The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Fenyl de Lechia - 07.04.2021

(07.04.2021, 10:27 UTC)josel666 napisał(a):
(06.04.2021, 23:23 UTC)MAGNUM354 napisał(a): 82 LY bez łazików,  ale eksploracja bez łazików... ja przy dwóch łazikach mam 79.40 LY
Oczywiście to już z inżymierką.

A możesz napisać jak to zrobiłeś bo ja mam 70ly,a robiłem statek wdg.opisu.Fsd na max,guardian fsd class 5h,uzbrojenie wywalone

Wrzuć build z coriolisa razem z inżynierami to powiemy co i jak. Generalnie oprócz FSD na max trzeba jeszcze poinżynierować inne moduły zmieszając ich masę, można użyć mniejszej elektrowni czy PD.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - FrankDolas - 07.04.2021

Mam u siebie taki projekt condy na 82,33 LY:
https://s.orbis.zone/dx4n
Nie bardzo nadaje się na wyprawy, bo krojona ze wszystkiego. Ale skoczyć skoczy.

I dla porównania mój wygodny jacht do wypraw w odległe rejony galaktyki:
https://s.orbis.zone/dx4s

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 07.04.2021

Josel - prosty przykład z pamięci - scaner w Anacondzie klasy D czyli najlżejszy wazy 64 tony -> po inzymierce na zmniejszenie wagi na maxa - zostaje z niego 12 ton - > samo to daje w Anacondzie 5 LY skoku to już masz 75 LY Smile

Tarcze mam - jakieś najmniejsze bivave - pewnie i tak nie wytrzymają uderzenia w planetę ( w sumie planuję je zdjąć jak gdzieś dalej bedę leciał ) - zanim ktoś napisze że tarcze chronią przed wypadkiem przy lądowaniu na planecie - sorry ludzie - nie po to się leci na kilka miesięcy na explorację żeby się rozwalić na planecie z 6 G - w takich miejscach się nie ląduje na exploracji i tyle.

Wogule - tarcze zakłada się na koniec, jak się ma juz wyposażony statek - wtedy łatwiej dobrać minimalne tarcze które obejmą cały statek.
To samo z power plantem - najpierw łaziki, moduły itd, na koniec power plant który to zasili na styk, albo nawet jeszcze trzeba będzie wyłaczyć np cargo bay i inne mniej potrzebne podzespoły.. Smile
Dodatkowo pamiętajcie o tym że moduł 3A będzie i tak lżejszy od 4D -> w końcu to klasa niżej a może np, zasilanie starczy na cały statek? ewentualnie Overcharged na 2 grade Smile

Jewsli Andzia ma mieć BOOST to power Dystrybutor musi być 5. Nie warto robić 4A i go inżymierować w górę - zwiększa to i grzanie i wagę.
Wsumie nie wiem po co większości osób BOOST w statku eksploracyjnym.. w zasadzie wiem Smile ale o lądowaniu na planetach z dużym G już pisałem kilka linijek wyżej. Przy okazji - podczas niebezpieczeństwa na planecie z dużym G jeden BOOST na 20- 30 sekund nic wam nie pomoże..
To już musi byc i power plant i power dystrybutor na poziomie i dobrze zinzymierowany np, na Engine Focused - ale o skoku w granicach 80 LY możecie zapomnieć.

Taka Anakonda ze skokiem 80 LY to papierowa wydmuszka - nie dotykać Smile
Josel - twoje 70 LY w Anakondzie to dobry wynik, i pewnie statek też da radę coś tam przeżyć- więc albo potrafisz sobie dac radę na eksploracji i mozesz spróbowac taką zrobić albo po prostu nie warto aż tak odchudzać statku - to już twoja sprawa.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 07.04.2021

Ja nie wiedziałem,że wszystko da się "odchudzić".Teraz widzę,że sensor 8đ ma 64t.a da się zbić wagę do 12 i jeszcze parę systemøw mam do upgradowania.(nie zwracałem na to uwagi,lvl tylko napęd i myślałem,że będzie git☺)Dam radę dobić do 80ly.Dzięki za pomoc.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 07.04.2021

ja już ci to wielokrotnie pisałem - dawaj na kanały głosowe na discordzie - miałes skończyć Cyberpunka i się zastanowic , i co ?
Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 07.04.2021

(07.04.2021, 13:24 UTC)MAGNUM354 napisał(a): ja już ci to wielokrotnie pisałem - dawaj na kanały głosowe na discordzie - miałes skończyć Cyberpunka i się zastanowic , i co ?
Smile

No jakoś tak wyszło,że wpadła mi nowa gra Hell let loose i tam siedzę.Jak masz czas to zajrzyj bo ostatnio brakowało nam 3 do czołgu(gram z bratem).Grałeś w Arma więc to też ci się powinno spodobać,jest bardziej realistyczne.

nie , nie - zbieram na Odyseję Smile
kiedyś ktoś mi zachwalał Battlefielda - rany dobrze ze na steam było demko - co za badziew Smile trochę się zniechęciłem.

(07.04.2021, 14:22 UTC)MAGNUM354 napisał(a): nie , nie - zbieram na Odyseję  Smile
kiedyś ktoś mi zachwalał Battlefielda - rany dobrze ze na steam było demko - co za badziew Smile trochę się zniechęciłem.

Battlefield to bardziej zręcznościowa.Hell to prawie symulacja,nawet celować trzeba jak w realu.
No dobra ,mam pytanie.Jak znaleźć conflict zone.Potrzebuję 50 combat bond,a tylko tam można zdobyć.Czy to jest oznaczone jakoś na mapie galaktyki?

przy planetach pierścianiech sa - ale zawsze mozesz wyszukacza pomoica FSS Scanner

Jak kazde inne sygnały

(07.04.2021, 17:01 UTC)MAGNUM354 napisał(a): przy planetach pierścianiech sa - ale zawsze mozesz wyszukacza pomoica FSS Scanner

Jak kazde inne sygnały

Zdobylem dwa combat bound,ale przy inżynierze,którego mam odblokować pokazuje 0\50.Czy ja muszę zdobyć od razu 50?