The Winged Hussars - Forum
Przedstaw się - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Przedstaw się (/showthread.php?tid=1)

RE: Przedstaw się - Deathczort - 23.05.2022

Bądźcie pozdrowieni. 
Zwą mnie Kris rocznik 82. nienawidzę symulatorów, a od elity nie mogę się oderwać, robię przerwy i tak to już leci prawie 4 lata w kosmosie, niczego się nie nauczyłem w tej grze lub tej gry, dalej błądzę i nic nie osiągnąłem, od niedawna moim skrzydłowym jest moja żona, ale wychodzi na to, że oboje teraz błądzimy po kosmosie.

Wielbię Batmana tak jak papież Boga, uwielbiam Gwiezdne wojny, ale starsze kanony, raczej nie mam hobby, brzydzę się sportem i wszelkimi jej pochodnymi, moją pasją jest dymna torfowa whyski i cygaro pełnej mocy (ale to ponoć nałogi więc nie klasyfikuje jako hobby). Pochodzę, żyje i urodziłem się w Szczecinie. Pracuje (ale nie będę tego wątku rozwijał). Gram na PC, a konsole widziałem kiedyś na YT. Na The Winged Hussars naprowadził mnie Fenris_Yeager z Twitcha, a do gry mnie wprowadził kolega z pracy na jakimś kursie jak, latał po kosmosie, pod wpływem soku „pomarańczowego". o i chyba styka.

RE: Przedstaw się - MAGNUM354 - 24.05.2022

a to zapraszamy was oboje na discord, najlepiej się gada na żywo

RE: Przedstaw się - mrkickdown - 01.06.2022

Witam Wszystkich serdecznie!!
Mam na imię Piotr, rocznik '74, na pół etatu informatyk, administrator sieci w dużej szkole oraz pół etatowy streamer na twitchu, w Elite Dangeuros CMD Mrkickdown.
Gram głównie w symulatory, zdarzają się FPSy, gry RPG oraz MMO. Z Elitką zacząłem jak się pojawiła pierwszy raz na Epic Games, zrobiłem jakiś comunity goal ale odbiłem się od niej ze względu na to że gra sama w sobie nie pomaga nowym graczom. Wróciłem niedawno po namowie kolegi oraz namowę jednego z moich widzów z którym teraz całkiem fajnie się bawimy.
Oprócz grindowania CR zacząłem się rozglądać za inżynierką moich statków ale idzie jak na razie jak po grudzie... ;-) Ale powoli, Rzymu nie zbudowali od razu ;-)
Na tą chwilę z pomocą forum, youtube oraz osób które wiedzą więcej, próbuję poruszać się po świecie ED :-)

RE: Przedstaw się - Anger Ash - 01.06.2022

(01.06.2022, 14:13 UTC)mrkickdown napisał(a): Witam Wszystkich serdecznie!!
Mam na imię Piotr, rocznik '74, na pół etatu informatyk, administrator sieci w dużej szkole oraz pół etatowy streamer na twitchu, w Elite Dangeuros CMD Mrkickdown.
Gram głównie w symulatory, zdarzają się FPSy, gry RPG oraz MMO. Z Elitką zacząłem jak się pojawiła pierwszy raz na Epic Games, zrobiłem jakiś comunity goal ale odbiłem się od niej ze względu na to że gra sama w sobie nie pomaga nowym graczom. Wróciłem niedawno po namowie kolegi oraz namowę jednego z moich widzów z którym teraz całkiem fajnie się bawimy.
Oprócz grindowania CR zacząłem się rozglądać za inżynierką moich statków ale idzie jak na razie jak po grudzie... ;-) Ale powoli, Rzymu nie zbudowali od razu ;-)
Na tą chwilę z pomocą forum, youtube oraz osób które wiedzą więcej, próbuję poruszać się po świecie ED :-)

Witaj w rodzinie TWH o7 ?

(01.06.2022, 14:13 UTC)mrkickdown napisał(a): Witam Wszystkich serdecznie!!

Witaj w rodzinie TWH o7 Smile

RE: Przedstaw się - Kibic - 14.06.2022

Witam wszystkich entuzjastów podróży kosmicznych!

Mam na imię Robert, w Elite zacząłem grać w 1986 roku na Commodorze C64 Smile i już wtedy „wsiąkłem” w klimat i bezmiar Kosmosu. Później był Frontier na Amidze 500, a teraz Elite Dangerous. Kupiłem jak tylko się pojawił, jednak przez kilka lat niestety nie miałem możliwości latać. Dzisiaj wracam do podróży i życzę Wszystkim osiągnięcia wszystkich najwznioślejszych celów jakie Sobie postawicie w ED Komandorzy.

RE: Przedstaw się - CHERUBIN 0601 - 21.06.2022

Witam wszystkich jestem Paweł. Też jestem uzależniony od dobrej gry, książki, filmu. Na co dzień Terapeuta (pedagog specjalny). Fan fantasy oraz Science Fiction. Obecnie zagłębiam się w ED i jestem  nią oczarowany, pomimo skromnej wiedzy na temat języka angielskiego. Dwu letni starz gry w EVE online w "dziurach", brakowało mi więcej bezpośredniego wpływu na poczucie lotu statkiem (ITP), więc teraz uczę się gry w ED.  Pozdrawiam.

RE: Przedstaw się - KWANTO ARCHONIS - 27.06.2022

Cześć,

Tomasz, rocznik 83. Specjalista z branży IT, obecnie pracuję jako Analityk Systemowo-Biznesowy. Jeżeli chodzi o zainteresowania to jestem typowym nerdem. Nowinki techniczne, książki (s-f i fantasy), gry, karcianki, manga, anime ale uwielbiam ogólnie wszelkiego rodzaju animacje nawet bajki dla dzieci. Interesuję się również zdrowym żywieniem, kosmetykami, survivalem, preperingiem oraz ogólnie pojętym samorozwojem.

W chwilach gdy nie gram w ED pewnie gram w jakąś strzelankę albo oglądam jakiś film z ciekawostkami na YT. 

o7

RE: Przedstaw się - Turasowy - 28.06.2022

Witam po kilku latach!
Wracam do elitki po możliwości przeniesienia konta z ps4 na pc (pierwotnie grałem na pc, lecz dorobiłem się na ps4). Udało się zakupić dodatek i teraz staram się odnaleźć w chodzeniu pieszo. Nie jest łatwo.
Carrier "HUSARION" już stoi w HR-ce i strasznie się cieszę że zostałem powitany w zielonych barwach ochrony systemu.

RE: Przedstaw się - Mathias Shallowgrave - 28.06.2022

(28.06.2022, 10:42 UTC)Turasowy napisał(a): Witam po kilku latach!
Wracam do elitki po możliwości przeniesienia konta z ps4 na pc (pierwotnie grałem na pc, lecz dorobiłem się na ps4). Udało się zakupić dodatek i teraz staram się odnaleźć w chodzeniu pieszo. Nie jest łatwo.
Carrier "HUSARION" już stoi w HR-ce i strasznie się cieszę że zostałem powitany w zielonych barwach ochrony systemu.

Witaj!

Tak żebyś był świadomy - transfer konta z konsoli na PC będzie wymagał albo nowego konta (dostaniesz wtedy Horizons na PC za darmo od FDEV) albo resetu save'a do zera na już istniejącym koncie Elite na PC i wtedy podmiankę na Twoje konto z konsoli. 

Innymi słowy - nie będzie możliwości połączenia progresu z 2 kont.

RE: Przedstaw się - Turasowy - 28.06.2022

(28.06.2022, 10:42 UTC)Turasowy napisał(a): Witam po kilku latach!

Tak wiem. Konto z konsoli już przestało istnieć, a kredyty z konsoli zostały przypisane do konta na pc. Szkoda statków, materiałów i całego progresu ale cóż... trzeba iść na przód.