The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - kazik1233211 - 05.02.2021

Witam. Jeśli chce żeby statek był jak najbardziej manewrowy to thrustery powinienem zinżynierowac na co?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 05.02.2021

Dirty

Możesz jeszcze do tego dołożyć efekt specjalny ale teraz po prostru nie pamiętam jaki ( doczytasz sobie jak będziesz na miejscu u inzymiera albo lepiej: na inara.cz

co do samego Dirty - jest wydajny ale jednocześnie generuje zwiększoną emisję ciepła o 60 % .
ostatnio zamontowałem na Cutterze thrustery zmodyfikowane na Clean i fakt manewrowość mniejsza o 12% ale emisja ciepełka mniejsza o 60 % ! czyli odwrotność Dirty.
Latałem tym Cutterem ( i latam nadal ) na wykopki w pasach asteroid i nie mam problemów ze sterownością, a i moja wykrywalnośc przez wraże statki też jest mniejsza - jestem duzo zimniejszy na radarze.
Osobiście uważam że jeśli robisz statek do walki to idź w Dirty - na polu walki i tak się bedziesz swiecił jak choinka - ale jesli do latania ogólnego to tylko Clean.
W sumie Clean do walki też... ale to za dużo by opowiadać - szybciej złozysz statek do walki z thrusterami na Dirty.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - kazik1233211 - 06.02.2021

Mam pytanie. Jak czatować w squadronie? Dołączyłem do jednego i chciałbym wysłać wiadomość żeby inni członkowie to odczytali a mam do wyboru tylko chat main i Local? A dodam że ja widzę wiadomości innych członków ,na zielono mi pokazuje i obok nazwy członka jest napis squadron.

(06.02.2021, 16:52 UTC)kazik1233211 napisał(a): Mam pytanie. Jak czatować w squadronie? Dołączyłem do jednego i chciałbym wysłać wiadomość żeby inni członkowie to odczytali a mam do wyboru tylko chat main system i Local? A dodam że ja widzę wiadomości innych członków ,na zielono mi pokazuje i obok nazwy członka jest napis squadron.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - szkodi - 06.02.2021

Ostatnio to zbugowana funkcja, wyglada na to ze Fdev to wylacza zeby serwery dzialaly poprawnie.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 06.02.2021

Wpisz sobie na chacie /help to ci wyświetli funkcje chatu

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 06.02.2021

jesli akurat działa , to po naciśnięciu [ENTER] za pomocą klawisza [TAB] przełączasz tryby czatu...

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LEVKO007 - 06.02.2021

Witam. Czy przy założeniu wątku mogę dodać plik pdf do niego? Napisałem mała historie małej wyprawy. Chcę się nią podzielić ale nie wiem w jaki sposób.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 07.02.2021

(06.02.2021, 21:38 UTC)LEVKO007 napisał(a): Witam. Czy przy założeniu wątku mogę dodać plik pdf do niego? Napisałem mała historie małej wyprawy. Chcę się nią podzielić ale nie wiem w jaki sposób.

Sam jestem ciekaw jak to wrzucić bo sam tekst to chyba kopiuj,wklej,ale plików pewnie się nie da.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - LEVKO007 - 07.02.2021

To może nie plik *.pdf tylko w pliku *.tif?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 08.02.2021

Są strony do hostowania pdf.Tam musisz wrzucić,a tu wstawiasz link tak jak przy wrzucaniu obrazów bo tak bezpośrednio się nie da.