The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 22.11.2017

Ubezpieczenie jest dożywotnie czy ma jakiś czas trwania/limit zniszczeń statku?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 22.11.2017

(22.11.2017, 12:11 UTC)Maroks napisał(a): Ubezpieczenie jest dożywotnie czy ma jakiś czas trwania/limit zniszczeń statku?

Dożywotnie.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 22.11.2017

Nice.

Tylko sam siebie nie rozumiem. Dodożywotnio w sensie: Niszczą ci ubezpieczony statek i możesz go odkupić, a potem wygasa i znowu wykupujesz czy jak?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 22.11.2017

Ubezpieczenie pokrywa część wartości statku, jest to podane w prawym panelu w jednej ze stron na pierwszej zakładce. U mnie jest to 96%. To oznacza, że przy każdym zniszczeniu statku muszę zapłaić 4% wartości statku+modułów, żeby go odzyskać.

Wysokość ubezpieczenia jest dożywotnia i przypisana do konta. Obejmuje automatycznie każdy statek, który posiadasz.

Wut? Kupujesz raz ubezpieczenie i masz je na zawsze?

Ubezpieczenia nie kupujesz, każdy statek jest od razu ubezpieczony. Stawka ubezpiecznia (czyli % sumy wartości statku i wartości modułów, które ubezpieczenie obejmuje) jest stała dla każdego. U mnie jest to 96%, u Ciebie chyba 95%, czyli za każdym razem przy stracie dowolnego statku pokrywasz 5% wartości tego statku+modułów na nim zainstalowanych z własnej kieszeni.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Haji-me - 22.11.2017

(22.11.2017, 16:32 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ubezpieczenia nie kupujesz, każdy statek jest od razu ubezpieczony. Stawka ubezpiecznia (czyli % sumy wartości statku i wartości modułów, które ubezpieczenie obejmuje) jest stała dla każdego. U mnie jest to 96%, u Ciebie chyba 95%, czyli za każdym razem przy stracie dowolnego statku pokrywasz 5% wartości tego statku+modułów na nim zainstalowanych z własnej kieszeni.

A dlaczego u Ciebie to jest 96%?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pienias - 22.11.2017

Bo Hetman ma wtyki Wink

Bo kupiłem grę w Premium Beta 2. Ludzie z Kickstartera mają chyba jeszcze więcej ubezpieczenia Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Haji-me - 22.11.2017

(22.11.2017, 17:26 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Bo kupiłem grę w Premium Beta 2. Ludzie z Kickstartera mają chyba jeszcze więcej ubezpieczenia Smile

Cziterzy Tongue. Siedzę w tym 2 lata i nie wiedziałem, że są jakiekolwiek różnice.