![]() |
|
[DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? (/showthread.php?tid=2063) |
RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Baton - 11.11.2016 Teraz mnie namawiajcie na VR Choć widziałem, że pracują na bezprzewodowym, nawet do vive jakiś gadżet już wchodzi, więc może poczekam z rok
RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Dr.Kobayashi - 12.11.2016 (02.11.2016, 19:18 UTC)Adix napisał(a): Na początku roku wychodzi 1080 Ti więc na voltę przyjdzie pewnie poczekać do Q3-4 2017. NIc nie kupować teraz, czekać ! Wlaśnie nowe 1080TI bedą wypakowane 12GB RAM w GP102 GPU !, na szynie 384 bitowej. Nawet jeśli będą trochę droższe to do tego czasu kasę uskładasz, a i obecne 1080 stanieją. Dzisiaj dużo kart nawet tej samej marki ma problem z grzaniem się pamięci i mostków zasilania o czym aż chuczy w necie. Kończy się to usmarzeniem karty...(Być może skłądane są w różnych fabrykach, lub po prostu kości pamięci wkładają takie, jakie akurat mają na stanie magazynowym)... ale tego nie wiem. Na forach znajdziesz dużo postów o takich przypadkach. Z drugiej strony czy naprawdę jest potrzebne 1080 ?. W moim przypadku 970SLI = od 240 - do 120fps (srednio jakies 160fps) i 80-90fps na planetach.. pojawia się tutaj pytanie czy w cenie 2K za 970 sli, warto isc teraz w 1080 ktore za pare miesiecy znacząco stanieje? Do tego czasu to co w obecnych referantach nie zostalo poprawione, usprawnią i wtedy mozna myslec o karcie na kolejne parę latek. ...up to you... RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - GROCHU - 12.11.2016 @Adix po ile te karty chcesz sprzedać? RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Pienias - 13.11.2016 (11.11.2016, 17:17 UTC)Baton napisał(a): Tak was czytam i czytam i w końcu się skusiłem, no i dostałem kartę, której pudełko jest rozmiarów typowego komputera - LOL Mam taki sam śrubokręt
RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Philip Blaine - 13.11.2016 Czy można się podpiąć z pytaniem do tematu? ;P Nie kupuję już, lada dzień, na razie zaczynam się powoli przymierzać... niemniej, myślę ostatnio o 1050 ti, ponieważ nie mam ochoty bawić się w VR, kilka monitorów, a z rozdzielczości 1920x1080 w pełni mnie zadowala.. Czy z myślą o tylko takiej rozdziałce brać ten model (wiem, nie pogram na niej w max ustawieniach, raczej stany średnio-wysokie w opcjach, ale budżet taki a nie inny.. ;P), czy lepiej zacisnąć pasa i dozbierać te dwie-trzy stówy do radeona 470 albo 1060tki, nawet tej 3GB? Czy różnice przy tych modelach są za niskie, i żeby się nie przejmować aż tak? Dodam tylko, że jeśli już, parować będę grafikę z procesorem i5-4460.. RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Adix - 13.11.2016 (12.11.2016, 17:18 UTC)GROCHU napisał(a): @Adix po ile te karty chcesz sprzedać? Odpisałem Ci na PW. @Dr.Kobayashi No niestety póki co nie ma SLI dla VR. Jak wprowadzą to myślę o następnym Zoteku w 1080. Pewnie, można czekać na 1080Ti... Zastanawiam się tylko jak będzie wyglądała jego cena... Poza tym, na siłę to i można pogonić o te 300-500PLN taniej obecną 1080 i dołożyć do 1080Ti... Co komu potrzeba. Ja chcę grać już i dlatego kupiłem Zoteca z czego jestem btw. mega zadowolony
RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Galactic Trader - 13.01.2017 Baton to jak chcesz tą grafe do kompa zmieścić ?? Mogę pożyczyć kątówkę ![]() Tak serio to masz zabawkową obudowę i dlatego tak wyszło fajnie foto ![]() A tak wracając do tematu, na tych grafach ci co mają już "nowe" gracie w UHD czy na VR ?? Albo czy ktoś ma porównanie i może coś rzec o odczuciach UHD na dużym monitorze kontra VR?? Też zmieniać grafę będę więc przydało by się info
RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Yata_PL - 14.01.2017 (13.01.2017, 22:36 UTC)Galactic Trader napisał(a): Baton to jak chcesz tą grafe do kompa zmieścić ?? Gramy w VR - ciągle mało mocy , do 4k zupelnie wystarczy w większosci nowych gier ( poza kilkoma wyjatkami) , VR to inna para kaloszy bo wychodzi się z rozdzielczością sporo ponad 4k stosujac supersampling ( w moim przypadku 8K) i inne usprawnienia wizualne. RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Varlus - 14.01.2017 Ja siedze przy R9 390X na Oculusie, ale jak podbije supersampling (np w "The Climb) na wyzej niz 1.45 to FPS sie krztusi. Ciagle mysle czy taki XF czy SLI by cos pomogl w takich przypadkach... RE: [DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić? - Montrala - 14.02.2017 A ja potrzebuję porady. Przez problemy z moją starą kartą graficzną (Radeon HD 7900 - chyba 7970) wypadłem na dłużej z gry. Poza tym że ona coś wariuje to okazało się że "zabija" zasilacze. Cały mój system jest dość stareńki (ma z 6 lat, ale dycha: i7-2600, 8GB RAM, system na 2x60GB SSD w RAID 0) ale moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup nowego komputera lub jakąś większą inwestycję. I tu pojawia się pytanie: Jaką najtaniej kupić kartę, żeby to miało sens w moim kompie? Żeby była może ciut lepsza od tej co mam i mniej prądu brała. Nie będę używał rodzielczości większej niż 1920x1080 bo na tyle pozwala mój monitor. Nie będzie też kilku monitorów. Ktoś doradzi? |