The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arthur83 - 13.05.2022

Czyli jednym słowem lepiej brać taki Mining Multi-limpet control niż Colector limpet control, bo taki 3C multi daje tyle samo co 7A collector. Szkoda tylko że można jeden taki Multi wsadzić.

A jak jest z tymi Universal Multi Limpet Controll?? Też je tak można na collecotry?? Bo z tego co widzę na coriolis to taki 7A uniwersall pozwala użyć 8 limpetów.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 13.05.2022

mozna universal na wszystko - ale sdzkoda miejsca na cargo
aczkolwiek jesli bardziej zależy ci na prędkości niz na ilosci to pewnie warto

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Debren - 13.05.2022

Universal pozwala uzyc kazdy rodzaj limpeta dostepny w grze. Jednak uzycie go do collectorow w koparce ma dosc watpliwa oplacalnosc.
Klasa 7 to 128t cargo. W przypadku Cuttera, ktory nie ma slotu klasy 7 a tylko 8 to nawet 256t. No i sam modul jest dosc ciezki.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arthur83 - 14.05.2022

Nie, nie, nie, co prawda może i jestem szalonym nobem ale bez przesady. Cargo ponad wszystko.

Takie jeszcze pytanko, jak się wyloguje gdzieś w przestrzeni przy jakieś planecie to jestem widoczny dla innych czy nie???

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 14.05.2022

nie, tylko lotniskowce sa cały czas widoczne - dlatego mozesz ustawić skup albo spedarz towaru i wyłaczyc kompa, jesłi stoisz w dobrym miejscu to mozesz tak handlowac 24/dobę

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arthur83 - 14.05.2022

Hahaha ja to nob na dorobku, będę kupował teraz swój 5 statek i nawet jeszcze nie latałem na eksploracje. Nawet nie wiem gdzie i za ile kupić taki lotniskowiec.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - n.nemo - 14.05.2022

Lotniskowiec w podstawowej wersji kosztuje 5 miliardów

Oooo to takie tam drobne Biggrin, z ulepszeniami tę cenę da się pewnie podwoić a najpewniej potroić.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - n.nemo - 14.05.2022

(14.05.2022, 16:37 UTC)Arthur83 napisał(a): Oooo to takie tam drobne Biggrin, z ulepszeniami tę cenę da się pewnie podwoić a najpewniej potroić.

Tu masz link do kalkulatora Fleet Carrier Fleet Carrier Calculator — CMDRs ToolBox (cmdrs-toolbox.com)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MistyPL - 14.05.2022

n.nemoLotniskowiec w podstawowej wersji kosztuje 5 miliardów

plus co tygodniowy koszt utrzymania Smile