The Winged Hussars - Forum
Petycja do Frontiera - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Petycja do Frontiera (/showthread.php?tid=3534)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Petycja do Frontiera - Drakkainen - 25.08.2017

Co tu dużo gadać, podpisane Smile

RE: Petycja do Frontiera - Doom_days - 25.08.2017

Żeby nie było. Ja też podpisałem od razu.

RE: Petycja do Frontiera - Baton - 25.08.2017

(25.08.2017, 11:56 UTC)Robinus napisał(a): "Nieuprzejma"?

Co to za kraj w takim razie, gdzie niezadowolony klient może jedynie uprzejmie prosić o poprawę? Pewnie koniecznie po przerwie na herbatkę...
Ale innej na razie nie ma a lepsza taka niż żadna.
Ja wiem, że nie zrozumiesz jak to tu działa, musiałbyś trochę pomieszkać. Ja się nie czuję przez nikogo skrzywdzony, jak mi się coś nie podoba to proszę grzecznie o zwrot kasy i dostaję. 
Ton ten petycji jest taki, że nikt się na nią nie popatrzy poważnie, ale rozumiem, czemu podpisujecie, też bym chciał, żeby te postulaty były realizowane, ale żądanie ich spełnienia to droga donikąd, więc się nie podpisuję.
Jesteś też w błędzie, że to jedyna taka petycja, widziałem już ze dwie prawie identyczne od czasu jak kupiłem ED.

(na marginesie Ci powiem jak to tu działa na przykładzie świeżym, kupiłem sobie miesiąc temu parę sakw na rower, po trzech tygodniach zauważyłem, że jedna się nadpruła. Drugą niestety wysłałem w międzyczasie do Polski, więc nie miałem jak oddać. Więc bardzo uprzejmie napisałem do sklepu, czy by się nie dało tej jednej wymienić. Po dwóch godzinach napisałem też do producenta na wszelki wypadek. Po 5 minutach producent mi odpisał że nowa sakwa do mnie idzie i dał mi numer paczki, a na drugi dzień sklep mi wysłał nowy komplet. Starej oczywiście nie chcą, więc ją zeszyłem i mam spory zapas. Oboje mnie przeprosili za kłopot. Uprzejmość przenosi góry... )

RE: Petycja do Frontiera - Robinus - 25.08.2017

(25.08.2017, 12:37 UTC)Baton napisał(a):

Co to za kraj w takim razie, gdzie niezadowolony klient może jedynie uprzejmie prosić o poprawę? Pewnie koniecznie po przerwie na herbatkę...
Ja wiem, że nie zrozumiesz jak to tu działa, musiałbyś trochę pomieszkać. Ja się nie czuję przez nikogo skrzywdzony, jak mi się coś nie podoba to proszę grzecznie o zwrot kasy i dostaję. 
Ton ten petycji jest taki, że nikt się na nią nie popatrzy poważnie, ale rozumiem, czemu podpisujecie, też bym chciał, żeby te postulaty były realizowane, ale żądanie ich spełnienia to droga donikąd, więc się nie podpisuję.
Jesteś też w błędzie, że to jedyna taka petycja, widziałem już ze dwie prawie identyczne od czasu jak kupiłem ED.

(na marginesie Ci powiem jak to tu działa na przykładzie świeżym, kupiłem sobie miesiąc temu parę sakw na rower, po trzech tygodniach zauważyłem, że jedna się nadpruła. Drugą niestety wysłałem w międzyczasie do Polski, więc nie miałem jak oddać. Więc bardzo uprzejmie napisałem do sklepu, czy by się nie dało tej jednej wymienić. Po dwóch godzinach napisałem też do producenta na wszelki wypadek. Po 5 minutach producent mi odpisał że nowa sakwa do mnie idzie i dał mi numer paczki, a na drugi dzień sklep mi wysłał nowy komplet. Starej oczywiście nie chcą, więc ją zeszyłem i mam spory zapas. Oboje mnie przeprosili za kłopot. Uprzejmość przenosi góry... )

O to chodzi. W całym cywilizowanym świecie tak to działa i tak powinno.

W Polsce jest nawet lepiej. Znajomy kupił namiot, pojechał na wakacje, po czym go zwrócił bo stwierdził, że mu nie pasuje. W zwykłym markecie (nie będę reklamował).

Natomiast to, czy ktoś mówi "proszę" przed rozpoczęciem zdania, czy 1000 osób mówi "żądamy" - dla mnie nie ma znaczenia. Ważne by sygnał poszedł.

Widziałem poprzednie petycje - ta jest jedyna w tej chwili.

RE: Petycja do Frontiera - Doom_days - 25.08.2017

(25.08.2017, 12:37 UTC)Baton napisał(a):

Myślę Baton że masz sporo racji. Rzeczywiście dużo lepiej brzmiało gdyby zamiast żądamy napisano to w stylu oczekujemy czy prosimy ale myślę że niewiele by to zmieniło i chodzi tu raczej o wysłanie wyraźnego sygnału FD niżeli rzeczywiste szybkie wprowadzenie przedstawionych pomysłów.

RE: Petycja do Frontiera - Fenyl de Lechia - 25.08.2017

Pytanie jest w takim razie, czy gdybym po ponad 1000 zagranych godzin, uprzejmie napisał, że mimo długiego czasu oczekiwania gra nie spełnia moich oczekiwań i proszę o zwrot wszystkich zainwestowanych pieniędzy, to by mi je odesłali Biggrin

RE: Petycja do Frontiera - Baton - 25.08.2017

(25.08.2017, 12:47 UTC)Doom_days napisał(a): [quote pid='82331' dateline='1503664651']
Myślę Baton że masz sporo racji. Rzeczywiście dużo lepiej brzmiało gdyby zamiast żądamy napisano to w stylu oczekujemy czy prosimy ale myślę że niewiele by to zmieniło i chodzi tu raczej o wysłanie wyraźnego sygnału FD niżeli rzeczywiste szybkie wprowadzenie przedstawionych pomysłów.

[/quote]

Ależ przecież na FD wysypuje się codziennie tony soli na FF, więc dziwi mnie, że ktoś myśli, że oni nie wiedzą jakie gracze mają żądania, doskonale wiedzą przecież i moim zdaniem nie można liczyć, że jakiś tego typu sygnał odniesie jakiś skutek.

Co do Fenyla, skoro za 80 euro przegrałeś 1000 godzin to ile kasy byś oczekiwał, że Ci zwrócą, bo w oczywisty sposób byłeś dość zadowolony z produktu, spróbuj się rozwieść po 10 latach i zobaczysz ile kasy dostaniesz z powrotem Wink

RE: Petycja do Frontiera - kris750PL - 25.08.2017

W Polsce mamy tak: płacę - wymagam. I to zdrowy system jest moim zdaniem.

Uważam że ilość może do devsów przemówić, więc podpisuję czym prędzej.

@zigusek - umieścisz na polskim forum, czy mogę za Ciebie?

EDIT:
Co do samej petycji - moi zdaniem za duża, niepotrzebnie rozbudowana. 

Biggrin   tak zwłaszcza w Polskim NFZ tak mamy
co do tzw. petycji do twórców - moim zdaniem jest chyba mało pomocna w czymkolwiek - brak konkretów, brak pomysłów, wyliczanka błędów jak ma być a jak nie jest w stylu "gracze mają mały wpływ na  świat gry - chcemy mieć większy." Zupełny brak refleksji na temat np. galnetu który jest po prostu żałosny nie ma ani co czytać ani co oglądać a małym nakładem pracy można to poprawić zamiast tego handel z innymi graczami...nie podoba mi się to

RE: Petycja do Frontiera - Fenyl de Lechia - 25.08.2017

(25.08.2017, 12:57 UTC)kris750PL napisał(a): Biggrin   tak zwłaszcza w Polskim NFZ tak mamy
co do tzw. petycji do twórców - moim zdaniem jest chyba mało pomocna w czymkolwiek - brak konkretów, brak pomysłów, wyliczanka błędów jak ma być a jak nie jest w stylu "gracze mają mały wpływ na  świat gry - chcemy mieć większy."

Masz przecież wyliczone w punktach co chcą Smile
Profity za działalność w BGS,
Zbalansowanie PvP,
Wymóg większej kooperacji między graczami,
Możliwość kontrolowania frakcji w grze,
Poprawienie eksploracji, która od początku gry praktycznie się nie zmieniła,
Dodanie nowych mechanik globalnych wydarzeń poza CG i skryptowanymi interakcjami.

RE: Petycja do Frontiera - kris750PL - 25.08.2017

no tak ale takie punkty to każdy może napisać ba nawet więcej
na czym np. miałaby polegać większa kooperacja między graczami?
brak balansu PVP? No ok ale to w takim razie jak ją konkretnie zbalansować? 
Brak wpływu solo i grup na świat gry - no w porządku ale w takim razie co z osobami które wolą grać solo? Jakie propozycje? itp.
Osobiście nie widzę w tej petycji żadnej wartości ponieważ nic konstruktywnego nie wnosi. No sorry ale takie jest moje zdanie póki co. Może jakby te punkty rozwinęli to i bym podpisał.