The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Cieslik Dariusz - 07.02.2022

(07.02.2022, 08:47 UTC)Balcerek napisał(a): Pytanko :
Czy działa i jak go pozyskać : FSS Skaner do okrywania ciał za pomocą czegoś na kształt zapisu ścieżki dźwiękowej?
Jak go odpalić bo nie mam pojęcia, albo już wycofaną tą funkcje.
Dzięki

FSS masz z automatu na pokładzie każdego statku na PC masz go standardowo pod klawiszem ' i wyłączasz BACKSPACE wszystko masz do ustawienia w zakładce FSS oraz DSS tu masz ładnie wyjaśnione https://www.youtube.com/watch?v=54VXDt1Ow8w

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Debren - 07.02.2022

To jest jeden ze standardowych skanerow wbudowanych w kazdy statek.
Co do odpalenia: Options -> Controls -> Mode Switches -> Enter FSS Mode.
Sprawdz co masz ustawione albo ustaw co pasuje.

Sterowanie w trybie FSS: Options -> Controls -> Full Spectrum System Scanner, choc tu juz powinny byc podpowiedzi na ekranie jak juz bedziesz mial to odpalone.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 07.02.2022

wy tak serio ?? Smile Trufel zajmuje pierwsze miejsce Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Debren - 07.02.2022

Nie wiem dlaczego nie widzialem zadnych odpowiedzi na tym lapku... a jak juz napisalem posta, to sie okazalo, ze 2 sa wczesniejsze.
Te 4 minuty to mogl napisac w czasie, kiedy ja pisalem i szukalem informacji.. ale Trufla odpowiedz powinienem widziec wczesniej.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Cieslik Dariusz - 07.02.2022

hmm również nie widziałem odpowiedzi Smile i zadam pewnie błahe pytanie. Czy na mapie galaktyki jak sprawdzam info o systemach jest w System Information >> STATE: LOCKDOWN oznacza ze tam nie polecę? System zamknięty?  
Chodzi mi o System: Hyades Sector DR-V c2-23 z wiadomych przyczyn. I jak to odblokować?

Lockdown to stan BGSowy zwiazany z niewydolnoscia policji i nie ma wplywu na mozliwosc wlecenia do systemu.

Zakaz wlotu to jest "Permit Locked" i wtedy nawet nie wyznaczysz trasy do takiego systemu.

Przy okazji przyczyny nie sa znane... jako, ze nie ma zbyt wielu, poza turystycznymi, powodow do takiej wycieczki.

(07.02.2022, 20:00 UTC)Debren napisał(a): Lockdown to stan BGSowy zwiazany z niewydolnoscia policji i nie ma wplywu na mozliwosc wlecenia do systemu.

Zakaz wlotu to jest "Permit Locked" i wtedy nawet nie wyznaczysz trasy do takiego systemu.

Przy okazji przyczyny nie sa znane... jako, ze nie ma zbyt wielu, poza turystycznymi, powodow do takiej wycieczki.

Dziękuję za wyjaśnienia, a w tym systemie znajdziemy słynny Dav's Hope na planecie A 5

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 07.02.2022

e tam słynny... byłem tam raz przez godzinę , i uderzyła mnie bezsensowność takiego jeżdżenia

Czyli wylacznie turystyczny cel.. raz odwiedzicc jak sie czlowiek nudzi i tyle. Bo pozytku zadnego z wyjatkiem mozliwosci poznania historyjki.. w sumie pozbawionej zakonczenia.

ech, nie .
Po Davs Hope jeżdzisz i zbierasz materiały . a potem relog do singla i znowu.
A potem relog do open/ private group i znowu.
a potem relog do singla i znowu.
a potem.. potem poleciałem do domu Smile