![]() |
|
TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138) +---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) (/showthread.php?tid=2124) |
RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Mathias Shallowgrave - 07.08.2019 (07.08.2019, 07:51 UTC)DYoda napisał(a): Pograłem trochę - mam 25 lev i oto moje przemyślenia.Ja też zacząłem ostatnio pykać i gram tak samo - możemy się kiedyś spiknąć na wspólne przygodowanie ![]() I tak, zauważyłem to samo. W ogóle ludzie w tej grze są jacyś tacy... samolubni i inni niż społeczność, którą pamiętam z wczesnych lat 2000-nych np. z Worlds of Warcraft. Pzykład - biegnę z jakimś randomem przez tunel do celu questa. Po drodze atakują go moby - więc mu pomagam. Bez dziękowania pędzi dalej. Obydwaj gadamy z NPC-em od questa, ja biegnę z powrotem i nagle atakuje mnie z 5 mobów. Typ przebiega obok mnie, kompletnie ignorując całą sytuację. Spotykam się z takimi sytuacjami bardzo często w ESO. Nie wiem czy to ta specyfka społeczności tej konkretnej gry, czy ogólnie tak teraz jest w MMO... Dla mnie coś takiego jest nie do pomyślenia. Może zabrzmię jak stary zgred, ale "kiedyś to było". Ludzie - nieważne randomy czy znajomi - po prostu pomagali sobie w kłopotach w grze. Przykre to trochę, bo sprawia, że gra MMO jest trochę jak single player, tyle że widzisz innych graczy. To trochę zaprzeczenie idei MMO. RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - DYoda - 07.08.2019 weekend ? czy w tygodniu ? RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Haji-me - 07.08.2019 (07.08.2019, 09:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):(07.08.2019, 07:51 UTC)DYoda napisał(a): Pograłem trochę - mam 25 lev i oto moje przemyślenia.Ja też zacząłem ostatnio pykać i gram tak samo - możemy się kiedyś spiknąć na wspólne przygodowanie Jak ktoś pierwszy raz leveluje to pewnie czyta questy (bo w sumie głównie fabułą się TESO wyróżnia). Jak chcesz zmienić klasę i robisz kolejny raz to samo, to już przeklikujesz i się nie zatrzymujesz . Z tych powodów, które wymieniłeś zainteresowałem się WoW Classic - chociaż początkowo byłem nastawiony na anty. Na serwerach jest określona grupa osób (brak mieszania się ludzi z różnych realmów). To tworzy społeczność w której nie jesteś już tak anonimowy jak w nowszych grach/dodatkach i trzeba jednak dbać o swoją reputację - dobrą czy złą. Do tego wiadomo, że pozostanie w takiej formie jak na początku, czyli brak kolejnych dodatków i dzięki temu Twój czas poświęcony na samodoskonalenie nie pójdzie na marne. RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - DYoda - 07.08.2019 (07.08.2019, 17:27 UTC)Haji-me napisał(a): Z tych powodów, które wymieniłeś zainteresowałem się WoW Classic - chociaż początkowo byłem nastawiony na anty. Sorry za OT. Nigdy nie grałem w WoW, jakoś mi nie było po drodze. Możesz coś więcej napisać na temat WoW Classic ? RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Haji-me - 08.08.2019 (07.08.2019, 18:10 UTC)DYoda napisał(a):(07.08.2019, 17:27 UTC)Haji-me napisał(a): Z tych powodów, które wymieniłeś zainteresowałem się WoW Classic - chociaż początkowo byłem nastawiony na anty. Żeby tu nie śmiecić https://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=5377&pid=122116#pid122116 RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Xenderr - 09.08.2019 (07.08.2019, 09:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):(07.08.2019, 07:51 UTC)DYoda napisał(a): Pograłem trochę - mam 25 lev i oto moje przemyślenia.Ja też zacząłem ostatnio pykać i gram tak samo - możemy się kiedyś spiknąć na wspólne przygodowanie Poziom trudności kontent open world PVE w ESO jest taki, że granie wymaga kooperacji. Z tego powodu gracze nie zważają na innych . WOW vanilla był trudniejszy... podobno...
RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - DYoda - 18.08.2019 Dobiłem do 37 lev. Moje kolejne przemyślenia na temat ESO: - Świat ciekawy - Questy różne - ale w większości in plus. Chodzi mi o cześć fabularną bo technicznie to przynieś/zabij/pozamiataj - Skalowanie świata - PORAŻKA- nie czuć rozwoju bohatera. Niestety ale wydaje mi się że ten aspekt zabiję tę grę w moich oczach. Pewnie skończę główny wątek i kilka pobocznych questów i odstawię na półkę. Po co dodawać te punkciki, po co ciułać lepszy stuff gdy praktycznie nadal trzeba się tyle samo klepać z byle spotkanym npcem.
RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Mathias Shallowgrave - 18.08.2019 To mnie też od TESO odrzuca :/ RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - Fenyl de Lechia - 18.08.2019 (18.08.2019, 19:39 UTC)DYoda napisał(a): Dobiłem do 37 lev. Wydaje mi się, że możesz źle budować postać - w tej grze linia fabularna jest po to, żeby odblokować skill do end gamu. Generalnie lata się cały czas z tym samym na paskach, żeby odblokować pożądane skille i ich morphy w dalszej części drzewka. Dlatego trzeba w miarę szybko ustalić co się chce robić daną postacią i jakiej broni i zbroi używać. RE: TESO (darmowy dłuuuugi weekend) - DYoda - 19.08.2019 (18.08.2019, 21:19 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):(18.08.2019, 19:39 UTC)DYoda napisał(a): Dobiłem do 37 lev. Ja wiem że nie mam optymalnie prowadzonej postaci ale na miłość programistów, w porównaniu z początkowym szczawiem to noobki z pierwszej prowincji powinienem kłaść na jednego hita a tu dalej cykanie. Mam już postać co pokonała kilku ważniaków a użeram się z byle rozbójnikiem. |