody siedzenie w statku z dobrą ekipą i choćby kierowanie limpetami albo nawet ruszanie sobie pipsami. Bo w tym dodatku dla mnie chodzi właśnie o tą ekipę , komunikację i wspólną zabawę a nie fragi czy kasę. Myślę, że mi się będzie bardzo dodatek podobał, bo mam tu dobrych kumpli z którymi można polecieć na tego resa i zapolować na piratów. Dla przygody. Hetman trzymaj się, będzie dobrze
|