![]() |
|
Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie (/showthread.php?tid=2236) |
RE: Łowcy Gejzerów - Baton - 02.12.2016 Fakt, ja czuję mocną satysfakcję dlatego też, że tak trudno jest je znaleźć, gdyby wystarczyło 30 minut latania to bym czuł bardzo przelotną ![]() POI nigdy nie wskazują gejzerów per se, czasem mogą przypadkowo być w tym samym miejscu bo na polu gejzerów będzie jakiś minerał. RE: Łowcy Gejzerów - Gerciowski - 02.12.2016 (02.12.2016, 13:21 UTC)Ulpian napisał(a): Spędziłem ok. 6 godzin szukając gejzerów na malutkim księżycu pełnym kanionów. Oczywiście nic nie znalazłem i wywiesiłem białą flagę. Jeżeli to prawda, że na jedną planetę wypadają 3 miejsca z gejzerami, to jest to kiepski żart ze strony Frontiera. Byłem odwiedzić dwa sprawdzone miejsca i muszę przyznać, że aby w ogóle te wulkany zobaczyć z wysokości kilku kilometrów, to trzeba mieć sokole oko, POI nie zawsze się pokazuje. Dlatego dopóki devsi mocno nie zwiększą częstotliwości ich występowania, to ja pasuję. Znając Frontiera i zamiłowanie Mr Brabena do matematyki typuję że rozmieszczenie gejzerów na powierzchni zostalo też wplecione do Stellar Forge. Jedno chyba się powtarza - zawsze występują dolinach/rozpadlinach/wąwozach. Nie widziałem np gejzerów wewnątrz krateru. Baton nie żebym sie czepiał Twoich obliczeń ale czemu zalożyłeś prędkość 400km/h? Szyki courier grzeje prawie 400m/s czyli ~1400km/h. Na wysokości np 3km nad wąwozem teren pod nami przesuwa sie dalej dosyć wolno więc raczej nic nie przeoczymy. No wiem że w globalnym rozrachunku nie przyspieszy to jakoś raptownie przeczesywania areałow .
RE: Łowcy Gejzerów - Kir Nalto - 02.12.2016 Piękny rój wulkaniczny polecam sprawdzić, rozciąga się aż na wzgórza ![]() COL SECTOR KY-Q D5-47 Planeta 15 F A -60.9521 / -99.2372 RE: Łowcy Gejzerów - Ulpian - 02.12.2016 Nie przeczę, że odnalezienie nowych gejzerów daje niesamowitą satysfakcję, jednak jaki jest sens chwalenia się "ficzerem", którego zobaczy góra 0,1% graczy? RE: Łowcy Gejzerów - Baton - 05.12.2016 (02.12.2016, 18:52 UTC)Gerciowski napisał(a): Baton nie żebym sie czepiał Twoich obliczeń ale czemu zalożyłeś prędkość 400km/h? Szyki courier grzeje prawie 400m/s czyli ~1400km/h. Widzisz, po to jest ten wątek, bo ja często popełniam takie błędy licząc sobie cośtam na kolanie - więc potrzebujemy 200 godzin, to i tak 10 weekendów mocnego grania, żeby zeskanować jedną małą planetkę - nie stanie się oprócz najmocniejszych fanatyków ![]() (02.12.2016, 18:55 UTC)Kir Nalto napisał(a): Piękny rój wulkaniczny polecam sprawdzić, rozciąga się aż na wzgórza Sam znalazłeś w grze czy w googlach, bo jak od kogoś, to nie ten wątek, tu sami szukamy gejzerów, jest jakiś z fajnymi miejscami do odwiedzenia, polecam tam
RE: Łowcy Gejzerów - Gerciowski - 05.12.2016 (05.12.2016, 12:16 UTC)Baton napisał(a):Co prawda to nie grzech(02.12.2016, 18:52 UTC)Gerciowski napisał(a): Baton nie żebym sie czepiał Twoich obliczeń ale czemu zalożyłeś prędkość 400km/h? Szyki courier grzeje prawie 400m/s czyli ~1400km/h. . Może warto spróbować wolnego przelotu w SC nad powierzchnią w poszukiwaniu wąwozów, rozpadlin itp. Może niech to potwierdzą albo wykluczą ci którzy odwiedzieli już więcej skupisk ale na moj prosty łeb to w takich kształtach geologicznych najszybciej coś z ziemi tryska.
RE: Łowcy Gejzerów - Baton - 05.12.2016 (05.12.2016, 13:28 UTC)Gerciowski napisał(a): Może warto spróbować wolnego przelotu w SC nad powierzchnią w poszukiwaniu wąwozów, rozpadlin itp. Ja tmiejsce, gdzie znaleźliśmy gejery po prostu wypatrzyłem z orbity, specjalnie szukałem małęgo księżyca, który nie będzie miał więcej niż 10 takich wąwazów, po protu patrząc na mapie systemu jak wygląda. RE: Łowcy Gejzerów - Tesu - 05.12.2016 (02.12.2016, 18:52 UTC)Gerciowski napisał(a): Baton nie żebym sie czepiał Twoich obliczeń ale czemu zalożyłeś prędkość 400km/h? Szyki courier grzeje prawie 400m/s czyli ~1400km/h.Szybki Courier w dosc uniwersalnym buildzie grzeje prawie 400m/s tylko z Thrusterami 3A. Po ich zmianie na EPT 3A wyciagnie w okolicach 500m/s, a z DDT pociagnie i 600m/s, czyli spokojnie 2000km/h mozna nim zrobic. Taka predkosc powinna znaczaco skrocic czas przeczesywania planety w poszukiwaniu gejzerow. RE: Łowcy Gejzerów - Zakrecony Termos - 05.12.2016 (02.12.2016, 20:47 UTC)Ulpian napisał(a): Nie przeczę, że odnalezienie nowych gejzerów daje niesamowitą satysfakcję, jednak jaki jest sens chwalenia się "ficzerem", którego zobaczy góra 0,1% graczy? Gdy ficzerów będzie 1000 to 0,1% będzie wyglądać jeszcze ciekawiej RE: Łowcy Gejzerów - Baton - 05.12.2016 No i się robi wątek o tym Ile Mój Courier Ciągnie Na Buście, samo życie Poczekam aż ktoś zdoła przeskanować jedno całe ciało i zobaczymy ile to zajmie, trzeba za to jakąś super specjalną odznakę stworzyć
|