The Winged Hussars - Forum
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 28.01.2018

Boosty na neutronówkach teraz 500% (zamiast 400) a na białych karłach 250% (zamiast 100). Arnul teraz doleci do Koloni w 3 godziny Smile

Neutronówki dużo nie zmieniają, ale białych karłów w ogóle nie używałem do tej pory bo za mało dawały, teraz zacznę. Ponieważ miałem kilka wypadków to sobie sprawdziłem, strefa śmierci przy karłach jest 0.51 ls (przy neutronówkach 0.13)

To z moim skokiem 47 ly
Co do respawn statku to chyba wygląda tak, że jeśli mamy wypadek i w systemie w którym jesteśmy jest stacja, to się pojawiamy na niej, a jak nie ma to w ostatniej w której dokowaliśmy.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Indygo - 28.01.2018

odbiegając trochę od tematu... ciekawe kiedy i w jaki sposób będziemy używać Black Hole do jeszcze dłuższych skoków Smile

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - MAGNUM354 - 28.01.2018

mi wychodzi przy pustym zbiorniku na Anacondzie 310LY !!
A można skakać dalej, lżejszy power dystrybutor, thrustery i odelzony wagowo system podtrzymywania życia ( czego jeszcze nie zrobiłem ) ale to wiąże się z utratą boosta - do czego nie jestem przekonany. No i można zawsze osłony zrzucić ale to już samobójstwo gwarantowane. Domyślny skok - prawie/albo 70 LY z neutronówką 350 LY !! Ale to skoki na granicy wytrzymałości kadłuba ,nie wiadomo co się może stać ... ani czy skoki na taką odległość są bezpieczne może być tak ze trafi się do innego wymiaru Smile

Chyba otworzę nową trasę Z GENDE do COLONI w 2:40 Smile tylko dla bogaczy Smile
Na razie moją firmę przewozową obsługuje moja narzeczona Phoebe i jej koleżanki jeszcze z czasów studiów. Chyba muszę tam zajrzeć za jakiś czas i zobaczyć czy wszystko w porządku. Chwilowo kazałem im unikać kierunków w stronę Plejad i wygląda na to że jak dotąd nie miały kontaktu z obcymi.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Kuba Wolf - 28.01.2018

(28.01.2018, 12:00 UTC)Baton napisał(a): ...Co do respawn statku to chyba wygląda tak, że jeśli mamy wypadek i w systemie w którym jesteśmy jest stacja, to się pojawiamy na niej, a jak nie ma to w ostatniej w której dokowaliśmy.

Ehh wiedzialem ze moj pomysl byl zbyt trywialny by dzialal Smile  
Niecierpliwie czekam wlasnie na nowych inzynierow zeby sobie spokojnie AspX na dlugie skoki do eksploracji zrobic.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - MAGNUM354 - 28.01.2018

Aspa nie da się zrobić na długie skokiSmile
ASP 55LY
DBX 58LY
ANDZIA 61LY

Przy moich 33 LY teraz to 55 LY bedzie dla mnie calkiem nowym swiatem. Wiem ze Andzie da sie lepiej pokrecic ale naprawde duzo rozkminialem i Aspem mi sie duzo przyjemniej zwiedza.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - DYoda - 28.01.2018

Panowie mega skok ma znaczenie jak wam się gdzieś spieszy, jeżeli wyznaczycie jakiś cel i do niego lecicie. Bo zwykła szara eksploracja to niekoniecznie jak najszybciej jak najdalej.
Ja w drodze tam i z powrotem do centrum galaktyki odwiedziłem 1853 systemów. Mój DBX był z przed ery inżynierów oraz ładowania neutronówek a trasa tylko na 1000ls, sporo widziałem ale obecnie powoli narasta we mnie "zew przestrzenni" Z perspektywy czasu najnudniejszą czynność jaką wspominam odnośnie tej wyprawy to sprzedaż danych po powrocie.

Teraz chyba polecę Cmk3.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 28.01.2018

(28.01.2018, 17:15 UTC)DYoda napisał(a): Panowie mega skok ma znaczenie jak wam się gdzieś spieszy, jeżeli wyznaczycie jakiś cel i do niego lecicie. Bo zwykła szara eksploracja to niekoniecznie jak najszybciej jak najdalej.

Ja wiem, ale co to ma do rzeczy w tym wątku? Tu sobie rozmawiamy co się zmienia, możesz sobie latać trapezem z FSD 1E Smile
Dla mnie będzie ciekawiej bo nigdy nie używałem białych karłów, poza tym ja często potrzebuję przelecieć gdzieś szybko np. 13000 ly  i wtedy im lepszy boost tym mniej czasu na tym stracę.

Kalendarz w przyszłym roku będzie cudny Smile

Dałem się zapakować do więzienia na próbę, powiem tak, pomysł pewnie dobry natomiast jest zero wrażenia, że jesteśmy w jakiejś placówce karnej, stacja jak każda, mam nadzieję, że coś tam dodadzą z czasem.

Hmm dla takich widokow naprawde warto czekac do konca bety (choc coraz trudniej). Ja wiem o co chodzi DYodzie i sie zgadzam, ale centrum odwiedze bardziej dla corki, mnie osobiscie obrzeza pociagaja i proby dotarcia do jednej bazy zgloszonej na edsm jako prawdopodobna Wink

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - SEBA312 - 28.01.2018

Mnie się wydaje, że w okolicach 22 LY długość skoku przestaje być jakoś szczególnie uciążliwa, zarówno przy misjach , jak i podróżach po zamieszkałej przestrzeni.