The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - kazik1233211 - 16.01.2021

Mam pytanie. Jeśli kupię modyfikacje u jednego inżyniera np na fsd i zrobię drugi grade to u innego inżyniera nie mogę robić kolejnego grade na fsd? I czy poprzez dodanie efektu eksperymentalnego nie można już robić kolejnego ulepszenia tego fsd? Czy trzeba usunąć efekt i wtedy dopiero można?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wojciech Dannyboy - 16.01.2021

Jeżeli to samo ulepszenie robisz to bez różnicy u którego inżyniera. U jednego możesz zrobić grade 1, u drugiego zrobić grade 2 i 3. A u trzeciego ninżyniera możesz robić G4 i G5.
Jeżeli chodzi o efekty eksperymentalne to w niczym nie przeszkadzają. Możesz nałożyć go już i przy G1 a potem dalej ulepszać.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Hellrider - 16.01.2021

(16.01.2021, 12:24 UTC)kazik1233211 napisał(a):
(16.01.2021, 11:36 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Rekrutacja jest chwilowo zamknięta do odwołania

A są jeszcze jakieś polskie squadrony oprócz waszej?

Wg Inary to oprócz Lemów są również:
Duval Angels
Galactic Outcasts
The Renegades
Veles Company
HERCON CORP.
Triarii
ROLL HAM
WykopDangerous
Dangerous Poland
Wiadronauci
Dywizjon Jazdy Ochotniczej
Wyszedłem z założenia, że jak squadron ma w inarze język polski to są to nasi, zostaje jeszcze kwestia, ilu ludzi, jak bardzo aktywni, to, że coś ma w inarze 2-3 członków nic nie znaczy, po swoich znajomych widzę, że masa ludzie tego nie używa Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 16.01.2021

A może warto zainteresować się głębiej i poszukać informacji o osiągnięciach danej frakcji, i przełożyć to na zaangażowanie jej członków, zdolność do wspólnego działania itp?
Prosty przykład :
jako JEDYNA frakcja graczy osiągnęliśmy WSZYSTKIE leaderbordsy z wynikami.. delikatnie mówiąc pozostawiającymi konkurencję daleko w tyle. Jeszcze nikt nikt inny nie zdobył złota we wszystkich kategoriach.
Albo taki szczegół - jeżeli dobrze pamiętam to w dwóch książkach ze świata ED zostaliśmy wspomnieni / opisani . Biorąc pod uwagę fakt że niemały wpływ na zawartość tych książek ma producent gry i nas zauważa.. Smile

Moze warto poczytać:

https://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=1100&pid=16729#pid16729

https://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=2579

Jednym słowem warto do nas dołączyć Smile

Nawet jeśli trzeba poczekać.
Tymczasem możecie byc z nami w pełnym kontakcie na discordzie.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Hellrider - 17.01.2021

1. O ile wiem, to rekrutacja jest zamknięta.
2. Kolega pytał o INNE frakcje, nie odbieraj tego jako atak, ale nie każdego jara dołączenie do największego z największych, pewnie część z tych grup to fanaberia jakiegoś ludzika, który chciał mieć "własny" squadron/małe grupy zgranych znajomych, ale ja tylko odpowiedziałem na pytanie.
3. Do niemal każdego "warto" dołączyć, zależy kto czego oczekuje i szuka.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 17.01.2021

Hellrider:
1 i 3 ząb za ząb widzę Smile
2 - zawsze jestem czujny - pamiętaj: paranoicy żyją dłużej bo zwracają uwagę na wszystko Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - judykator - 20.01.2021

dwa pytania początkującego:
1. co daje wjeżdżanie do hangaru na stacji - jaki to ma sens? [chodzi mi o ten przycisk na pierwszej stronie stacji, zauważałem że statek automatycznie przechodzi do hangaru jak chce zrobić jakieś ulepszenia; ale po co robić to - do hangaru - samodzielnie ?]
2. na mapie gwiezdnej kupiłem dane handlowe jakiegoś układu dalszego. Gdzie mogę je obejrzeć przed poleceniem tam ?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 20.01.2021

1.Nie mam pojęcia,może chowasz żeby zwolnić miejsce.
2.Dane chyba w zakładce commodity można zobaczyć.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Aran V. - 20.01.2021

1. Schowanie statku do hangaru NIE zwalnia Landing pada. Ogólnie jak wiesz że będziesz do outfitingu wchodził to możesz odrazu po lądowaniu zjechać do hangaru by zaoszczędzić parę sekund. W czasie jak statek ci zjeżdża to możesz zrobić refill, reammo itd.

2. Generalnie to z tych danych prawie nikt nie korzysta, są strony internetowe które lepiej wyręczają tą opcję np inara.cz

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - FrankDolas - 20.01.2021

Zjazd do hangaru zabezpiecza twój statek przed ostrzałem innych graczy, co jest istotne w bazach planetarnych np. u inżynierów.